Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1908 v Anglii. Na Ravenscroftské panství přijíždí britský inspektor Scotland Yardu Thomas Hatcher (Martin Dejdar), aby zde vyšetřil záhadnou vraždu čeledína Patricka Roarka (Mark Huntley). V domě žije 5 žen paní Ravenscroftová (Greta Scacchiová), její dcera Gillian (Laura Harrisová), guvernantka Charlotte Kleinerová (Gabrielle Anwarová), kuchařka Ellen Frenchová (Edie McClurgová) a služebná Dolly (Fay Mastersonová). V průběhu vyšetřování inspektor Hatcher zjistí, že smrt Patricka Roarka nebyla nešťastná náhoda, jak všechny ženy svorně tvrdí. Naopak se zřejmě jedná o vraždu, která má navíc něco společného se smrtí majitele panství pana Ravenscrofta, který zemřel také pádem ze schodů. Výpovědi si v mnoha případech odporují a je na inspektorovi, aby zjistil tajemství Ravenscroftského panství. Zemřeli nešťastnou náhodou, zabili je duchové nebo šlo opravdu o vraždu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Český film, který má atmosféru klasické britské konverzační detektivky. Výprava potěší a herecké obsatení je více než slibné. Jenom je škoda, že realizace je moc statická a vhodná potom spíše než na velké plátno, rovnou do vysílání televize. Nevím, kde se tenkrát stala chyba, že v kinech film propadl a "odborná" kritika byla ve finále značně nespravedlivá. Vedle těch různých českých rádobykomedií či pseudodramat rozhodně to lepší, co v letech devadesátých vzniklo. A Dejdara nakonec nezbývá než obdivovat, co všechno kvůli zadluženosti díky realizaci tohoto filmu musel ustát... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě je toho filmu trochu líto. On je snaživý a je to z něj dost cítit, ale i když výsledek není žádný velký průser (z pohledu dneška, v době premiéry to byl propadák a Dejdar z toho 13 let splácel dluhy), stejně to moc nefunguje. Začátek se mi docela líbil, měl atmosféru a uměl mě upoutat, ale postupem času mi tam začínal vadit ten přehnaný počet flashbacků a agresivně problikávajících střihů (které na mě pak působily až takovým dojmem, jako bych byl na nekonečně trvajícím focení) a když už se z toho konečně stala komedie, bylo to v drtivé většině scének dost nevtipné. Asi by bylo nejlepší, kdyby to celé bylo natočené vážně a s pořádným scénářem, protože pak by Panství stálo za víc, než stojí teď. Takhle to je jen další nefunkční český film, kterých je v naší republice hromada a na všechny se dá rychle zapomenout. Na Panství ale ne, kvůli jeho pověsti a rozpočtu, který se v kvalitě filmu neodráží asi ani polovičně. 2* ()

Reklama

dainio 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, zato ale příjemná detektivka z období staré Anglie. Okrem prvních minut, interiérová výslechová záležitost. Neuvěřitelná snůška lží, paralel, story a odlišných scénářů. Je toho tolik, že by se z toho jeden potrhl. Pravda ale stejně vyjde najevo. A třebas pro mně, to bylo překvapující. Zjištění, co a jak se vlastně stalo, mi přišlo docela promyšlené. Stejně jako zvláštní komediální vsuvky s černým nádechem. Martin Dejdar hraje standartně. Rozhodně bych nebyl tak přísný, na jeho výkon či spíše kritický, jako někteří komentující. Stejně tak ostatní. Taková Greta Scacchi, předvedla výtečný výkon. Peter O'Toole se ve filmu, jenom párkrát mihne, tudíž jeho foto na plakátu k filmu, beru jen čistě jako mediální a zavádějící věc. Závěrem, Panství není tak špatné, jak je tu řečeno. Hodnocení bych spíše procentuálně nadzvednul. Spadá mi to někam okolo 55 %. Na posezení u kafe nebo u čaje, pro milovníka detektivek, je to myslím ideální film. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prekvapive se nejedna o spatnou detektivku. I kdyz samozrejme nechapu onen monstrozni rozpocet, kdyz se snad cely film odehrava uvnitr a vyprava nebyla nijak narocna? Tech lzi a dejovych zvratu je pri vysetrovani tolik, ze to pusobi komicky. Pokud to byl zamer tvurcu, pak klobouk dolu. Zenske herecke vykony, v cele s vybornou Scacchi jasne prevysuji ty muzske. Jako televizní inscenace by to bylo uplne bez chyby, ale jako treti nejdrazsi cesky film..?! ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem v originále, ale Dejdarův český dabing je opravdu tristní. Některé scény nemají naprosto žádné opodstatnění. Panství má vcelku slušnou atmosféru i výpravu. Konec s několika zvraty a opravdu hloupým rozuzlením byl však moc i na mě, jinak celkem smířlivého a tolerantního diváka. Rád bych přidal jednu hvězdičku za to, jak se postavil pan Dejdar ke dluhům, které mu vznikli kvůli tomuto projektu. Ale i přesto, že je Dejdar sympaťák, fér člověk a určitě i dobrej chlap, hvězdu tomuto filmu přidat nemůžu. Objektivní kvality snímku se totiž ani vzdáleně nepřibližují kvalitám tohoto herce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Jedním z producentů filmu byl i Michael Šváb, šéf zločineckého gangu, který v letech 2011 až 2013 unášel, vydíral a vraždil české podnikatele z bohatších vrstev a který je mimo jiné švagrem Martina Dejdara. (fleker)
  • Rozpočet činil 170 000 000 korun, což dodnes činí z filmu třetí nejdražší český film. Na rozdíl od Tmavomodrého světa a Bathory se však nejedná o koprodukční film, na rozpočet filmu sehnal producent Martin Dejdar od bank peníze v podobě úvěru. Na Dejdarův účet pak peníze ani nikdy nepřišly, putovaly přímo na konto herců a hereček. (wosho)
  • Natáčelo se na zámku Hrádek u Nechanic. (M.B)

Reklama

Reklama