foto

Vladimír Smutný

  • nar. 14.7.1942 (74 let)
    Praha, Protektorát Čechy a Morava
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kameraman a fotograf. Nositel 5 Českých lvů za kameru. Získal je za filmy: Lea (1997), Tmavomodrý svět (2001), Mazaný Filip (2003), Král zlodějů (2004) a Tobruk (2008).

Po absolvování FAMU (1964 - 69) se stal pomocným kameramanem na Barrandově. Jeho prvním filmem, kde působil jako hlavní kameraman, byl Poslední vlak z roku 1982. Dlouhodobě spolupracuje s režiséra Janem Svěrákem (Vratné lahve - 2007, Tmavomodrý svět - 2001, Kolja - 1996 - za tento film oceněný Oscarem pro nejlepší zahraniční snímek získal V. S. ocenění Madrid Imagen 1995 Best Cinematography.

Často spolupracoval s režisérem Jaroslavem Soukupem, pracoval rovněž s Karlem Kachyňou či Jiřím Svobodou.

Zdroj: Bontonfilm

Kameramanská filmografie

2016 Decibely lásky
Den štěstí
Milada
Zádušní oběť (TV film)
2015 Jan Hus (TV film)
2014 Tři bratři
Viy
Všiváci
2013 Něžné vlny
2012 Líbáš jako ďábel
2011 Poupata
2010 Kuky se vrací
2009 Oko ve zdi
Ženy mého muže
2008 Tobruk
2006 Vratné lahve
2005 Bel Ami (TV film)
Popravčí
2004 Král zlodějů
Maigret u lékaře (TV film)
Maigret v rodinném penzionu (TV film)
2003 Maigret a čtyři milenci (TV film)
Maigret a kněžna (TV film)
Mazaný Filip
2002 Maigret a hubatá služka (TV film)
Maigret a ministr (TV film)
Maigret a obchodník s vínem (TV film)
Maigret ve škole (TV film)
2001 Tmavomodrý svět
2000 Maigret a lepší lidé (TV film)
Maigret a smrt účetního (TV film)
1999 Čekání na vraha (TV film)
Láska krvácí
Panství
Vražda v kupé první třídy (TV film)
1998 Zima 1989
1997 Výchova dívek v Čechách
1996 Kolja
Lea
1994 Bruin goud (TV film)
1993 Svatba upírů
Zámek v Čechách (TV film)
1992 Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
Městem chodí Mikuláš (TV film)
Peur, La (TV film)
1991 Discopříběh 2
Maigret (TV seriál)
1990 Jen o rodinných záležitostech
Keď hviezdy boli červené
1989 Divoká srdce
Něžný barbar
1988 Kamarád do deště
Prokletí domu Hajnů
1987 Discopříběh
Pravidlá kruhu
1986 Hry pro mírně pokročilé
Smrt krásných srnců
1985 Dobré světlo
Duhová kulička (TV film)
Skalpel, prosím
Vlak dětství a naděje (TV seriál)
1984 Vyhrávat potichu
1983 Zánik samoty Berhof
1982 Poslední vlak
Schůzka se stíny
1969 Eduard a Bůh (studentský film)
1967 Mrakodrap lásky (studentský film)

Dokumentární

1989 Něžná revoluce

Herecká filmografie

1998 Noční allegro (studentský film)

Dokumentární

2009 Ako vznikol film Ženy môjho muža (TV film)

TV pořady

2014 Český lev 2013 (TV pořad)
2012 Ceny české filmové kritiky 2011 (TV pořad)
Český lev 2011 (TV pořad)
2009 Český lev 2008 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(102)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace