Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Tomco 

všechny recenze uživatele

majstrovske hororove dielko! cronenberg je maximalny uchylak, ale na druhej strane zrucny filmar..a veru v tomto filme mu to islo moc dobre..jeden z najlepsich (ak nie vobec najlepsi) atmosfericky horor, aky som doteraz videl..a ked si k tomu priratam fakt, ze vacsina oldschool zombie´s je dnes tak trochu smiesna, shivers ma po cely cas nutil sediet pevne vryty do kresla..waw ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Perverzní, úchylné a téměř dokonalé. Cronenberg nám názorně ukáže, jak může být sex nebezpečný. Jeho vymyšlený bytový komplex nás napřed příjemně navnadí vším tím luxusem a následně rozčaruje prvním mordem. Ehm hororové fandy určitě ne, protože ti začnou prožívat první záchvěvy extáze, které se jim dostane opravdu ve velké míře. Lidé se slabším žaludkem se možná pozvrací, podobně jako někteří herci, ale jinak zde máme šanci sledovat povedené triky, bravurní atmosféru a opravdu „záživné“ scény. Pro režiséra není nic tabu a jeho představivost je opravdu „zrůdná.“ Za což jsme mu samozřejmě vděční. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Člověk je zvíře, které příliš přemýšlí...". V Červech se ještě Cronenbergův zvrhlý génius neprojevil v plné síle, nicméně známky jeho budoucí záliby ve filmové morbiditě, nechutnosti a bizarnosti jsou už dobře patrné. Hnusní paraziti, posedlost, násilí, psychosexuální šílenství, ovšem v hodně decentní formě a spíš pro zasmání, než pro cokoliv jiného. Taktéž trochu toporné herecké výkony a jednoduchý scénář. A konec je už opravdu hodně stereotypní a únavný, až divák zatouží, aby celý film skončil třeba shozením taktické jaderné pumy na celý pitomý Starliner Island. Ale na pětasedmdesátý docela slušný kousek a dámy jsou ve filmu krásné, takže... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tímto svým začátkem Cronenberg ovlivnil směr horrorů až do dnešních let ... Témata biologických parazitů, konzumní společnosti, šířících se epidemií dělající z lidí neovladatelné bestie ... To vše a mnohem více, co se v tomto filmu vyskytuje, se prolíná mnoha filmovými žánry (těmi pesymistickými) v podstatě až do dnešních let. Shivers jsou na svoji dobu výborný a výrazný horror, odpudivý, nechutný a i když obsahuje spoustu nahoty a sexuálních útoků, je naprosto asexuální. Jistá "skříženost" s tématicky podobně uvažujícím Romerem se zde nezapře, stejně jako v o něco mladším, lepším a přímo geniálním Cronenbergově díle "RABID", kde je nákaza také hlavním tématem. Myslím, že "Shivers" byly pro začínajícího Cronenberga výtečnou přípravou na právě následující Rabid. Vliv těchto dvou filmů na filmovou kulturu dalších 30ti let dopředu je zde naprosto neoddiskutovatelný... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být průkopnický v žánru Sc-Fi/Horor na téma paraziti, tak oukey, ale dnes už to na mě působilo dost lacině a vtipně. Umím si představit ale, že v té době to byla dechberoucí a nechutná podívaná. Ten červ vypadal spíš jako čerstvě vysraný hovno, které když se vám dostane do těla, dostanete šílenou chuť na sex ? Zajímavý. Každopádně, líbil se mi akorát ten úvod s tou mladou holčinou a doktorem, ale jinak je to celkem nudný Horor, o nějakém Gore se nedá mluvit, krev byla směšná, jako skoro ve všech Hororech z téhle doby a nahoty mohlo být více. Atmosféra dobrá, ale to jen díky stáří filmu. Moucha natočená o 10 let později už byla o několik levelů lepší podívaná. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Susan Petrie se nemohla rozbrečet v dané chvíli, a tak Cronenberg přišel s nápadem použít nakrájenou cibuli. Nápad sice vyšel, ale v daném zaběru nebyla kamera ve správném úhlu, a tak se musel záběr opakovat. Bohužel však na place nebyly už žádné cibule, tak Petrie povolila, aby jí bylo dáno několik facek. Nakonec jich dostala tolik, že měla znecitlivěnou tvář. Cronenberg však prohlásil, že daná scéna je v tomto provedení neuspokojivá. (PußyMagnet)
  • Lynn Lowry byla do filmu obsazena kvůli jejím strašidelným očím a kvůli celkovému výrazu před kamerou. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno