Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování slavného vědeckofantastického filmu Rona Howarda. V jeho závěru odlétly tři desítky starých lidí s mimozemšťany na jejich vzdálenou planetu, kde už dávno neznají války, nemoci ani stáří. V úvodu tohoto pokračování, natočeného o čtyři roky později, tedy v roce 1989, se šest z nich vrací zpět na Zemi. Doprovázejí své mimozemské přátele při jejich novém pokusu vyzvednout ze dna moře zámotky s jejich druhy. Během původně plánované krátké návštěvy však někteří z důchodců začínají uvažovat o rozhodnutí na Zemi zůstat. Navíc se armádě podaří zajmout jednoho z mimozemšťanů a podrobit ho nelítostnému a krutému výzkumu. Je na Jackovi, který se opět setkává se svou mimozemskou milou, aby se uvězněného mimozemšťana pokusil zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro pokračování Zámotku patří v mém případě totéž, co pro jedničku, tedy jde o takový pohodový, ale v podstatě nemastný neslaný film s tím rozdílem, že už schází originalita původního nápadu, takže jde o klasickou nastavovanou kaši, která vznikla z důvodu komerčního úspěchu jedničky. Celkový dojem: 35 %. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pořád hezké, ale nějak se vytratil humor a vtipné situace a naopak přibylo tíživých, zdlouhavých scén, které člověka možná mají chytit za srdce, ale spíše nudí. Ten přerod do vážného dramatu si mohl režisér odpustit. Ale důvod je mi jasný, když jedničku režíroval Spielbergovský režisér Howard s citem pro dobrodružství a dvojku režisér průměrných dramat. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Jednicka si o pokracovani primo rikala, ale tohle se moc nepovedlo. Dej je rozdelen na zcela nezavisle linie. Ta prvni je zachrana jednoho zamotku, ktery nasli vyzkumnici. Dejove daleko dulezitejsi, ale ve filmu ma daleko vic prostoru ta druha linie a to je navrat duchodcu. Po 5 letech nikoho (az na nejblizsi pribuzne) nezajima, kde byli, navic, kdyz byli prohlaseni za mrtve. Dum, auto, i zdravotni peci maji jako kdyby odjeli pred 5 dny. No a vrcholem je onen basketbalovy zapas, kde kalich patosu opravdu pretekl. Az v zaveru se obe linie spojuji pri zachrane jednoho mimozemstana. Hlavnim kladem filmu je asi to, ze se tu sesli prakticky vsichni herci z jednicky. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Důstojný pokračování, který s blížícím se závěrem sází na stále víc vážnější notu. Parta důchodců už si jenom bezstarostně neužívá, ale příchází na to, že žít věčně neni taková paráda, jak se začátku zdálo a že jsou paradoxně důležitější věci, než věčnej život. A právě tyhle úvahy mi v původnim filmu chyběly. Vedlejší dějová linka o záchraně zámotků už neni příliš zábavná ani originální, ale jak už jsem psal, jde spíš o něco jinýho. Já jsem spokojenej, aspoň nějak takhle by měla vypadat koukatelná dramedy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už som to raz videl, ale vždy ma to ohromí.“ To by neboli producenti Zanuck/Brown (vlastne by to neboli NIJAKÍ producent), aby si nechali ujsť príležitosť na zarobenie si nových miliónov na podojení kravy, ktorá už v minulosti raz podojená úspešne bola. Zámotok v roku 1985 bol dojemnou, príjemne odľahčenou sci-fi o dobrých mimozemšťanoch, pozemsko-mimozemskej láske a ľudskej starobe. Snímkou, v ktorej zostarli len efekty. V neposlednom rade to však bol i parádny hit a tak nečudo, že už o tri roky neskôr vzniklo pokračovanie. Bohužiaľ, scenár stratil moment prekvapenia, takže to miestami pôsobí skôr ako remake, než ako plnohodnotný sequel. Návrat starých známych je s prepáčením vycucaný z prsta; proste dôvod, prečo vrátiť obľúbené postavy naspäť do hry a zarobiť vďaka nim pár desiatok miliónov dolárov, sa vždy nájde. No remeselník Daniel Petrie (televízny werewolf movie Znamenie vlka z roku 1972) nie je Ron Howard. Našťastie, ak sa zmierime so smutnou situáciou, že snáď každý úspešný titul sa akoby až MUSÍ dočkať dvojky (a s niekoľkými "čudnými" scénami, ako je tá v reštaurácii), zostane nám vlastne príjemné a poctivé žánrové remeslo, ktoré je (viac než len) znesiteľné i vďaka návratu všetkých starých známych (Brimley, Ameche, Guttenberg, Dennehy, Welch). ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama