Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

80. léta byla pro mladého Toma Hankse obdobím komedií a tento je jeden z nich. Příběh sleduje mladé manžele koupíc si starý dům naplněný až po okraj problémy a závad. Dějovou linkou je tedy snaha tento dům dát zase dohromady a zvelebit ho. Jenomže jak už to tak v životě bývá, není to nic jednoduchého. Naprosto skvělý snímek, který svým humorem velmi často balancuje na hranici mezi komedií, sitcomem a groteskou. Nestárnoucí děj plný gagů a vtipných situací nezklame ani dnes. ()

micky99 

všechny recenze uživatele

Úžasná komédia s ešte úžasnejším Hanksom. Jeho komediálne vlohy sa v tomto filme prejavujú skutočne úžasne. Miestami psychicky na dne ( pád vane ), miestami s anglickým kľudom ( pád komína ) brané situácie, robia s tejto komédie úžasnú podívanú. U mňa skvelé. P.S.: „ Kedy to bude hotové?“ - „ Za tri týždne.“ ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Krásna typická komédia 80s. Z jednoduchého nápadu sa vyťažilo maximum. "Pár si kúpi zničený dom a ten sa rúca" - z toho námetu tvorcovia urobili toľko skvelých gagov, že sa mi ani nechce veriť. K tomu pripočítajte skvelú hlavnú dvojicu - Hanks&(sexy)Shelley a je postarané o skvelú zábavu. Skoro o sto percentnú, ale v poslednej tretine gagy a skvelé tempo ustúpi a príde na scénu akýsi dej a hneď to oslabne. K tomu by som ešte prirátal podpriemerný (takmer nijaký) soundtrack (s výnimkou kapely White Lion, ktorá si tu aj zahrala). Film si žiadal o krásne synťáky, ako sa používali v iných komédiach v tomto období. Každopádne táto komédia z produkcie Stevena Spielberga je príjemná ukážka a spomienka na genialitu ejtísackých komédií. Hanksovka ako sa patrí! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Dům za všechny peníze je lehkou komedií o zamilovaném mladém páru, který koupí na doporučení jednoho známého na první pohled ideální dům. Když se do něj pak nastěhují, vše se jim začne doslova rozpadat pod rukama. Pro vtipné scény je tak vytvořeno ideální prostředí. Toho tvůrci dokázali využít, část filmu po nastěhování do domu je skvělá a místy jsem se u některých situací smál nahlas. Jako celek film průměr nepřesáhne, ale jako oddechová komedie na večer funguje spolehlivě. Tom Hanks už ve svých začátcích hrál dobře a po zásluze se později prosadil do velkých rolí. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Při koupi nového domu je opravdu potřeba dát si velký pozor. Úsměvný film na téma "co nám doma ještě upadne" posazený do stylu lehce romantické komedie s už tehdy výborným Tomem Hanksem. Scéna po propadnutí naplněné vany je opravdu skvělá :) Ve druhé půlce scénáři trošku dochází dech a zábavy ubývá, ale pořád je to nadprůměrná komedie, která vás nezklame. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se dvakrát objevila, v té době velmi slavná, americká glam metalová kapela White Lion. Poprvé na zkoušce, kde si postava Toma Hankse přijde půjčit peníze. Podruhé, když na konci hrají hlavním představitelům na svatbě spolu s orchestrem. (Frank.Magnus)
  • Dům, který Walter Fielding, Jr. (Tom Hanks) a Anna Fielding (Shelley Long) zakoupí, byl ve skutečnosti dřívější obchod. (SONY_)
  • Natáčelo se od 23. dubna do 11. července 1985 na Floridě a v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama