Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Londýn, 1889. Lovec přízraků, tajemný VAN HELSING, přijíždí zneškodnit zločinného pana Hyda, který po nocích vyráží do ulic vraždit ženy. V tomto animovaném dobrodružství VAN HELSING odkrývá Hydovo druhé já, doktora Jekylla a záhadu, která se za nočními vraždami skrývá a ohrožuje samotnou existenci britského impéria. (oficiální text distributora)

Recenze (45)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Animace jasně odkazující k jihokorejskému manga comicsu Kazatel, který je zase inspirovaný prací M. Mignoly- mimochodem, obzvlášť mignolovští jsou zde zástupy krvelačných "alžbětinců". Akční, dynamické, se stopáží tak akorát...bavil jsem se. Komu se líbilo, doporučuji myšlenkově hlubší japonský animák Vampire Hunter D: Bloodlust. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slušný animovaný průměrný Van Helsing. Já nebyl nějak závratně okouzlený ani celovečerním filmem, ale tak tady to rychle odsýpalo. Po akční stránce zajímavé, po hudební solidní a co se týká atraktivnosti příběhu – no alespoň se dozvíme, co se stalo před filmem. Doufám, že si toho hubana Van Helsing užil. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Van Helsing pre mňa predstavuje film ku ktorému sa rád vraciam a na ktorý aj napriek výtkam ostatných nedám dopustiť. Pre mňa totiž predstavuje dokonalé skĺbenie hororu, dobrodružstva, humoru, skvelej hudby a atmosféry, ktorá ma dokáže preniesť do detstva a k Indiana Jonesovi a ktorá ma nedokáže nudiť. Londýnska misia sa dá nazvať prequelom k tomu čo sledujeme na začiatku filmu. To značí Helsing konfrontovaný s Hydeom. V prvom rade je Londýnska misia veľmi krátka . To značí, že akékoľvek dramatické stupňovanie nie je možné a k umeleckému animáku má film neuveriteľne ďaleko. Charaktery sú plytké(čo by nemali byť) akcia má pár skvelých nápadov, ale ani tie sa nemôžu pochváliť výraznejším prevedením. V druhom rade je to animácia, ktorá je viditeľné odfláknutá a ktorá neuveriteľne zlým spôsobom kombinuje počítačovú a kreslenú animáciu. A v neposlednej rade je tu strata atmosféry a nuda. Takže, ak by mal film aspoň hodinu, chytil by sa ho tým výtvarníkov, ktorý robí trebárs animáky podľa komiksov(Superman, Batman atď.) a mal by schopného režiséra, mohli sme si užiť ďalší skvelý príbeh so sveta Van Helsinga a gotického hororu. Takto je to hlúpe, smiešne a diváci nestráviteľné. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrá animace,ale prolog k celovečeráku má slabší scénář.Určitě šlo z tématu vyždímat mnohem víc.Komické hašteření mezi Van Helsingem a jeho společníkem není moc vtipné,na rozdíl od filmu,co ovšem funguje výborně je hudba a celkem slušná akce,která se prakticky nezastaví,jenže na Van Helsinga je to dějově prostě krátké :-)Zase další celkem zbytečná jednohubka,která mírně pobavila ale určitě nenadchla a nic podstatného neřekla...ba naopak:-) 55%. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No možná to není čistých 5*, ale pro Van Helsinga mám prostě slabost. I tento krátký animáček je prostě výbornej. Je v něm pár vtípků a přináší i malinkaté napětí. Skvělým tahem je pak dabing představiteli hraného Van Helsinga. Dost mě překvapil taky otevřenej konec. Škoda jen, že takových filmečků není víc. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Během Van Helsingova dlouhého pronásledování vlakem unikajícího Mr. Hydea se oba dostanou z jedné strany Londýna na druhou. Carl, ponechán na pospas vlastnímu rozjímání, se pronásledování nezůčastňuje, ale proti všem pravidlům se v závěru pronásledování z čistajasna objevuje v ústí tunelu. (Conspi)
  • Je možné si povšimnout velikosti koše horkovzdušného balónu, která se scénu od scény výrazně liší. (Conspi)

Reklama

Reklama