Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pěkné akční francouzské sci-fi. Ačkoli sci-fi je to pouze v tom, že se to odehrává v roce 2010. V Paříži je problém s drogovými kartely a tak jim vyhradí část města, kterou izolují a uzavřou. Leitovi unesou jeho sestru a on se jí spolu s policistou Damienem vydává zachránit. Musí se vypořádat nejenom s padouchy, ale i s nukleární bombou. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jesus f_cking Christ... Besson se rozhodl, že udělá reklamu parkouru a k dvaceti minutám(!) průměrně natočené akce (Campbell kope Morela do koulí každým záběrem z úvodu Casina Royale) dodal svůj extrémně lobotomický guláš, který nedává v žádném filmovém vesmíru smysl a svou snahou o společenský přesah brutálně znásilňuje mozkové buňky, jejichž počet se v závěru dostává až do záporných hodnot. Raffaelli a Belle se můžou snažit, jak chtějí, ale pokud se k jejich snaze přidá pouze Bessonův imbecilní scenaristický um, budou se pachtit až do konce života na dně béčkové produkce, kam zamíří jen ti nejvěrnější. Jinými slovy: Nuda k posr... ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Stylová parkourově-akční hříčka s vizuálem typickém pro zbytek podobně zaměřené francouzské produkce strhává veškerou pozornost na skvělou režii a neméně skvělou choreografii, protože scénář od autora Leona je ostudně triviální a kdyby jej napsal kdokoliv jiný než právě Luc Besson, těžko by to takového projektu někdo strčil peníze. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z lepších klisen Bessonovy stáje. Videoklipový střih a epileptické fokusy kamer zajišťují perfektní vizuální look. Raffaelli je jako řešič vynikající (škoda jen, že nemá víc prostoru) a David Belle si krom efektních útěků pro sebe krade i většinu vtipných hlášek. Patetické dialogy nejspíš zaskakoval Bessonův retardovaný dobrman, ale jinak je scénář bez větších logických kiksů. Jak už psal Lateef, příjemná jednohubka. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"BREAKING OUT OF JAIL IS EASIER THAN GETTING INTO DISTRICT 13." ------------- Francúzske filmy majú svoju výnimočnú atmosféru a Banlieue 13 nie je výnimkou. Okrem toho, v čase vydania bol tento film tak neuveriteľne "vyhajpovaný" medzi školopovinnými deťmi a aj medzi ľuďmi, ktorí o filmy vôbec nemali záujem. A vlastne, nebol práve District 13 tým filmom, ktorý spôsobil ohromný rozmach štýlu parkour? Veď minimálne polovica môjho zapadnutého mesta ho na vlastnej koži skúšala. Tak či onak, filmu by som za normálnych okolností 4* nedal, avšak maximálne pôsobivé a efektné akčné scény, soundtrack, Paríž, Bessonov už typický scenár, ale hlavne francúzska charizma, ktorú totálne žeriem, nepustia. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • V 90% všetkých parkourových scén neboli použité žiadne špeciálne efekty, laná atď. (Mihail123)

Reklama

Reklama