Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděla pokračování (ano, vím, že by to mělo být naopak), které mne překvapilo svou neotřelostí a velmi svižným tempem. Tady se pár hluchým míst najde, scénář je celkově slabší, i když to rozhodně neklesá na úroveň slátanin, ve kterých je příběh nahrazen počtem mrtvol, jejich vyhřezlých vnitřností a uškubaných údů. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Omletý příběh, otřískané hlášky a béčkové kulisy, ale na druhé straně skvělá akce. Parkour v podání Davida Belleho je impozantní a Cyril Raffaelli efektně kombinuje techniky mistra Seagala s akrobacií ve stylu Tony Jaa. Nápaditá choreografie (made by Raffaelli) Vás zvedne ze židle a skoro donutí si otevřít okno a přeskočit na protější balkón. Bonusy na dvd obsahují krátký film "Mukiai" s vynikající freestyle akrobacií. Pro fanoušky pouličního parkouru povinnost, pro ostatní dynamická jednohubka se spoustou klišé. ()

Reklama

Tigo 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem v pujcovne narazila uplne nahodou, byl mezi novinkami, ale nazev mi nic nerikal. Rozhodovala jsme se - mam, nemam? Nakonec jsem ho vzala s tim, ze Luc Besson prece nemuze zklamat .... a nezklamal :) Film jem videla odpoledne a myslela na nej jeste pred usnutim. Necekejte zadne hluboke myslenky ani Oscarove herecke vykony - jen skvelou zabavu. Sice to bude znit jako strasne klise, ale tenhle film na me proste zapusobil jako dokonale osvezujici koktejl - vezmete jednoho padoucha, pridate dva osvalene kladasy v hlavnich rolich, smrncnete bajecnymi honickami (nejen) po strechach, skvelymi sportovnimi (az akrobatickymi) vykony obou kladasu, okorenite jednou casovanou bombou, zkorumpovanou policii a slicnou divkou v nesnazich .... a voila - velice chutny a dobre stravitelny vyrobek je na svete. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z lepších klisen Bessonovy stáje. Videoklipový střih a epileptické fokusy kamer zajišťují perfektní vizuální look. Raffaelli je jako řešič vynikající (škoda jen, že nemá víc prostoru) a David Belle si krom efektních útěků pro sebe krade i většinu vtipných hlášek. Patetické dialogy nejspíš zaskakoval Bessonův retardovaný dobrman, ale jinak je scénář bez větších logických kiksů. Jak už psal Lateef, příjemná jednohubka. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vítejte v betonovém ghettu 21. století! Nabízíme vám zdarma atomovou bombu, zprasený scénář alá Besson, dva fešné kaskadéry, jednu fešnou dívku, spoustu naleštěných autíček, spoustu nenaleštěných zbraní, hromadu moralistických keců na adresu špíny v ulicích a ignorantské vlády, nákladní vlak okatě zaranžovaných bitek, panelákovou atmosféru, nulové napětí a korektní happy end. Dobrá, pokud se v něčem výše uvedeném vidíte, asi budete spokojeni. Mně ale akční film, kde je vždy všechno na milimetr přesně postavené (případně pánové padouchové svou debilitou ono všechno hrdinům připraví) tak, aby toho hrdina mohl využít pro svůj další efektní kousek nijak moc nebere. Celá tahle klipovitá fraška na mě působí jako futuristická celovečerní epizoda Kobry 11. Na ty kaskadérské psí kusy se naštěstí aspoň (chvílemi) dobře kouká a rychle to uteče. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 11 milionů amerických dolarů, z toho 6,9 mil. v domovské Francii. (NIRO)
  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)

Reklama

Reklama