Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Xavierovi je neuvěřitelných třicet let. Co se to s ním děje? Není ani student, ale ani opravdu dospělý člověk, který ví, jak se věci mají. Kariéra opravdu nic moc, sny o renomovaném novelistovi se rozplývají. Jeho zaměstnáním je pak psaní reportáží a projevů a vrcholem jeho skvělé kariéry je spolupráce na scénáři pro TV seriál. Jeho sentimentální povaha ho vede v rytmu dobrodružství života ze dne na den, z noci na noc. Zdá se, že i když svede každou ženu, není s nimi schopen vydržet - i když jde o tak krásné a ušlechtilé bytosti, jako jsou Kassia nebo Wendy. Je schopen se už konečně srovnat a zaměřit svůj život na nějaký cíl?

Film Erasmus 2 navazuje na první díl, Erasmus a spol. (2002), který si získal v evropském kontextu velmi dobrý zvuk. Svěží romantická komedie s velmi kvalitním mezinárodním obsazením dává najevo svůj velký potenciál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečná věc. Už první Erasmus byl tak nějak zbytečně roztahaný a roztěkaný, ale jeho látkou bylo pro mě zajímavé dění během evropských studijních pobytů, kterými se moc filmů nezabývá. Ve druhém díle sledujeme na ploše více než dvou hodin osudy některých aktérů prvního dílu, kteří si již žijí životy ve své vlastní zemi, ale ne všichni dostanou nějaký větší prostor, a tak se vlastně limitujeme na dvě hodiny eskapád Romaina Durise, který neví pořádně, co chce a střídá ženy jako na běžícím pásu. No nijak zajímavá podívaná to rozhodně není. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

už to neni ten Erasmus, který byl skvělý svým pojednáním. Toto je film o někom a o něčem jiném. V podstatě se nejedná o dvojku, ale je to zcela nový film s herci z prvního dílu, který se snaží o jakousi provázanost mezi oběma filmy. Dávám 4* stejně jako prvnímu dílu, ale tyto * jsou naprosto rozdílné a rozhodně nejsou za vyvedené pokračování ... ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Příjemný film srovnatelný s prvním Erasmem. Jen ubylo humoru a přibylo klišé, to, co bylo vtipné na předchozím snímku, je zde dovedeno ad absurdum a neustále opakováno. Vypadá to, že jen kritizuju, ale přes všechna tato "úskalí" se mi Erasmus 2 líbil. Takovýchto inteligentních filmů pro mladší publikum není mnoho. Xavier je neuvěřitelně blbej:-) Čtyři hvězdičky taky dávám kvůli Audrey, protože je prostě boží...HUDBA: Loïc Dury, Laurent Levesque - zajímavá a neotřelá...taková ztřeštěná. K filmu se jednoznačně hodila. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Před mnoha lety jsem chtěl jít sám do kina a neměl jsem dopředu vybrán film. Přímo v kině jsem zjistil, že dávají Erasmus 2 (nebylo to multikino) a já si řekl, že i přes nic moc první díl to risknu. Stalo se však to, že společně se mnou přišli jen dva další lidé a nehrálo se. Už to pro mě mělo být varování. Druhý díl Erasma 2 jsem tak viděl o něco později a bohužel musím říct, že to bylo ještě slabší než jednička. Nesympatický hlavní hrdina se opět utápí sám v sobě a není schopen navázat dobrý vztah. Navíc ubylo i té trošky vtipu z jedničky a film tak prakticky nemá co nabídnout. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl mimo jiné o objevování jiných kultur, tento se zaměřuje na objevování sebe sama a hlavně na téma honby člověka za dokonalostí aneb co když tam za rohem nás čeká NĚCO lepšího?! Je to míň civilnější jak první díl, kouneme se do Paříže, Londýna a Petrohradu a setkáme se se všemi Erasmáky - s některými víc (díky za perfektní Isabelle v podání Cécile De France) a některými méně. Wendy krásně prokoukla a Xavier je pořád tak trochu hňup. Mají už jiné starosti a přesto pořád stejné. Nevím jestli to není tím znovushledáním, páč já na to většinou slyším... ale dávám tentokrát o jednu hvězdu víc. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Snímek s rozpočtem 12,5 mil. dolarů vydělal ve Francii do 5. července něco nad 1,7 milionu. (imro)
  • Mimochodem, první díl se jmenuje „L’Auberge espagnole“, tedy něco jako španělský hotel. Je to název domu, ve kterém se odehrával děj filmu, ale ve francouzštině to také znamená místo, kam každý může přinést cokoli svého a podělit se o to s ostatními. (imro)
  • Režisér a scénárista Cédric Klapisch povolal na natáčení pokračování svého snímku z roku 2002, který získal Cenu diváků na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, téměř kompletní osazenstvo prvního dílu. (imro)

Reklama

Reklama