Z džungle do džungle
Komedie / Rodinný
USA / Francie, 1997, 105 min
John PasquinHudba:
Michael ConvertinoObsah
Když se vaše žena usadí uprostřed amazonského pralesa, aby tam konala dobro, vyřizují se rozvodové formality poněkud obtížně. A pro podpis na příslušný formulář si musíte dopádlovat mezi krokodýly a piraňami, nakonec i se svým laptopem dorazil do indiánské vesnice Lipo Lipo. Jeho nastávající "bývalka" dr. Patricia Cromwellová tam ale pro něj měla překvapení - třináctiletého syna Mimi-Siku, který bravurně střílí z foukačky a hraje si s ochočenou tarantulí. Ti dva o sobě do téhle chvíle nevěděli, a tak, aby se konečně užili, odjíždějí spolu z deštného pralesa přímo do New Yorku. Ale i v téhle velkoměstské džungli se Mimi-Siku spoléhá na své přírodní instinkty, neomylnou foukačku a ochočenou tarantuli. Nechápe sice, že exkluzivní akvarijní rybičky nejsou vhodné k obědu, ale za to se mu podaří vyšplhat na sochu Svobody, získat novou kamarádku Karen, pacifikovat ruského mafiána, ale hlavně si navzájem hodně dát s tátou Michaelem. Přestože se v New Yorku rozhodně nenudí, stýská se mu po té opravdové džungli podél břehů velké řeky. Tam je jeho skutečný domov a tam se také vrací. A když se ceny kávy a vztahy s mafiány stabilizovaly, vydává se tam za ním i Michael s jeho novými přáteli. Místo rozvodového formuláře sebou tentokrát přiváží kuchyňskou pánev - znalci místních poměrů dobře vědí proč. (oficiální text distributora)
Malarkey
Já se divím? Tohle že je remake? Tak to teda pchá, ale nebudu na to brát ohled, vždyť to nemá cenu se handrkovat a přemýšlet nad tím, proč Amíci natočili remake komedie. Prostě a jednoduše popíšu jak jsem se bavil a že jsem se bavil dosti. Tim Allen, Martin Short. To jsou, nebo spíše byli v Americe tenkrát ikony bavičství a fakt je, že filmu hodně pomohli. Z džungle do džungle je totiž příjemná komedie, na kterou se s chutí podívám znovu a rád. I když vím, že existuje podobný film, ale na ten nebudu brát ohled. --- Mitsubishi? - Mimisiku !(27.4.2008)
Pohrobek
No, něco méně ohraného by neškodilo. Když si nějaký zaneprázdněný makléř z New Yorku přijede do amazónské džungle, odtamtud si přiveze svéhlavého ale přirozeného synka, který pak ve městě tropí neuvěřitelnou neplechu, čímž jen tak mimochodem zbaví tatínka většiny starostí, včetně protivné, egoistické snoubenky a přiblblého ruského mafiána, aby se pak všichni šťasně usadili v krásném deštném pralese, připadáme si už, jako kdybychom právě zhlédli nejběžnější a nejtypičtější příběh našich dní. Nemyslíte, že se to začíná trochu přejídat? Ale co, do 13 let docela stravitelná potrava.(11.12.2004)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $59,927,618║Tržby Celosvetovo $84,400,000║(22.9.2009)
mandes
rozpočet : ? tržby americke : $59,927,618(8.4.2007)
Oskar
Ani původní film Malý indián ve městě není nic moc, ale remake je ještě o něco méně povedený.(22.2.2003)
Chupacabre
Hoši - měli byste jíst míň ovoce ... dokonalá noční pohoda ve stanu plném přežraných divochů.(2.6.2007)
canakja
Ukaž první záběr a já napíšu scénář. Úžasně překvapivá zápletka, rafinovanej humor (co džouk to šok), a veliká zábava(6.7.2011)
dobytek
Američani už by možná mohli přestat kopírovat francouzský komedie. V tomto případě navíc i originál stál za hovno, takže jak asi může dopadnout kopie... No kopie má oproti originálu aspoň výhodu v trochu lepšim hereckym obsazení a tim pádem oběma filmům dávám stený hodnocení - 2 hvězdičky.(15.3.2007)
Jamal
Na babúna, ugume a jak se jmenoval sakra ten pavouk.... jo májtika už asi nezapomenu, film který mě rozesmál, pobavil, vtáhl do děje a očaroval (( ::(28.11.2005)
JohnnyD
Ten film ma niečim strašne irituje, neskutočne otravná blbosť. Asi kvôli tomu malému parchantovi...(5.5.2008)
Sašenka165
Děti se u toho pobaví, dospělí jen zavrtí hlavou a řeknou si - tohle už tu bylo, ne?(24.12.2007)
predators
Tomu říkám pohodička, prostě Kutil Tim to s piškotama evidentně umí a několikrát jsem se vážná zasmál! A i mezi těmi piškoty byla ta jiskřička znát. Ale ten pavouk byl luxusní! 70%(6.7.2011)
sinp
Velice průměrný film s "poctivou" dávkou klišé zachraňuje milosrdné obsazení. Tim Allen a Martin Short si totiž káply do noty, což je taky jeden z mála pozitiv celého filmu. Přenesení Francouzského prostředí a mentality končí nejednou katastrofou, byť zde to není tak tragické. Z filmu si zapamatujete dva vtipy ze začátku a dětinský závěr. Na nudný večer to stačí...(25.11.2005)
prome
Prijemna rodina komedie na vecery kdy sechce nic delat a jen relaxovat.(26.10.2006)
Davies182
Celkem vtipná komedie, která ze všeho nejvíce stojí na ústředním duu herců.(9.6.2009)
Ištván87
Další z předlouhé řady amerických předělávek na míru. A opět je to daleko horší....(7.1.2010)
Kryton
Remake, který se mi však líbí více než původní film. Gagy jsou povedené a Allen baví.(20.6.2008)
balba
Remake francouzské rodinné komedie Malý indián ve městě.Nejlepší byl pavouk , který reagoval na hlasité zvuky.(27.1.2007)
sidzej
Prijemna oddychova rodinna zabava. 75%(27.10.2009)
gogos
Dosti zabavny film. Allen umi vskutku pobavit a to v kombinaci s malym indianem vytvori celkem dost dobry film....(4.7.2006)