Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na opuštěné benzínce si dali nedobrovolné dostaveníčko pár, který tvoří kriminálník s fetačkou, kteří unesli párek intelektuálů přijíždějících sem kempovat a spolu s nimi je tu hlavně ježatá potvůrka s bodlinami lačnící po lidském mase a hlad má prakticky pořád. Když vás tahle potvora kousne nebo se píchnete o její bodlinu, tak to z vašeho těla udělá chodící zmutovanou mrtvolu s odpadávajícími kusy končetin, které se navíc samovolně pohybují. Nápad dobrý leč ne naplno využitý. Výchozí situace je jako stvořená pro pořádná hororová jatka, která se ovšem nedostaví v plné parádě a tak tento horor těží spíše ze situace bezprostředního ohrožení ústřední trojky (fetačka umře hned na začátku), která přes počáteční nevraživost bude muset chtě nechtě spolupracovat, aby se z téhle šlamastyky dostala a jediným klíčem, jak zvítězit v nerovném boji, je odhalit protivníkovu slabinu spočívající v tom, že se jedná o teplomilného tvora, kterého jsem si díky ultrazběsilému střihu užil tak napůl a stejně tak napůl jsem si užil tento horor. Asi jsem chtěl od tohohle hororu větší napětí i hutnější atmosféru a hlavně těch krvavých a drastických scén nebylo mnoho a jedna odřezaná ruka zaživa hrůzu nenažene. Rozhodně průměrný horor s hvězdami nižší svítivosti (největší hvězdy jsou tu obrýlený Paulo Constanzo a snaživá Jill Wagner) z kterého je cítit promrhaný potenciál. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V záplavě skutečných hororů, které je utrpení sledovat (Mlha, Prokletí domu slunečnic, prakticky všechno od Bolla) je SPLINTER rozhodně nadprůměr, i když tak slavné to taky není. Co by se dalo vyzdvyhnout je obsazení, protože všechny postavy hrají přirozeně, takže jim budete fandit, a potom také nápad s hlavním "záporákem", který sice nezapře slabší rozpočet, ale tajemno, strach a napětí utáhne. Škoda jen toho tolik kritizovaného zběsilého střihu, i já se musím přidat se svou troškou do mlýna, protože toho ve vypjatých momentech fakt není moc k vidění, když to vypadá, jako kdyby kameru držel někdo stižený nervovým šokem. Za tu skotačící utrženou ruku ale přidávám *, pro někoho se silnou arachnofobii patřičně hororový zážitek. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný malý horůrek. Jde hlavně o tu Věc, kolem které se to všechno točí. Je originální. Není to žádný magor se sekerou v ruce, ani žádný zombík či ufoun. Je to naprosto záhadná forma života. Do konce filmu se o ní dozvíme tak málo, že špekulovat o tom, kde se vzala, proč zrovna tady, jestli jde opravdu úplně zničit a podobně, můžeme ještě dlouho. Navíc ta Věc nemá mozek, nepřemýšlí. Chová se jako živý organismus. O to je působivější je a o to větší strach a respekt z ní máme. Prostě nevíme, co udělá příště a jak se dá před ní utéct a zachránit si holou, zatím nebodlinatou kůži. Další hororové igredience jsou také namíchány tak akorát. Sympatická trojka hlavních hrdinů, kde ženská naštěstí histericky neječí, ale přemýšlí, kde se z padoucha vyklube citlivý chlapec a z brýlatýho blbečka skoro Mac Gyver. Střih a občasné použítí "autentické kamery" se také hodí, hudby jsem si nevšimnul. Potěší i velmi sympatická délka. Jo, líbilo se mi to. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Velmi nespravedlivě nízké hodnocení na ČSFD! Je sice vidět, že jde o nízkorozpočtový film, jen těžko ale hledám nějaké chyby - dobrý scénář, režie, kamera, hudba, jen střih je někdy až moc stroboskopický. Uvřitelné chování postav, svižné dialogy, nad očekávání dobří herci, po delší době originální příšerka. Ruku na srdce - kolik takových horrorů jsme mohli v poslední době vidět? ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pohodový horor, který mohl mít skutečně ještě lepší hodnocení, než jsem dal. Monstrum je doopravdy originální, takřka nezranitelné, ale co z toho divák má, když si ho za celou dobu prakticky neužije a to hlavně díky zběsilému, ultrarychlému střihu. Není ani jedná akce, kde by střih chyběl a to mě hodně štvalo a snižovalo prožitek. Bylo zde pár nelogičností, ale vše v rámci. Herecké trio je v celku solidní, některé možná potěší Paulo Costanzo, který hrál v seriálu „Joey“ ;-) 6/10* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)
  • Kabelová společnost HDNet Movies vysílala film dva dny před jeho oficiální premiérou v kinech. (Terva)
  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno