Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Jino 

všechny recenze uživatele

Vcelku chytlavá zápletka a zajimavé monstrum se ztrácí za objektivy zmatené kamery, která hodně kazí výsledný dojem z filmu - některé scény jsem si musel pomaleji přehrát, abych vůbec něco viděl. S čímž samozřejmě souvisí absence jakékoliv hustší atmosféry, která by byla tady opravdu na místě - tři postavy zabarikádované na benzínce s monstrem okolo ní... Nakonec je z toho tuctové béčko. 50% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz klady i zápory tohoto hororu, nemůže mi zbýt nic jiného než čistý průměr. Kladem je originální námět, fajnové prostředí benzínky, brutální lámání kostí, přijatelné herecké vystupování i docela rozumná logika v chování postav. Záporem zůstává chaotická kamera a střih, slabší scénář i třeba ty chodící ruce. To je na můj vkus až moc velká béčkovina. Takže pocity jsou spíše smíšené, proto čistý průměr = 50%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No kdyby se takovejhle příjemnej malej horor objevoval častějc než jednou za čtvrt roku, vůbec bych se nezlobil. Potěšující je hlavně zjištění, že je stále možné přijít s originálním monstrem, které ve své originalitě působí zároveň nenuceným dojmem. Ve Splinteru jsou to takové sympatické parazitické bodlinky, které mají kupu nepříjemných vlastností, jako například brát svému hostiteli život. Hlavní dvě postavy působí také velmi sympaticky, divák na nich může ocenit i to, že jejich chování je vzhledem k situaci poměrně racionální (tedy alespoň ve větší části filmu, v závěrečných dvaceti minutách už to trochu ujíždí). Nízký rozpočet se projevil hlavně v tom, že monstrum není nikdy vidět celé v pohybu - v těch momentech je nám totiž nabízeno pomocí sledu velice rychle sestříhaných scén (takže o jeho přesném vzhledu máme jen mlhavou představu), což však zase krásně koresponduje se způsobem jeho "chůze". Tudíž má toto nutné opatření spíše kladný efekt. Splinter jednoznačně můžu doporučit - je to bezproblémově fungující horor, v němž je přítomno napětí i nějaké ty krvavější scény. V závěru, respektive v posledních dvaceti minutách, bych sice ocenil trochu jiný vývoj děje, ale přesto jsem se snímkem spokojen. Bude druhý díl, nebude druhý díl ... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu příšerný střih, zbyde těžce neoriginální survival záležitost (skupinka nešťastných lidiček zavřená v budově, zatímco venku běhá zlosyn). Vlastně si nevzpomínám, kdy naposled jsem viděl takhle debilní horor (ba jo - asi předevčírem). Ona všemi milovaná příšerka je plagiát Věci od Carpentera, s tím rozdílem, že má bodlinky a její přítomnost na plátně vyvolává u střihače epileptické záchvaty. Obzvláště vypečené jsou charaktery. Dobráček stromofil mě svým pseudobiologickým žvaněním rozčílil hned v úvodu takovým způsobem, že jsem mu přál, aby na něj spadla dobře urostlá sekvoj. Když se v závěru jal sebezmrazování, zatímco jeho kolega (uprchlý zločinec) procházel personální glorifikací, pojal jsem podezření, že si tvůrci z diváka dělají regulérní prdel. Dvě hvězdy za nemalé náznaky slušného gore, atmosféry a napětí. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým oceňujem originálny nápad s atypickým parazitom. Uznávam tiež režisérsku zručnosť a cit pre kvalitnú horrorovú atmosféru (počnúc geniálnym úvodom). V neposlednom rade stojí za pozornosť výborná hudba. Na druhej strane však stojí neprehľadnosť útočných scén. Rýchly strih a kamera prakticky znemožňujú vidieť dolámanú chodiacu mŕtvolu - parazita v plnej kráse dlhšie ako cca jednu sekundu... Napriek tomu som s týmto filmom nadmieru spokojný. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)
  • Kabelová společnost HDNet Movies vysílala film dva dny před jeho oficiální premiérou v kinech. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Oklahoma City. (Terva)

Reklama

Reklama