Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Výborný balanc na hranici komedie a hororu. Myslím, že žádný milovník jednoho ze žánrů, by film nezařadil do příliš nízkého hodnocení. Momenty napětí tu jsou a pavouci přerůstají svou velikostí až ze žánru hororu do žánru sci-fi. Humoru to má také svou nepřehnanou dávku a film se nesnaží být vtipný od začátku do konce. Taková béčková produkce, co nic nepokazí. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Báječná pocta monstr-filmům mě vrátila do dětských let. Kombinace horor-komedie se velmi osvědčila a doufám, že se pár takových filmů ještě natočí. Kéž by takhle Emmerich pojal svou Godzillu. Jinak filmu nechybí nic podstatného - má nebezpečná monstra, statečné hrdiny, pohledné ženy, komického magora a šťastný konec. Ideální odpočinek. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Malý pavouk Pokoutníček / navštívil můj pokojíček. / Pavučinku rychle soukal, / hladově se přitom koukal. :o) Plody láskyplného spojení Aragoga a Oduly vyrazily na piknik do amerického vidlákova. Chlupaté bestie skáčou jako klokani, nepohrdnou ani zvěřinou, ve volném čase si hrají s autíčky a rostou jako z vody. Zkrátka poetický příběh jemný jako pavučinka, na níž se v ranním slunci třpytí krůpěje zeleného slizu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Monster a zvířecí horory patří mezi moje nejoblíbenější, ovšem ty „pavoučí“ moc rád nemám (tedy až na pár výjimek). Eight Legged Freaks však ve mně vyvolal dosti rozporuplné pocity a musím říct, že zas až tak hrozné to nebylo. Především je důležité poznamenat, že režisér to pojal hlavně jako hororovou komedii a mluvit o „klišé“, je asi zbytečné, protože to je zde vidět snad všude. Což byl mimochodem taky tvůrčí záměr. Takže tohle filmu určitě vytýkat nebudu. Ellory Elkayem i zbytek týmu se u jeho natáčení dobře bavili a já popravdě při jeho sledování taky. Ano je pravda, že digitální přerostlí pavouci nevypadají zrovna dvakrát úchvatně (no spíš hrozně), ale svůj účel splnili stejně jako celá enkláva hlášek a humorných situací. Celý film je jedna velká béčková oddechovka, která se ani sama vážně moc nebere, což bylo dobře. Navíc tu hraje Kari Wuhrer pro kterou mám opravdu velkou slabost a v mládí jsem žral každý film, ve kterém se objevila. O jejích ženských přednostech se ani bavit nebudu. Když k tomu připočítám i mladičkou Scarlett Johansson – musím dát prostě „bod“ navíc. Jediné co mi tu dost vadilo, byli ty zvukové pavoučí výlevy, které mi v určitých momentech lezli na nervy. Za nezapomenutelný okamžik beru „souboj“ kočky s pavoukem v sádrokartonové zdi a „ochutnávku“ vycpané jelení trofeje. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina docela nuda, ale ta druhá šlape už celkem dobře. Dokáže to být napínavé a občas to dokáže i pobavit (asi nejvíc mě bavil ten konspirátor Harlen (btw úžasné jméno...)) nicméně i tak jsem z toho ve finále měl jenom průměrný dojem. A jestli to měla být parodie, stejně bych čekal víc, navíc poctu monster movies jsem v tom moc neviděl. Ale tak jako tak je to příjemný film na jedno zhlédnutí. Vyšší ambice tu nejsou, ale svůj účel to splní. 3* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku filmu, když Johny vidí skákající pavouky na pavoučí farmě, tak řekne: "They call it an Arac-Attack" ("Říkají tomu Pavoučí útok"). To je odkaz na původní název tohoto filmu. (viperblade)
  • Ve filmu je vidět, jak samci křižáků nosí zámotky s kořistí gigantické samici snovačky. Toto chování se u některých druhů pavouků vyskytuje, ale nikdy mezidruhově. Není jasné, jestli byl tento prvek do filmu vložen záměrně jako další z projevů mutací pavouků, nebo se jedná o chybu. (Israha)
  • Při průchodu doly pod obchodním centrem oznámí jedna z postav, že ucítila zápach methanu. Methan ale ve skutečnosti je sloučeninou, která žádný zápach nemá. (Israha)

Reklama

Reklama