Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nic. Prostě nic. Snad to bude tím žánrem. Snad. Ale Jeho dívka pátek mě přeci tak bavila. Co s tím? Svedeme to na ten žánr? Ale co Cary Grant, Katherine Hepburn a James Stewart? Tohle přeci musí fungovat. Prostě musí. A přece ne. I když všichni jmenovaní jsou v tom nevinně. Ale když všechny ty zvraty působily tak uměle, stejně jako celý ten příběh. Ale to ten žánr, kámo. Takže to bude asi tím žánrem. Příběh z Filadelfie bylo pro mě jako pít šampaňské bez bublinek, navenek se tváříte na úrovni, ale uvnitř víte, že to stojí za houby. Prostě nic. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nemam nic proti romantickym veselohram te doby. Pribeh z Filadelfie ma ale velmi slaby scenar (Oscara za nej skutecne nechapu) bez vyraznejsich nebo neocekavanych zvratu. Par trefnych dialogu se zde sice najde, kdyz vsak vezmu v potaz, ze je na nich film postaveny, tak jsou hodne mdle. Film je absolutne bez atmosfery a tak jej zachranuji jen herecke vykony, hlavne ty ve vedlejsich rolich (James Stewart, Ruth Hussey, Virginia Weidler). ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Moje noční bdění už došlo do stádia, kdy mám chuť se potulovat po městě, ale jelikož v naší ulici nefungujou lampy, což je fakt blbý, zvlášť když vezmu v potaz, že jsou na chodníku výmoly jako blázen, volím variantu jinýho kalibru. Ten kalibr se jmenuje Cary Grant a je vážně úžasnej jako noční společník. Navíc Příběh z Philadephie je ten typ filmu, kde se upřednostňuje prořízlá huba, takže pokud nedisponujete mozkem, který absurbuje 643 slov za minutu, budete mít problém. Já ten problém neměl, viděl jsem totiž "Jeho dívka Pátek", film, ze kterého mě mi třeští hlava ještě teď (klad!). P.S. Nemám rád Jamese Stewarta! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem, cakal som nieco omnoho lepsie. Cely film tam boli na mna skor nudne dialogy o tom, ako prekazit svadbu a koho si nakoniec vyberie Katharine Hepburn, skor by sa tato komedia hodila do divadla, kedze sa takmer cely film odohrava v jednom dome. Vidim, ze uzivatelia, ktori tento film videli su viacmenej nadseni, takze moje hodnotenie neberte vazne. Proste ak sa mi nejaka romanticka komedia so starsich filmov poriadne pacila, tak to boli urcite PRAZDNINY V RIME (1953) s Audrey Hepburn alebo teraz nedavno videny BYT (1960) so Shirley MacLaine. Reziser George Cukor natocil okrem Pribehu z Filadelfie MALE ZENY (1933), vedla reziserskej stolicke s Victorom Flemingom aj JIH PROTI SEVERU (1939) alebo aj uspesny muzikal s Audrey Hepburn MY FAIR LADY (1964)... 01.08.2009 ____ Cary Grant - (C.K. Dexter Haven) +++ Katharine Hepburn - (Tracy Lord) +++ James Stewart - (Macaulay Connor) +++ Ruth Hussey - (Elizabeth Imbrie) +++ John Howard - (George Kittredge) +++ Produkcia: Joseph L. Mankiewicz +++ Hudba: Franz Waxman +++ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro romantické komedie ze 30.-60. let, tudíž jsem Příběh z Filadelfie nejprve pracně sháněl a poté si dlouho hledal tu správnou chvíli pro projekci, abych si Cukorův počin vychutnal v plné parádě se vším všudy. Výsledné dojmy mám však poměrně rozpačité, neboť na rozdíl od jiných podobně žánrově laděných snímků z výše uvedeného období mě tato kultovní záležitost nedokázala patřičně vtáhnout do děje. Například Leopardí žena či Moje nejmilejší žena jsou pro mě podstatně výš. Je možné, že jsem si od Příběhu z Filadelfie sliboval všechny ty roky až příliš a díky tomu jsem pak byl snad i mírně zklamaný. Za skvělé herecké výkony hvězdného tria Grant - Stewart - K. Hepburn dávám s přivřenýma očima 4*. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Přestože divadelní hra byla obrovským hitem a Katharine Hepburn za svůj výkon získala i cenu Kroužku divadelních kritiků, byl problém ji obsadit do filmové verze, jelikož byla pořád považována za „otravný hmyz“ a nedokázala si získat filmové diváky. (Pavlínka9)
  • Když C. K. Dexter Haven (Cary Grant) nese sklenici "životabudiče" Tracy (Katharine Hepburn), mezi střihy se hladina ve sklenici mění. (Chegi)
  • Virginia Weidler, která hrála Dinah, byla dětskou hvězdou, která se na filmovém plátně objevila již ve čtyřech letech. Tento film byl její 35. Její filmová kariéra však skončila v roce 1943, kdy jí bylo 16 let. Zemřela v roce 1968 v 41 letech. (Kulmon)

Reklama

Reklama