Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ta banda musí viset. Do jednoho... Do malého městečka poblíž mexických hranic přijede mlčenlivý návštěvník ze vzdáleného ranče Jim Douglass (Gregory Peck). Má jediný cíl – vidět na vlastní oči zítřejší popravu čtyř banditů, kteří čekají na smrt ve zdejší zadržovací cele. Muži zde přepadli banku a zabili člověka, avšak podle Jima toho mají na svědomí mnohem víc. Bandité ale s pomocí komplice z vězení uprchnou a dokonce unesou půvabnou Emmu, dceru místního obchodníka Guse Steinmetze (Jiří Voskovec). Po jejich stopách se vydají téměř všichni muži z městečka. A především Jim, který s sebou nosí fotografii své zavražděné ženy… (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

andrii 

všechny recenze uživatele

Z čistého nebe blesk. Z čista jasna dotkl se jej střep, křehkosti soukromí. Toho času šibenic. Pohledný, zastřený, brání květ citový. Hrrr na ně. Rozzlobený, rozlícený jeho stav. Láme jeden, druhý, třetí vaz, ale vůz zapřáhl před koně. Bylo tak snadné. Obrátit pozornost, svést stopy na jiné, a přitom sám mít máslo na hlavě. Nesoudný ten za humny, který rozdupal, vyraboval jeho ráj. Vysmekl se z oprátky, z přívětivé masky, úlisný to had. Až mošna s úsporami rodiny a poslední desperát, otevřou mu zrak i svědomí na vahách. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hodnotil bych lepšími 4*. Proč lepšími? 1) hudba; 2) pointa + myšlenka; 3) Gregory Peck; 4) Lee Van Cleef + Jiří Voskovec (jeho role potěší). Ad 1) dokonale se hodí k odehrávajícímu se ději na obrazovce, obzvláště při jízdách na koni a poté v závěru, kdy Gregory Peck zjišťuje, že _________. Ad 2) myšlenka spravedlnosti a sebejmenovaní soudcem, porotou i katem známe z více filmů, ale na mě osobně vždy zabírá. Ad 3) Gregory Peck je jako obvykle skvělý, ale zde je ještě navíc nezvykle chladný a tvrdý. Jen v některých scénách mi připadal neohrabaný. Ad 4) Známé tváře....zejména první jmenovaný je legenda westernů. Drobnůstky: 1) Ve věznici je šerif zraněn nožem. Ve scéně, kdy se to stane, jednoznačně vidíme, že bodná rána je velmi blízko páteři. V záběru, kdy se šerif "belhá" do kostela, ovšem krvácí více z pravé strany....Je to však jen dorbný detail, neklasifikoval bych jej jako velkou chybu. 2) Možná je to jen mylný dojem, ale poslední obrázek v galerii jsem ve filmu neviděl! A přitom jsem sledoval velmi pozorně! Že by režisérská verze? ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní podívaná s ledovým pohledem Gregoryho Pecka v hlavní i vedlejší roli. Myšlenka filmu chvályhodná (kolikrát mě při sledování jiných westernů napadlo, že to mohlo být třeba takhle) a závěr mrazivý. Ještě by to bývalo chtělo výraznější hudbu a o trochu sugestivnější režii.___P.S. Televizní ořez (projeví se opět až po titulcích) je peklo. Peklo! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku netradičněji pojatý western, ve kterém jsou divákovi postupně dodávány informace a na konci čeká dokonce jeden nečekaný zvrat. Takže žádné městečko, příjezd banditů a jejich střet s místním šerifem se tentokráte nekoná. Bravados je cesta za pomstou, která skončí hodně trpkým zjištěním. Gregory Peck se pro westernový žánr narodil. 60% ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Nadprumer, co si sice s nejakym tim klise poda ruku, ale na druhe strane se prevraci - aspon v predposlednich minutach (v poslednich uz ne, to se vraci do dostavnikem vyjetych westernovych koleji) do podareneho zkratu, ktery se ve filmech s kolty proklate nizko zas az tak casto nevidi. Pecka mi na tu roli drsneho stopare ale nejak nesedel, ale zapornaci byli skveli vsichni - i Jirka Voskovcu s tou brokovnici a krasnym prizvukem byl jedly. Jen tak na okraj - jak muze nelepsi strelec trefit borovici a zkuseny misenec trepat s vysokou travou?? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Přírodní záběry byly natočeny v Mexických oblastech jako jsou Michoacán nebo Jalisco. (Terva)
  • Jeden z prvních filmů natočených barevným procesem pod značkou De Luxe. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Franka O´Rourka. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama