Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak bych chtěla tomuhle filmu dát víc než jen průměrné hodnocení, ale nejde to. A i ty tři hvězdy jsou s odřenýma ušima. Lehce satirický film se zábavným nápadem na veskrze průměrného chlapíka, který se ve zhlouplém světě budoucnosti rázem stává přímo géniem, si zasloužil větší péči, zejména scenáristickou. Těch několik vydařených vtipů na všeobecnou zpitomělost se povedlo. Jasně, není to žádná sofistikovaná komedie, ale ani to nesklouzává do nějakých trapáckých nechutností. Jenomže jich mělo být víc. Nejhorší byl otravný dovysvětlující voiceover, který divákovi znovu zopakoval, co právě viděl na plátně. Jakoby tvůrci počítali s tím, že to všeobecné zhloupnutí lidstva nenastane až v budoucnosti, ale že jsou jím postižení už i všichni současní diváci. ___ A nemůžu si pomoc, ale způsob jakým hrdina získá respekt v budoucnosti, je sám o sobě pěkně pitomý. KOUSEK DĚJE Na poli, léta zalévaném solemi, fakt nic nevyraší za pouhý týden. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak jeden film může být při dvou různých zhlédnutích tak odlišný. Pamatuji si, jak mě to poprvé úplně odrovnalo. Ta premisa, na níž je zápletka vystavena je výborná, stejně tak úvod s dětmi a rodovým stromem. Ale napodruhé už mi to nepřišlo tak zábavné, spíše suché až místy trapné a hlavně nijak nedotažené. Každopádně mě tenhle film seznámil se skvělou Mayou Rudolph a napodruhé jsem si všiml Justina Longa. A ten "právník" je prostě fakt idiot. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která chytré lidi varuje co se stane když budou mít málo dětí nebo je budou odkládat do nekonečna a hloupým ukazuje budoucnost kinematografie - zadky a prdění. Knihovník americké armády se po nevydařeném experimentu stane nejchytřejším člověkem na planetě roku 2505. Stylově jde o mix Planety opic a Běžícího muže se směšnými triky a občas opravdu pitomým humorem, ale pitomým zcela záměrně. Luke Wilson se do průměrného chlapíka dokonale hodí a potěší i prezident Terry Crews. Řekl bych že spousta zde nastřelených nápadů inspirovala Ricka a Mortyho nebo jiné podobně zvracené seriály. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Celková odlehčenost, která je tu servírována od začátku, prakticky nedovoluje, aby se to dalo smést ze stolu jako blbina. Skrz veselou komedii takový ne-nereálný výhled? Proč ne. Smál jsem se celkem dost, dokonce i věcem, co by mi v jiných filmech přišly přinejmenším nablblé, prostě všechno je funkční jak má být. V jedné části jsem se mi připomněla nedávná diskuze s jistými lidmi, kterou jsem musel projít, a proto dím, že jak je ten film humorný, tak je problém v něm zobrazený palčivý i dnes :) Není to na plných pět, ale je to na dost. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Sci-fi příběhy říkají, že svět bude chytřejší a civilizovanější, ale evoluce nemusí nutně upřednostňovat inteligenci a vydala se opačným směrem - hloupnutí. CITÁT - Joe Bauers (Luke Wilson) je velice průměrný člověk............ Námět filmu je cestování časem a lidská degenerace. Tak uvidím, jaké to na mne bude mít účinky. CITÁT - Naschle za rok......... Jenže projekt zmrazení na jeden rok nevyšel a zmrazení se probudí hodně hluboko v budoucnosti. Útěk Joa z vězení je prostě geniální - smál jsem se jak malej. Jak jednoduché. Víte, věřím že svět je stále hloupější, ale že by to vedlo až tak daleko, to snad ne - ikdyž. Jenže ta hloupost ve filmu je někdy tak hloupá....... CITÁT - Kurva, jóó´a teď mi podej pivo.......... Příběh o tom jak jednooký je ve světě slepců králem a vůbec nevadí, že je jen průměrnej i tak je jeho inteligence o třídu nebo dvě výše, než u ostatních - opravdu to někdy bylo až šíleně přitažené za vlasy. Chytrost není vždy o inteligenci, někdy se stačí jen rozhlédnout. A Joe se rozhlédl a.....viděl....upravil.....zvítězil. CITÁT - Myslel si snad Einstein, že kolem něho jsou jen blbci?........Proto asi udělal tu bombu.......... Ještě tak jeden nebo dva takové filmu a úplně zdegeneruju, nesmím to přehánět. Když se teď na konci podívám osmdesát minut do minulosti, říkám si, že to zas tak špatné nebylo. CITÁT - Vítejte ve stroji času............ Ve filmu, mimo jiné, zazní "Romantic Pieces, No.1" od Antonína Dvořáka. A vydržte až do samotného konce závěrečných titulků, zažijete ještě jeden kousek spojený s cestováním v čase a možná se i zasmějete. CITÁT - Já tu děvku najdu......... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie sa väčšinou sústreďovalo v Texase, konkrétne v mestách Austin, San Marcos, Round Rock a Pflugerville. (Greenpeacak)
  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)
  • Některé postavy jsou pojmenovány podle současných firem a výrobků. Například Beef Supreme, Velveeta nebo Hank "The Hangman" BMW. (Cheeker)

Reklama

Reklama