Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdová sranda. Úplně průměrný Američan Joe se nechá zamrazit a probudí se až za 500 let. Lidstvo za tu dobu naprosto zdegenerovalo. A on po zvládnutí naprosto primitivního testu zjišťuje, že je nejchytřejší člověk na světě. Společně s prostitutkou z jeho doby se snaží dostat zpět. Ale svět je na tom opravdu špatně. Prezident Spojených států je bývalý wrestler a porno herec. Celá vláda je složená z dementů. A všichni lidi jsou zaměstnaní ve firmě na energeťák. Neumějí si ani nic vypěstovat, protože tím energeťákem všechno zalévají. A když jim Joe řekne, ať to zalijí vodou, odpoví mu: "To myslíš jako ze záchodu?" :D Nakonec ale zjistí, že žádný stroj času neexistuje a zůstane i se svou přítelkyní v budoucnosti. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Základem je skvělý námět propracovaný do solidního scénáře. Dalo by se namítnout, že některé scény mohly být filmovější, že je vypravěč nadbytečný, ale je zde v obdobné roli jako vtipný glosátor, jenž provází většinou snímků Woodyho Allena. Realita budoucnosti podle Judgeho je snad ještě děsivější než Orwellovy vize. Absurdistán není dokonalý film, ale rozhodně stojí za vidění a následné zamyšlení. Současné průměrné hodnocení považuji za tak mrzké, že vědomě nadhodnotím, i když si film bez uzardění zaslouží tak 3,5 hvězdičky. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Idiokracie pro mne nepředstavuje komedii, ale horor. Zatímco někteří se obávají temných uliček a násilníků schovaných ve křoví, já mám panickou hrůzu z technického pokroku a hloupnutí lidí;)) Námět mi tedy připadal zajímavý a děsivý zároveň. A myšlenka by tam skutečně dobrá byla, jenomže to zpracování je skoro stejně tak hloupé jako ty neandrtálské "Eeeh.Já mám rád peníze." postavy. Ale jistě, natočit inteligentní snímek o hlouposti je asi docela oříšek. Přesto myslím, že vytěžit by se z toho dalo víc, takhle jsem se zasmála asi dvakrát a hlavní herci jsou prostě tragičtí, bez charisma. Škoda. Každopádně nemůžu říct, že by mi to nic nedalo, rozhodla jsem se totiž, že budu svým dětem předčítat encyklopedii po večerech :))) A na facebook a technické výdobytky můžou zapomenout!(Tolik k mým, zatím imaginárním, potomkům) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nieže by som neoceňoval výstižnosť ústredného podobenstva (i keď si myslím, že ľudstvo sprostie omnoho rýchlejšie než vo filme), ale tento druh komédie fakt nemusím. Buranská komédia plná hlupákov. Už to, že dokáže pobaviť toľko ľudí, je znakom, že je len otázka niekoľkých rokov, kedy sa masy budú baviť na reality show typu "Au, môj rozkrok." Film neublíži ani príliš nezhnusí, ale nakoľko ide o umiernený, priam výchovný príbeh, nie je takmer ničím zaujímavý... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, přiznám se, že jak komedie mě tohle vůbec nebavilo a myslím si, že ty postavy zde nejsou nijak skvělé. Co je ale druhá věc, to je skutečnost, o čem vlastně tenhle snímek je. "Absurdistán" je skvělou společenskou kritikou. Není to nutně společnost budoucnosti, která bude vypadat takto děsivě. Ona to může být i metafora současné společnosti. A myslím, že je to metafora docela trefná. Už jen ten úvod vás donutí trochu přemýšlet. Právě za tohle bych dal komedii nadprůměrné hodnocení, má co říct. Za nic moc jiného si to nezaslouží. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Film bol uvedený už v roku 2005, a to formou skúšobnej projekcie, kde mali diváci vyjadriť svoje pocity z filmu. V tejto projekcii však obdržal negatívne reakcie. Režisér sa ho preto rozhodol zmeniť a ešte v tom istom roku v Británii ho vypustil na ďalšiu skúšobnú projekciu, kde už snímka vyvolala pozitívny dojem. (Greenpeacak)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (joker.george)
  • Věc, která způsobila velkou odpadkovou lavinu, byla recyklovatelná plechovka od piva. (Cheeker)

Reklama

Reklama