Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad slušnej, ale provedení horší. Krom toho mi přišlo, že Luke Wilson se tam moc nehodil, spíš to chtělo nějakýho baviče, kterej by sám utáh celej film a to Wilson fakt nedokázal. Nicméně pár vtipnejch scén se najde a demence lidí je fakt krutá, jenže to jaksi nestačí, když se z toho neudělá žádnej pořádnej vtip. Škoda určitě i tak stupidní příběh měl navíc ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

velim podarena komedia o tuposti ludi, specialne o sucasnej situacii americkej spolocnosti - su to proste z 3/4 hlupe buranske hlavy. napriek smiesnym trikom (necudo, ved rozpocet musel byt pod 10 mil.) som sa smial v kuse, hoci nie na plne usta, ale predsa a to sa v dnesnej dobe priblblych fekalnych komedii ceni. a konecne sa nasla nejaka podarena role aj pre l. wilsona, kt. je taky slaby odvar owena. no a nakoniec by ma zaujimalo, preco sa tento snimok nedostal do kin? zeby sa amici bali pozret ako to s nimi je? ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak bych chtěla tomuhle filmu dát víc než jen průměrné hodnocení, ale nejde to. A i ty tři hvězdy jsou s odřenýma ušima. Lehce satirický film se zábavným nápadem na veskrze průměrného chlapíka, který se ve zhlouplém světě budoucnosti rázem stává přímo géniem, si zasloužil větší péči, zejména scenáristickou. Těch několik vydařených vtipů na všeobecnou zpitomělost se povedlo. Jasně, není to žádná sofistikovaná komedie, ale ani to nesklouzává do nějakých trapáckých nechutností. Jenomže jich mělo být víc. Nejhorší byl otravný dovysvětlující voiceover, který divákovi znovu zopakoval, co právě viděl na plátně. Jakoby tvůrci počítali s tím, že to všeobecné zhloupnutí lidstva nenastane až v budoucnosti, ale že jsou jím postižení už i všichni současní diváci. ___ A nemůžu si pomoc, ale způsob jakým hrdina získá respekt v budoucnosti, je sám o sobě pěkně pitomý. KOUSEK DĚJE Na poli, léta zalévaném solemi, fakt nic nevyraší za pouhý týden. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Prokurvátor!" - některé hlášky mě dostávaly do kolen. Já věděla, že počkat si na závěr titulků někdy stojí zato. Z celého filmu to bylo pár vteřin, které mě zcela upřímně a nahlas rozesmály. Naštěstí pro mě, to nebyla komedie k uzoufání nudná. Takže, i když mi slzy smíchu zrovna netekly, přesto jsem se bavila. Skvělá satirická komedie! Kdo by to byl řekl, jak lidstvo jednou dopadne a jeden průměrný člověk, kupodivu opět Američan (jakpak by ne), zachrání celičký svět od hladomoru, prachu a limonády. Nebo výstižněji jak se stát prezidentem Spojených států - snadno a rychle. Musím jednoznačně pochválit scénář. Ty nápady! ... pecka prostě. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celý film říkala proč na to vůbec koukám ,když to nemá žádnou inteligentní myšlenku atd.. Ale někdy za čas je lepší se podívat na nějákou blbinu a vyčistit si tím hlavu a tenhle film Idiocracy mi otevřel oči v tom smyslu, že už si nepřipadám, že jsem ve světě plném hlupáků...No každopádně se to dalo i lépe vymyslet.... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Vzhledem k nízkému rozpočtu byly pro lidi budoucnosti použity laciné plastové boty od malé startupové společnosti, které vypadaly „futuristicky, ale příliš stupidně na to, aby je lidé kupovali“. Šlo o společnost Crocs. (Lorge)
  • Film bol uvedený už v roku 2005, a to formou skúšobnej projekcie, kde mali diváci vyjadriť svoje pocity z filmu. V tejto projekcii však obdržal negatívne reakcie. Režisér sa ho preto rozhodol zmeniť a ešte v tom istom roku v Británii ho vypustil na ďalšiu skúšobnú projekciu, kde už snímka vyvolala pozitívny dojem. (Greenpeacak)
  • Keď sa Joe (Luke Wilson) ocitne po lavíne z odpadkov v byte Frita (Dax Shepard), jeho sarkofág sa automaticky odistí, no v nasledujúcom zábere je zase zaistený. (Lukoh)

Reklama

Reklama