Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Nie som vždy nadšená, keď pri kuchynských aktivitách vidím priamo na TV obrazovku. Tam ale dávajú občas hlúposti! Tá dnešná bola taká absurdná, ale taká trefná, že som sa musela pripojiť k divákom a dopozerať to. Bolo to tak blbé, až to stálo za to (to naozaj nevidím až tak často)! A dokonca v tom bola aj štipka múdrosti. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nieže by som neoceňoval výstižnosť ústredného podobenstva (i keď si myslím, že ľudstvo sprostie omnoho rýchlejšie než vo filme), ale tento druh komédie fakt nemusím. Buranská komédia plná hlupákov. Už to, že dokáže pobaviť toľko ľudí, je znakom, že je len otázka niekoľkých rokov, kedy sa masy budú baviť na reality show typu "Au, môj rozkrok." Film neublíži ani príliš nezhnusí, ale nakoľko ide o umiernený, priam výchovný príbeh, nie je takmer ničím zaujímavý... ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celý film říkala proč na to vůbec koukám ,když to nemá žádnou inteligentní myšlenku atd.. Ale někdy za čas je lepší se podívat na nějákou blbinu a vyčistit si tím hlavu a tenhle film Idiocracy mi otevřel oči v tom smyslu, že už si nepřipadám, že jsem ve světě plném hlupáků...No každopádně se to dalo i lépe vymyslet.... ()

oje 

všechny recenze uživatele

Ten humor ve filmu byl tak blbý, až byl dobrý. Například nejlepší snímek té budoucí retardované společnosti: prdel – 90 minutový záběr na půlky - nebo situace, kdy Wilsona u soudu zažaluje jeho vlastní obhájce. Jde o opravdu nenáročný humor a já s mírně skloněnou hlavou přiznávám, že jsem se smál, jako bych byl sám jeden z těch retardů. Moje plíce dostali pěkně zabrat, přesto se ale jen průměrnému hodnocení, které si zde Idiocracy vysloužil, příliš nedivím. Jde o specifický humor, který se pod kůži dostane řekl bych jen malé části publika. Jinak výkony herců byly příjemné, Luke své zírání na tupé mozky zvládl s přehledem a i Dax Shepard byl překvapivě zábavný. Odlehčené fóry nejdeme i v komedii Bláznivá olympiáda. Alternativa: Ringer. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Špatné obsazení, zajímavý nápad, horší zpracování a absurdní od začátku až do konce. Ovšem mluva roku 2505 a seriál " Au moje koule " mě dozajista pobavili, ale jak rychle jsem se k filmu dostal tak ho i opouštím a z Idiocracy se stala jen záležitost jednoho shlédnutí, které u mě bude brzy zapomenuto. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie sa väčšinou sústreďovalo v Texase, konkrétne v mestách Austin, San Marcos, Round Rock a Pflugerville. (Greenpeacak)
  • Na zadní straně obalu DVD je postava Luka Wilsona pojmenována Joe Bowers, ale v závěrečných titulcích je jmenován jako Joe Bauers. (Cheeker)
  • Hoci sa Frito so svojou podpriemernou inteligenciou nelíši od ostatných ľudí 26. storočia, jeho predstaviteľ Dax Shepard v skutočnosti vyštudoval antropológiu na Kalifornskej univerzite. (AxelWers)

Reklama

Reklama