Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

Asgy 

všechny recenze uživatele

Johny Depp se za svůj režijní debut nemusí vůbec stydět, i když místy na mě byly záběry až moc rozvleklé. Bojovník hodně hraje na city, takže můj celkový dojem tím je dost zkreslený, ale i tak můžu doporučit. Ale nedoporučoval bych tenhle snímek v depresivní náladě, protože moc pozitvních myšlenek v něm není. ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím jak je to možné,asi jsem úplně mimo,ale když jsem tenhle film viděla,asi po půlce jsem usnula.Vzbudila jsem se až když přestalo to "věčné ticho"tam a strhla se nějaká bitka.Pak mne zase přemohl spánek.. bohužel,pro mě šíleně nudné vleklé tempo,které už nikdy nechci absolvovat znovu.Promiň Johnny.. ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Velmi slušnej kousek, zvlášt, když vezmu v úvahu, že JD i režíroval. Vyzdvihnout musim Iggyho - music je velmi dobrá a pro film, kde jsou často delší pasáže beze slova, je to hodně důležitý. Bylo by zajímavý, kdyby se JD chopil zas někdy režie... Třeba Penn nebo Eastwood dokazujou, že se obě profese dají velmi dobře skloubit. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Povedzme si po pravde,film so zjavnou inširáciou a zjavnými okukanými prvkami vsadený do prostredia južanského prachu, lesku a gýču. Sýtený beznádejou, plný trápenia, pochybností a bôľu, až v srdci pichá....Filmu je čo vytknúť, ale keď je niekto vysadený na Deepa, veľa vecí sa odpúšťa:) Niektoré zámerne zdĺhavé momenty pôsobili viac rušivo než emotívne. Bez zbytočných slov: obdivuhodný režíjný debut! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film uplně o ničem. Nudné jak usínací hymna unavující mě po 48 hodinách práce a kaleb. Děj vesměs velice nudnej. Depp vesměs velice nudnej. Závěru se sice dočkáme, ale dost nudného, což je ovlivněno hlavně tím, že se celej film skoro nic zajímavýho neděje a jste na film spíš nasraní, než zvědaví. Připadlo mi to, že Depp se snažil natočit film podobnej těm, ve kterejch hrál divný maníky. Hvězdičku dávám jenom kvuli tomu, že furt je to lepší, než různý mnohamilionový hollywoodský filmy propagovaný jako nejlepší filmy na světě a přitom je to digitální nebo jiná sračka. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Premiéra proběhla 10. května 1997 na filmovém festivalu v Cannes. (Petrus1)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles a Ridgecrest. (Terva)
  • Producenti nabídli Deppovi rozpočet pět miliónů dolarů pod podmínkou, že ve filmu bude hrát. Když účinkování přislíbil Marlon Brando, rozpočet se zvýšil na sedm milionů dolarů. (Petrus1)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama