Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp hraje hlavní roli, režíruje, podílel se na scénáři a já lapu po dechu. Dala bych Bojovníkovi plné hodnocení, kdyby mě tak nezdecimoval, připouštím - ubohý důvod, když tak smutný, depresivní a bezvýchodný příběh, který do vás napere lavinu bolestivých otázek a v odpovědích není kouska naděje, se tak často nevidí - zvlášť když se jedná o režijní debut herecké hvězdy. Johnny hraje, jako by se s dlouhými vlasy a čelenkou na té skládce narodil a kdo viděl tenhle jeho herecký výkon musí ve srovnání s ním považovat oscarovou nominaci za Piráty z Karibiku za vtip. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Obdařen zkušenostmi z Dead Mana natočil smutnej pomalu plynoucí film ústící do ještě smutnějšího konce. Dead Mana nezmiňuju náhodou, protože mi ho Deppův Brave poměrně dost připomíná. Disponuje pomalym dějem, dávkou divnosti, zvláštní leč krásnou hudbou a samozřejmě samotným Deppem. To jsou faktory, jenž se s Jarmuschem naprosto shodujou. Do toho si vložte trochu Wendersovo Paříže s Texasem a vznikne vám The Brave, film o životních kopancích, rodinných hodnotách a o jednom zoufalém, ale za to nezbytném řešení. Perfekt! ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Po přečtení námětu jsem očekával, že se to v závěru strhne v nějakou brutální řezničinu. Leč nestalo se tak a za to Johnnymu velice děkuji. Podobných snímků byla natočena celá řada (připomíná mi to třeba 25. hodinu s Edwardem Nortonem, kdy se hrdina pro změnu připravuje na nástup do dlouholetého vězení), nicméně Depp to zvládl po svém a na výbornou. Ačkoli snímek nemá téměř žádný děj, je pořád na co koukat. Herecké výkony všech zúčastněných jsou výtečné. Potěší například mini-role Marlona Branda, který je tu starší a šerednější než kdykoli předtím. A jako třešnička na dortu působivý hudební doprovod v podání Iggyho Popa. Největší potlesk však zaslouženě patří Deppovi. Takový snímek si sám napsat, zrežírovat a ještě ztvárnit titulní úlohu? Škoda, že toho Johnny zatím nenatočil více, režijního talentu má v sobě více než dost. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

One man show Johnnyho Deppa, klobouk dolu před jeho výkonem, ale těch dlouhých záběrů na něho bylo možná až moc, na úkor děje (ale tak vlastně si to režíroval tak se není co divit :) ). Originální, pozvolný obraz muže-outsidera směřujícího k "nevyhnutelné" smrti je sice zajímavým dílkem, ale nikoliv geniálním. To co například v Mrtvém muži funguje na 120% by zde pětiletku v plánu nesplnilo. Téma dobrovolného odevzdání těla pro účely snuffporna, či čeho, je sice originální, ale příliš jsem tomu nevěřil. Nejvíce u mě film propadl v tom, že ve mě nevyvolal hlubší emoce a to by podobný film asi měl... 3,5* ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Skoro 20 minut nepadlo ani slovo, pořád se ve filmu chodilo nebo jezdilo busem a statisticky nejčastěji kamera zabírala Johnnyho v riflích a barevné košili. Od chvíle objasnění pracovní náplně bezesporu geniálním Brandem jsem trnula, kdy to přijde. Takže každá další zbytečná minuta chození, tlachání o ničem a prázdných záběrů na odpadkovou riviéru, byla marná, držela mě jen nechutná nevysvětlitelná zvědavost, kam až daleko TO dojde. Nechci řešit nosnou myšlenku, je mi putna jestli šlo o zobrazení rozdílů mezi beznadějným zoufalcem a znuděným boháčem, o proměnu dětinského flákače v dospělého chlapa na pozadí smrti nebo jiné kontrasty. Já to vidím jako pohádku naruby: Naivní Jenýk chvíli loupal pro hodnou Mařenku elitní perníček, ale brzy skončil v nejčernějším pekle a ještě úplně dobrovolně. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Iggy Pop, který je autorem hudby, se ve filmu také krátce objeví, a to jako bezdomovec pochutnávající si na pečeném mase při Raphaelově (Johnny Depp) oslavě. Pop se vedle Deppa objevil již dříve ve filmu Mrtvý muž (1995). (ČSFD)
  • První slova ve filmu padnou až po více jak 10 minutách. (ČSFD)
  • Producenti nabídli Deppovi rozpočet pět miliónů dolarů pod podmínkou, že ve filmu bude hrát. Když účinkování přislíbil Marlon Brando, rozpočet se zvýšil na sedm milionů dolarů. (Petrus1)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama