Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Raphael je mladý Indián žijúci so svojou ženou a dvoma malými deťmi v chudobnej komunite na okraji mestskej skládky. Niekoľko krát bol súdne trestaný a má silné sklony k alkoholizmu. Jeho perspektíva, že si najde slušnú prácu je mizivá. So zúfalstva prijme ponuku bohatého belocha McCarthyho. Zaviaže sa mu, že za sumu 50 tisíc dolárov sa nechá umučiť k smrti. Je pred ním teda už len týždeň života. Ako naloží s časom, čo mu ostáva? Je viacero dôvodov pre ktoré som bol na tento snímok zvedavý. Napríklad pre jednu z posledných úloh hollywoodskeho veterána Marlona Brando, alebo hudbu od Iggyho Popa, ale najmä pre to, že "Bojovník" je doposiaľ jediným režisérskym pokusom Johnnyho Deppa. *** ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný film... Děj rozebírat nebudu, uvidíte sami... Snad je tento film lepší tím co neukáže než tím co ukáže... Jen se mi zdá, že mnoho lidí se zde rozplývá nad hereckým výkonem Johnyh Deppa... Nevím proč? O tom, že je to výborný herec jsem věděl, ale tahle role, která překypuje sebeobětváním, melancholií, zamyšlenstí - si myslím nedala Johnymu dost prostoru ukázat své schopnosti... Tento film má za úkol hlavně dojmout - Johnymu se to dobře hrálo a tak si to tak napsal... :-) Myslím si, že jiní režiserové jsou schopni tomuto všesranemu herci napsat lepší role tím, že na něj kladou vyšší nároky /nevím zda to tak je - ale mě se to tak jeví/... Film ovšem nijak nezlehčuji - i mě si svým ztvárněním zjískal a donutil mě pustit si ho po svém prvním shlednutí ihned ještě jednou. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

V tejto drame sa miesi silny namet s priemernym spracovanim. Bezvychodiskova situacia a extremne riesenie - to je podoris, ktory vytvara pozadie dostatocne silne natolko, aby bez problemov udrzala vasu pozornost. Vychadzaju s neho aj mnohe silne sceny, z ktorych reziser vytazil velmi vela(osobne za najkrajsu scenu pokladam posledne stretnutie Raphaela s knazom). Ano, a este je tu Johny ako herec a na toho sa vzdy pozera dobre :) (iked mi do tej rodinky malicko nepasoval). Naopak, po scenaristickej stranke to nieje ziadny skvost a dockal som sa mnoho klisovitych (a zbytocnych) scen ci replik, nieje to vsak tak zle, aby sa to nedalo prehryznut. Ako rezijny debut urcite velmi slubne a dufam, ze sa od Johnyho v tomto smere este niecoho dockame. (7/10) ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Johny Depp se za svůj režijní debut nemusí vůbec stydět, i když místy na mě byly záběry až moc rozvleklé. Bojovník hodně hraje na city, takže můj celkový dojem tím je dost zkreslený, ale i tak můžu doporučit. Ale nedoporučoval bych tenhle snímek v depresivní náladě, protože moc pozitvních myšlenek v něm není. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Music composed by : Iggy Pop. Podle novely Gregory McDonalda. Scénář, režie a hlavní role Johnny Depp. ...vyjadřovat cenu života v penězích je vždycky nanejvýš urážlivé... Kdy mám přijít ? Řekněme za týden. Život indiána na smetišti je šílený, donáška vody je přímo zoufalá. Zajímavá je nevědomost diváka, k čemu že se to vůbec hlavní hrdina zavázal. Co se mu honí hlavou, jakou psychiku prožívá a jak se s tím vyrovná. Ale neudělejte to za 50 000 dolarů. Čekal jsem pak trošku jiný děj, v jedné situaci se přímo nabízel, ale ne scénář je scénář. Smutný příběh indiánské beznaděje. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Film v Evropě získal řadu obdivovatelů, ale v USA zůstal neznámý. (Petrus1)
  • Premiéra proběhla 10. května 1997 na filmovém festivalu v Cannes. (Petrus1)
  • Producenti nabídli Deppovi rozpočet pět miliónů dolarů pod podmínkou, že ve filmu bude hrát. Když účinkování přislíbil Marlon Brando, rozpočet se zvýšil na sedm milionů dolarů. (Petrus1)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama