Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Po prvních několika minutách jsem zíral s otevřenou hubou a těšil se, že uvidím další super akční anime výplach. Pak přišly první návaly sentimentálních řečí, keců o citech a osobních vztazích; patetické dialogy o zpackané minulosti a jediném možném zachránci světa střídaly další a další logiku postrádající a zbytečné informace. Místo nasranýho break beatu začal hrát japonský pop-shit a mně nezbylo než zvolat: "Akiraááá!!!"... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

7/10. Vykrádačka hádam všetkých významných scifi / action filmov posledných troch desaťročí, ovšem vo vizuálne opulentnom yummy-hammy štýle, ktorý v akčných sekvenciách vo mne spoľahlivo tlmil racionálnu linku uvažovania. Takto nejak, ovšem samozrejme ešte ideovo oveľa plytkejšie, si predstavujem hranú verziu Transformes od Míšu Bayovie v lete 2007... ;-) ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

"Jadrník" je vizuálně velmi úderná záležitost s kosmických materiálů. Úžasné bojové scény (hned úvodní scéna filmu např. a mnoho dalších) je součástí dalšího komplikovaného příběhu o konci a dalším začátku lidství. Deunan je skvělá postava - hned od začátku si ji všichni zamilují a jejího cyberniteckého ex taky... Bizardní pohodový svět BioRoidů oproti temnotě okolního světa lidí - v každém dobrém anime nechybí něco velkého nakonec... Brilantní kousek... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

V rámci anime vôbec nie spletitý dej, už sme zažili, prežili a do dna si vychutnali iné kaskády. Naviac sa to síce v úplnom závere tvári (povinne) nejednoznačne, suma sumárum sa však jedná o sofťárnu s endom, ktorý až taký happy byť nemusel. Bol by som happier a možno uvalil 4*. ...Ale na nedeľné popoludnie alebo ako prípravka na vstup do sveta japonských animácií vynikajúce! ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Appleseed mě strašně zklamal. Na co je anime dechberoucí animace, když ji neuvěřitelným způsobem zabijí plytké rozhovory a děj plochý jak hruď japonské sportovkyně? Utopistických světů a klonování už tu bylo nepočítaně a s kvalitní kyberpunkovou produkcí se tenhle film nemůže rovnat ani omylem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)

Reklama

Reklama