Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Príjemná romanticko-melancholicko-realistická dráma/komédia s úžasným ústredným hereckým triom. Pekne vykreslené charaktery postáv a psychológia, tak isto absencia akejkoľvek "klišoidnosti" a blbých žvástov veľmi potešila, čo je pre filmy podobného zamerania skôr vzácnosťou. Nie je to prvá liga, ktorú trefne vymenoval Wormboy, ale Prime je napriek tomu veľmi príjemným prekvapením. Btw záver bol moc, moc pekný:) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Velmi pekne, velmi vtipne. Koniec sa mi az tak nepozdaval, ale niektore scenky stoja za to (Rafi na navsteve v jeho byte, priznanie terapeutky,...,...). Doporucujem. A inak suhlasim s Adrian, ze ide v podstate o "dospelu" romanticku komediu... prijatelnu i pre teens. PS: Niekde som citala ze Rafi mala povodne hrat Sandra Bullock. Tjo, ved to by bol uplne iny film. O nejakej pojasenej skoro-styriciatnicke, si myslim. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

" Máš ráda sex? Nekupuj mu Nintendo." Takhle skvěle jsem se u romantické komedie snad ještě nebavil. Herci si své role neskutečně užívají (Meryl Streep vede a Uma turman těsně za ní), atmosféra je jak má být, žádné zbytečné kecy a nudný patos... přesně jak to má být. Dokonalá romantická komedie. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč Američani musí chodit k psychologovi. Myslel jsem si, že to je jen móda, ale oni to opravdu potřebují :D Jinak komedie je zhruba stejná jako 95% romantických komedií: představí se hrdinové (legrace) potkají se (legrace), zamilují se (legrace), mají problémy (nuda) dají se dohromady (nuda). Film je však inovativní, a aby neskončil jako 95% romantických komedií a tak dodává: další problémy (nuda), další usmiřování (zase nuda), zase se rozcházejí (WTF?) konec. Žádný happy end, žádný unhappy end, prostě konec. Sice už mě to v tu chvíli nezajímalo, ale kdyby ano, tak to je jako kdyby mi někdo vypnul Predátora, když se Arnie celej umaže od bahna. Prostě zrada. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíše vztahové drama než romantická komedie, kde se sice občas najde nějaký humorný moment (Nintendo) a také rádoby vtipný moment (kamarád s dortíky), ale jinak je spíše pohodovým, byť nepříliš veselým, příběhem o věkově nerovném vztahu. V této rovině je také mnohem dospělejší a zajímavější než zápletka s matkou psychoterapeutkou nebo zcela zbytečný, samoúčelný a do příběhu poněkud násilně natlačený židovský problém. Meryl Streep je sice výborná, většinu pozornosti jí však tentokrát vyfoukla vynikající Uma Thurman, která příběh udrží na hladině i v momentech kdy začne ztrácet tempo. Inteligentní a v emocích uvěřitelná podívaná, která vybalancuje i občasné zakolísání směrem ke klišé, nezapomenutelná minirole černého vrátného a úžasný závěr, jemný a přesto nečekaně silný. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Během prvních třech dnů promítání (28. – 30. 10.) vydělala 22-milionová romantická komedie 6,2 milionu dolarů a celkový obrat se v kinech USA vyšplhal na 22,7 mil. dolarů. (imro)
  • Ben Younger připravoval scénář k Prime osm let, a začal ho psát ještě před svým debutem Riziko (2000). Younger vystudoval politologii a mimo režie se věnuje také psaní pro noviny The New Yorker. (imro)
  • Autorem obrazu, který Rafi (Uma Thurman) považuje za svůj nejmilejší, je americký malíř lotyšského původu Mark Rothko. (venus)

Reklama

Reklama