Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Seth Davis nechá vysoké školy a začne provozovat ilegální domácí kasino, kam chodí především jeho bývalí spolužáci. Nerozumí si s otcem, váženým soudcem, kterému se nelíbí způsob jeho života a podnikání mimo zákon. Kamarád Adam se starším Gregem Feinsteinem ho navnadí řečmi o výši výdělků u makléřské firmy J. T. Marlin natolik, že se Seth rozhodne práci získat. Láká ho i možnost dostat poctivou práci a udělat tak dojem na přísného otce, který se s ním odmítá bavit, dokud se nebude živit poctivě. Začínají tři měsíce, během nichž se má Seth zaučit v Gregově týmu. Dostávají seznamy potenciálních klientů a denně musí zvládnout i několik set hovorů. Z nováčků je to kupodivu on, komu se podaří ulovit prvního klienta doktora Jacobse, kterého přesvědčí o koupi akcií nového léku, který mu pak prodá zkušený makléř Chris. Záhy se stane náhodným svědkem podivného chování šéfů Michaela a Jima a začne si všímat drobných nesrovnalostí v obchodech. Začíná tušit, že s firmou není něco v pořádku. Sleduje ji také FBI, která si ho vytipovala jako možného kandidáta na spolupráci. Krátce nato mladík zjistí, že firma, jejíž akcie prodávají, vůbec neexistuje. Odtud už je jen krok k tomu, aby odhalil šokující pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

ElChe26 

všechny recenze uživatele

Film, pro mě z velmi dobře známého prostředí, popisuje nečisté praktiky jedné makléřské společnosti, např. absurdně vysoké poplatky za každou transakci, z nichž makléřům plynou nemalé provize. Že by si z Rizika vzal inspiraci Afin Brokers? Celkem příjemně strávené dvě hodinky, Vin Diesel, ale i Ben Affleck v nezvyklých rolích. Jen škoda toho konce. :( ()

Ruud36 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film o makléřské firmě, jejíž zaměstnanci lidem nabízejí falešné akcie neexistujících firem. Obyčejný člověk neorientující se v této problematice možná některé scény nepochopí, ale i tak se jedná o velmi povedený snímek zabývající se tímto tématem. V některých scénách se sice mohlo jít více do hloubky a mohlo se jim věnovat více prostoru, ale to nevadí. Hodně se mi líbil výkon Giovanni Ribisiho. ()

Reklama

thedien 

všechny recenze uživatele

Ribisi to dokáže táhnout a přestože některé části děje malinko ubírají na realičnosti je snímek zábavným kouskem, který potěší, zvláště máte-li blízko k podobnému typu filmů a k finančním zápletkám. Wallstreet má u mě o pár bodů více, ale ani u Rizika jsem se nenudil. Zajímavou roli má Vin Diesel. Ben Affleck na mě nepůsobil v těch několika scénách příliš přesvědčivě. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Příběh muže, který dělal špatný věci s dobrými úmysly, a ještě v tom byl ze všech nejlepší. Zajímavý nápad, pár pěkných scén, překvapivá zápletka. Ale jinak trochu nuda, nic novátorského. Dobří herci, ale zbytečně slabé charaktery. Jo, a Diesel tam byl zcela jen tak? Mno, každopádně dvě hvězdičky dám, z čehož jedna minimálně je za Diesela a za jeho svaly. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Před Boiler Room jsem viděl jak Wall Street, tak Wolf of Wall Street, takže pokud napíšu, že tenhle film na stejné téma byl poněkud slabší, jsem určitě ovlivněn předchozími filmy. Tohle téma se mě týká, nejsem sice makléř z Wall street vydělávající mego dolarů ročně, ale ve financích dělám už dost dlouho a filmy na toto téma mě zajímají a baví mě. Tohle byla slabší podívaná, klasika, mladej kluk, chce prachy, dostane se mezi makléře, kteří prodávají fiktivní akcie neexistujících firem za na dnešní dobu absolutně nemožný provize, prachy, zápletka se sekretářkou a... a jakože vlastně žádný zdůraznění růstu a pádu Setha, vlastně jsme neměli šanci pořádně vidět růst a pád yuppíka Setha, bylo to, ač zastávám heslo ,,v jednoduchosti je síla´´, až moc jednoduchý. Dal bych 2* nebýt legendárního projevu na náborovém řízení :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v meste New York. (dyfur)
  • Jim Young (Ben Affleck) nosí hodinky značky TAG Heuer Monaco a Chris Varick (Vin Diesel) nosí hodinky značky TAG Heuer Aquaracer. (dyfur)
  • Film, na který se Giovanni Ribisi, Vin Diesel, Ben Affleck a Nicky Katt dívají, je Wall Street z roku 1987. (S.i.d.)

Reklama

Reklama