Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíše vztahové drama než romantická komedie, kde se sice občas najde nějaký humorný moment (Nintendo) a také rádoby vtipný moment (kamarád s dortíky), ale jinak je spíše pohodovým, byť nepříliš veselým, příběhem o věkově nerovném vztahu. V této rovině je také mnohem dospělejší a zajímavější než zápletka s matkou psychoterapeutkou nebo zcela zbytečný, samoúčelný a do příběhu poněkud násilně natlačený židovský problém. Meryl Streep je sice výborná, většinu pozornosti jí však tentokrát vyfoukla vynikající Uma Thurman, která příběh udrží na hladině i v momentech kdy začne ztrácet tempo. Inteligentní a v emocích uvěřitelná podívaná, která vybalancuje i občasné zakolísání směrem ke klišé, nezapomenutelná minirole černého vrátného a úžasný závěr, jemný a přesto nečekaně silný. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Lišák Younger asi v životě zažil krásné věci, když dokáže tak milým způsobem ukázat touhu dvou lidí, přesně vyjádřit pocity, které k daným obdobím patří (bleskový pocit zamilovanosti, porozchodová bolest při vzpomínce na zdánlivou maličkost) a navíc všemu ušít krásný, reálný a rozechvívající závěr, díky kterému vím, že mi Prime z hlavy jen tak nevymizí. Do té doby totiž pracoval s nadprůměrným scénářem, který mírně provařené schéma vztahu potenciální tchyně s potenciální snachou povýšil na jinou úroveň, kde vůbec nevadí série obligátních, ale v tomto případě i velmi příjemných klišé (procházka zavřeným parkem, večeře na místě, které oslní partnerku). Díky božské Meryl jsem se často smál, sympaťákovi Greenbergovi jsem držel palce a po krásné Umě toužil. Škoda, že se film nedokázal přenést přes obligátní hranice častého "mrzí mě to" a "nejsem si jistá", jinak by to snad i bylo za pět. Poslední scéna je díky hercům jedním z nejvýmluvnějších a nejpůsobivějších romantických finišů. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu bych si pro sebe uměl vymyslet roli. Byl bych synovcem Meryl Streep, ke které bych docházel na labužnické večeře, Bryan Greenberg by byl mým psychoanalytikem, který by mi radil, jak sbalit třicítku v rozpuku, a potom bych před bytem Umy Thurman skládal básně opěvující její jedinečnou přitažlivost. V brzké době u mě již podruhé vytáhla film o stupínek výše svým šarmem. Na rozdíl od Mstitelů však v Primu byla třešničkou na dortu, a ne skromným zákuskem na jinak vyjedeném podnosu. K dobru výtvoru Bena Youngera budiž navíc to, že mně nikdo necpal přeslazenou romantiku do pusy hned poté, co jsem ji rozevřel pod nátlakem skvělého humoru. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborně herecky obsazená romantická komedie, která dokáže zabavit především díky trojúhelníku Marly Streepová, Uma Thurman a Bryan Greenberg, hlavně Streepová a Thurman, hrajou velmi dobře a jejich setkání vyznívají většinou dost komicky, tahle část filmu je asi to nejlepší co ze žánru komedie ve filmu je. Romantická část je podle mě zastoupena o něco míň, ale to neni až zas tak na škodu, bohužel konec je takovej divnej a tak trochu otevřenej, možná někomu se u koncový scény může zdát, že je vše vyřešeno a ukončeno, ale mě to tak nepřipadalo. Přesto ty 4* nakonec dám ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemný, realistický a v emocích a psychologii nadmíru dospělý patvar mezi romantickou komedií a skoro-existenciální romancí. Uma mě oslnila nejen zevnějškem, Younger nasadil brouky do hlavy na tři dny dopředu. Povinnost pro diváky řešící vztahy do větší hloubky než na Libimseti.cz (resp. nejen do TÉ "hloubky" :-). 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu jdou hlavní představitelé do kina. Na programové tabuli je napsáno Blow-up (Zvětšenina) a Zabriskie Point (oba filmy jsou dílem známého režiséra Michelangela Antonioniho), jenže ve scénách v kině zjistíme, že ve skutečnosti promítají nějaký animovaný film. (Rodriguez)
  • Ben Younger připravoval scénář k Prime osm let, a začal ho psát ještě před svým debutem Riziko (2000). Younger vystudoval politologii a mimo režie se věnuje také psaní pro noviny The New Yorker. (imro)
  • Film dostal od MPAA původně ratingové omezení přístupnosti R, nakoneč však bylo zmírněno na PG-13. (jezurka42)

Reklama

Reklama