Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

kitano 

všechny recenze uživatele

Cital som knihu Burton on Burton, co je knizka, kde Burton sam opisuje svoj zivot a svoju tvorbu. Jedna z veci, ktore ma fascnovali je laska Burtona k starym horrorovym filmom o kadejakych monstrach. Dozvedel som sa tak o mnohych filmovych klasikach a objavil som Vincenta Pricea, co je Burtonov herecky idol. House of wax je jeden s mnohych klasik spominanych v tejto knizke. Je to dielo z ktorehoje je na vela miestach vidiet, kde sa rodil Burtonov svojsky styl. A film je to naozaj skvely. Dej jednoducho bez odbociek ubera jednym smerom, avsak skvelo graduje a aj po tolkyc rokoch stale dokaze vyvolat u divaka napetie, neistotu a ocakavanie co sa stane. A Vincent Price ako demonicky sochar je uzasny. Jednoducho nestarnuca klasika. 9/10 ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tradiční horor ze starých časů. Divadelní styl hrůzy s dokonalým hereckým přednesem i slušným chováním. Je to ještě takový slušný horor, který šokuje typicky nějakým ošklivým zlosynem. Je to k pousmání, když sledujete takový druh filmu. Nicméně kostýmy, masky i voskové figuríny a jejich roztékání jsou na tu dobu obdivuhodné. Pravý oheň, žádné pozadí vytvořené ze 2 filmů, které by bilo do očí. Ten film vůbec nevypadá uměle a díky tomu se divák může dokonale vcítit do strašidelné atmosféry i po tolika letech. Celý nápad v tom filmu mi přišel nadčasový a trochu frankensteinovský. Charles Bronson a jeho malá role nemluvícího sluhy Igora potěšila. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mooooc příjemňoučké mrazeníčko mi způsobil tenhle starý kousek a vůbec mi nevadilo, že vosk spíš připomínal jahodové Granko, rvačky byly toporné a technologie "voskování" komická. Nepotřebuju cáry masa v rybníku krve k tomu, abych byla napnutá, potřebuju atmosféru a tenhle "House of Wax" měl náramnou. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když bych se pokusil o takové letmé srovnání se snímkem z roku 2005, tak došlo v podstatě k očekávanému scénáři. Tato starší verze má mnohem zajímavější příběh, avšak zcela postrádá jakoukoli hororovou složku. Znovu se mi nechce věřit, že tohle mohlo být děsivé v době vzniku. Pokud tedy hledáte dobrý horor, tak jste zde na velmi špatné adrese. Pokud se však spokojíte s docela zajímavým filmem, tak můžete být spokojení. Je každopádně zajímavé sledovat, jak se v průběhu let měnit pohled na to, co je děsivé a jak diváky vyděsit. Také bylo zajímavé sledovat, že nám od 50. let ženy výrazně zkrásněly. Tedy mluvím samozřejmě o ženách, které se nerozhodly podlehnout stále častějšímu nešvaru s proměnou v plastovou láhev. [65 %] ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Milý a naprosto nehororový film.;-) Vhodné pro celou rodinu. 2.pol. lehce nudná, takže po letech nastoupilo přetáčení, páč je zde několik neúnosně natahovaných scén a taky hl. v př. toho chlápka s pinpongáčem na šňůrce, který mě ukrutně lezl fest na nervy. A kterého bych sám s chutí zalil zaživa ovšem...do wosku. Když už jsem se domníval, že je nadobro pryč, on se tam zjevil zase! Ech. Price je zde mimořádně jošťomilý ještě více než jinde, tak proto ty první dvě věty. Též jsem neodhalil nic, co by bylo snad zločinem, páč všichni dostali co si zasloužili. Až na Price, ten měl dál pokr. A jelikož jsem nikdy nikde nečetl žádnou synopsi, tak jsem si opět připsal bod za trefení se do roku děje. Na závěr 1 věc. Nepříjde mi příliš inteligentní dáti do scénáře přiblble vtipkující policisty/detektivy či co. Ale zase je to v USA, tak je to zřejmě ok. Pokud bych to zkrátil na únosnou 4hvězdičkovou míru, dal bych to tak na 45min. A to já bych většinou filmy spíše prodlužoval, takže to je už co říci. Jo a toho Bronsona jsem vůbec nepoznal. P.s. taky jsem měl od 2.pol. na mysli výborný Waxwork I+II od Hitchcoxe což nevím proč;-) Který se tímto možná inspiroval, ovšem s o 200% lepším výsledkem. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • V pôvodnej verzii Mystery of the Wax Museum (1933) bol sochár závislý na heroíne, zato v tejto musela zmienka o ňom vypustená. Platil totiž Produkčný (Haysov) kódex a ten vo filme zakazoval akúkoľvek zmienku o drogových závislostiach. (beso74)
  • Profesor Jarrod (Vincent Price) hovorí, ako bola Anne Askew mučená kvôli podozreniu a neskôr priznaniu z vlastizrady. Pravda je ale taká, že nešťastná žena bola v roku 1546 upálená práve preto, že sa nepriznala. (beso74)

Reklama

Reklama