Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Technicky skvěle zvládnutá věcička která remake byť není úplně marný strčí do kapsy. Jak už je u těhlech starších kousků zvykem, tak neočekávejte vyvražďovací festival, ale spíš precizní budování atmosféry a divákova očekávání. Naivní to je určitě, ale dobové kouzlo je nepopíratelné, takže proč ne.70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $658,000Tržby USA $23,750,000Tržby Celosvetovo $-║ Kto by nezabíjal keby mu zničili celoživotné diela, až mi bolo Profesora Henry Jarroda(Vincent Price) ľúto keď mu horeli jeho voskové figuríny... Film ako taký ma prekvapil svojím prevedeným, netlačí zbytočne na pílu, vraždí sa len príležitostne a na viac menej oprávnených miestach, herci si odviedli dobrú prácu a napomáhajú tvoriť napätú atmosféru plus Igor v podobe Charlesa Bronsona nemá chybu, masky tiež urobia svoje, celkovo ide o nadštandartne vydarené dielko. /90%/ ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další pecku s Pricem no bohužel film nesplnil úplná očekávání, ale i tak jsem po konci filmu odcházel s plným spokojeným žaludkem. Film sice dnes již nepřekvapí ale aspoň se na něj dá dívat biť díky fajn atmosféře nebo jako vždy se skvělým Pricem. Jen mi přišlo že Toth neměl svůj vlastní styl, všechno už tu párkrát bylo. N2kolikrát i lépe udělané. Ale aspoň měl režisér koule na to udělat nějakou tu akcičku. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějakejch pár filmů točících se kolem domů/muzeí voskových figurín viděl. Tohle je ale zatím ten nejlepší. Velkou zásluhu na tom samozřejmě má i hororová legenda Vincent Price. Ale není to jen jeho zásluhou. Řekl bych, že tady si to prostě sedlo tak nějak všechno dohromady až z toho nakonec vznikl tenhle povedenej horor kterýmu klidně těch 5hvězd dám. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Technicolorová mírně béčková podívaná se skvělým Vicnetem Pricem v roli šíleného sochaře. V dnešní době sice už ta ponurá děsivost vymizela, neb současné horory si žádají větší spád. Ale přesto má tenhle film něco co ho dělá nezapomenutelným, protože André De Toth viděl jen na jedno oko, tudíž nikoliv trojrozměrně jako ostatní lidé, tak jím vedené záběry rozehrávají slušnou scénickou podívanou. Škoda že se mi podařilo si tenhle snímeček smáznout, je to fakt slušný horor své doby. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Natáčanie snímku trvalo 28 dní. (beso74)
  • I když se většina záběrů natáčela ve studiu, divákům se zdály záběry hodně reálné. (Dines)
  • Nedrick Young, ktorý stvárnil alkoholického asistenta Leona, nemohol byť uvedený v titulkoch. V tom čase bolo jeho meno na čiernom zozname ľudí podozrivých z podpory a sympatii ku komunizmu. (beso74)

Reklama

Reklama