Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

sluzevsky 

všechny recenze uživatele

Po celou svou stopáž vážný a pomalu se táhnoucí film, který ovšem dějem nutí bystřit mysl a dedukovat, co by asi jak mohlo být a proč jak že se to ty věci momentálně mají. Napětí se (urputně pomalu) táhne až do samého konce, kde sice jakýsi zvrat nastane a svým způsobem zajímavý (alespoň pro mne, ač jsem tušil, že je něco za lubem, neočekávaný) je, ale ne až tak moc, aby mi najednou přestalo vadit, že nejpatřičnějším synonymem pro snímek jako celek, je NUDA. Nicméně na druhou stranu obrátím-li kartu, filmů s obdobnou tématikou jsem viděl plno a v porovnání s většinou si, co se zápletky a jejího rozuzlení týče, zas až tak špatně nevedl. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně byl tenhle film zklamání - dal jsem na pochvalnou filmovou recenzi na Óčku a podíval jsem se na něj s manželkou. Nakonec jsem měl pocit, že ona recenze byla spíše reklamou. Film samotný si v první polovině drží jakous takous atmosféru, jenže závěrečné rozuzlení je opravdu hodně přitažené za vlasy. Podprůměr. ()

Reklama

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Demi Moorová je další tajná láska, kterou jsem si hluboko uzamkl a nedám na ni dopustit. Tohle dramičko jsem si pouštěl již dvakrát po několika letech. Jak už všichni dobře víte, tenhle žánr je mým favoritem... Dokážu ocenit každý skvělý námět a přenesu se přes malé i větší chyby a vychutnávám si filmy bez zbytečných hledání chyb. ()

xkupka07 

všechny recenze uživatele

Mně seto velice líbilo(večer jsem to musel vypnout a dodívat se až za světla, ikdyž to přímo horror není), ale zase na druhou stranu nic nového. Krásne prostředí.které ale mnohem lépe vystihli ve filmu Ostrovní zprávy, a téme smrti někoho blízkého a následny postraumatický stav zde již byl bezpočetně krát. Mile překvapila "striptýzova herečka" Demi Moore. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy, ktoré neznesú odvahu vlastného presvedčenia a ,,Svetlo v tme" je taký film. To, čo začína ako celkom atmosférický príbeh duchov, podporený krásnou kamerou, sa rozpadne asi v dvoch tretinách cesty vďaka úplne neuveriteľnému zvratu. Zvrat je taký otrasný, tak zle vymyslený, že ničí vlastnú vnútornú logiku filmu a otvára asi pol tucta dejových dier, cez ktoré by ste mohli prejsť aj ropným tankerom. 4/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Filmování na ostrově Llanddwyn v severním Walesu rozzlobilo místní obyvatele, kteří se nechtěli smířit s tím, že se natáčí na „duchovním“ ostrově. (HellFire)
  • Po těžkém týdnu natáčení na ostrově Llanddwyn ve Walesu zaplatila Demi Moore za 20 krabic piva pro celý štáb. Po jiném natáčení v Porthdinllaenu zase nechala dovést ryby a chipsy. (HellFire)
  • Píseň hrající na párty Mary je "Star of the County Down." (HellFire)

Reklama

Reklama