Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typicky domácí thriller (nazval bych tak snímek, který bych s čistým svědomím pustil celé rodině, včetně malých dětí) o hrdince s tragickou minulostí, která vidí to co ostatní ne a nikdo jí to nevěří. Nic nového, nic překvapivého, nic napínavého. Pro nenáročného diváka, který je napjatý u německých kriminálek, ideální záležitost. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brett Rosenberg: 1. Main Title ,2. The Drowning ,3. Dark Drive ,4. The Cottage ,5. Rachel's Theme ,6. Thomas Appears / The Island ,7. Dreams and Drownings ,8. Lighthouse Vista ,9. Love Theme ,10. Camera Flashback ,11. Boat Journey ,12. Morag's Vision ,13. "Thomas Was Here" ,14. Boat Journey (Alternate Version) ,15. Get It On ,16. Got It On ,17. Rachel's Healing ,18. "He's Dead" ,19. Haunted ,20. Broken Cross ,21. The Reflection ,22. Now You See Him... ,23. Losing It ,24. Who's There? ,25. Mr. Angus Regrets ,26. The Houdini ,27. Farewell ,28. Alone ,29. Girl in the Storm, ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra. Duchařské příběhy dost často ztrácejí dech, když začnou vysvětlovat (což je většinou, i když ne vždy, nutné). KOUSEK DĚJE zvlášť, když je to vysvětlení racionální. V tu chvíli napjatá atmosféra taje jak pěna v mýdlové koupeli. A tady to bylo až směšné, zejména logicky nesmyslná sebevražda podvodníka, která byla nutná jen ze scénáristického pohledu, protože s takovým chlapem by přece nemohla být, zároveň ale přece nešlo takového sympaťáka opustit, že? /1. 4. 12./ ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy, ktoré neznesú odvahu vlastného presvedčenia a ,,Svetlo v tme" je taký film. To, čo začína ako celkom atmosférický príbeh duchov, podporený krásnou kamerou, sa rozpadne asi v dvoch tretinách cesty vďaka úplne neuveriteľnému zvratu. Zvrat je taký otrasný, tak zle vymyslený, že ničí vlastnú vnútornú logiku filmu a otvára asi pol tucta dejových dier, cez ktoré by ste mohli prejsť aj ropným tankerom. 4/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak atmosféru to mělo docela slušnou a až na tu otravnou romantickou linku jsem se u toho ani moc nenudil, pak to taky má dost povedenou hudbu, lokace se mi taky líbily a celkově by to vůbec nemuselo být špatné. Jenže bohužel je to celé postavené pouze na hromadě nejčastěji používaných klišé z všemožných duchařin. Vždyť si to vemte - matce umřel syn, jede se s tím vyrovnat na nějaké odlehlé místo u moře, k tomu všemu je spisovatelka a snaží se napsat novou knihu, do toho se jí zjevuje syn, ve vesnici nedaleko té chaty žije divná žena co vidí duchy a má barák plný rozebraných panenek... A ve finále to stejně nijak nepřekvapí, SPOILER duchařina to sice není, ale thriller, ve kterém se tu ženu snaží kvůli penězům zabít KONEC SPOILERU - přičemž to po tomhle "šokujícím" odhalení rezignuje na nějakou logiku a režisér asi doufal, že si toho nikdo nevšimne a bude to v napětí sledovat dál. A ani herecké výkony mě zrovna nenadchly. Na víc jak slabé 3* to bohužel není. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Původně se mělo natáčet v Kanadě, ale kvůli studenému počasí se štáb přesunul do Anglie a Skotska. (HellFire)
  • Kulisy vnitřku majáku byly postaveny ve filmových studiích Ealing. Ve stejném studiu natáčela herečka Demi Moore podvodní scény. (Lynette)
  • Tehdy 7letý Beans El-Balawi (Thomas) zkoušel "topící" scénu se dvěma trenéry nejprve v umělé nádrži. Poté ji zahrál už ve skutečném londýnském kanále za pomoci několika asistentů, jež mu ve vodě pomáhali a zajišťovali ochranu. Beans El-Balawi nosil při natáčení této scény pod oblečením speciální neoprenový oblek. (Lynette)

Reklama

Reklama