Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak atmosféru to mělo docela slušnou a až na tu otravnou romantickou linku jsem se u toho ani moc nenudil, pak to taky má dost povedenou hudbu, lokace se mi taky líbily a celkově by to vůbec nemuselo být špatné. Jenže bohužel je to celé postavené pouze na hromadě nejčastěji používaných klišé z všemožných duchařin. Vždyť si to vemte - matce umřel syn, jede se s tím vyrovnat na nějaké odlehlé místo u moře, k tomu všemu je spisovatelka a snaží se napsat novou knihu, do toho se jí zjevuje syn, ve vesnici nedaleko té chaty žije divná žena co vidí duchy a má barák plný rozebraných panenek... A ve finále to stejně nijak nepřekvapí, SPOILER duchařina to sice není, ale thriller, ve kterém se tu ženu snaží kvůli penězům zabít KONEC SPOILERU - přičemž to po tomhle "šokujícím" odhalení rezignuje na nějakou logiku a režisér asi doufal, že si toho nikdo nevšimne a bude to v napětí sledovat dál. A ani herecké výkony mě zrovna nenadchly. Na víc jak slabé 3* to bohužel není. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Svetlo vo tme s preplastikovanou Demi som šla pozerať s očakávaním dobrého romantického thrilleru a nakoniec sa z toho vyklul čudesný horor...a ja som s vypleštenými očami celý čas mačkala paplón a bola uzlíček nervov miesto užívania si!!! ..miestami bol dej tak pútavo nasnímaný plus nádherné vizuálne prostredie, že som už MUSELA dopozerať... hororové klišé na mňa fungovalo stopercentne a podarilo sa mi bojácne nainfikovať aj ďalšieho užívatela csfd (že jojinecko:))...ku koncu však celý príbeh vyznel akosi zdevastovane, so znáškou logických chýb...taký nejaký narýchlo zbúchaný a nedokončený. Keby nebolo tej nádhernej hudby, ktorá splývala s panenskosťou prírody, zaručene znižujem hodnotenie. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Malinko zoufalý pokus o mysteriózní drama. Duchařiny jsem měl vždy rád, ale tohle jde jaksi mimo mě. Nudné, polopatické, trapné, neoriginální. Demi se tu snaží vydrat z hereckého hrobu, ale zůstal tu po ní jen matný přelud. Pokud by byla schopna vůbec něco zahrát, pak tohle rozhodně nebyla ta pravá příležitost, na kterou měla kývnout. Celkově průměr, který na konci filmu sklouzne do regulérní žumpy. 50% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

V ústraní osamoceného domku na pláži, poblíž malé rybářské vesničky se autorka bestsellerů snaží překonat své trauma. Smířit se s tragickou smrtí svého syna, následným rozpadem manželství „nezavřel branku“ a chtěla by dokončit svoji knihu. Jenže události, které následují, znamenají konec klidu, který tak hledá. Opravdu ti lidé, které poznala, se kterými se vídá, existují? Podivná žena, která ví o tragedii víc než je možné, strážce majáku? Má se bát jich nebo sebe? Proč se jí zjevuje syn? Komu a čemu má věřit? Tak nevím. S tímhle filmem jsem se nějak nesešla, možná jsem nebyla ve správném rozpoložení, ale přišel mi studený jako to moře. Nicméně 3* dám. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné mysteriozní drama, které ze začátku dost nudí, ale později nabere docela zajímavých otáček, které vyvrcholí sice dost předvídatelným koncem, ale konečně mě dokázalo v tomhle snímku něco zaujmout. Pro DEMI jsem měl vždycky slabost, ale tak jako ve filmu S.T.R.I.P.T.Ý.Z mě rozpálit nedokázala... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Kulisy vnitřku majáku byly postaveny ve filmových studiích Ealing. Ve stejném studiu natáčela herečka Demi Moore podvodní scény. (Lynette)
  • Podrobnější rozpis míst, kde filmový štáb natáčel:
    - ostrov Llanddwyn, Anglesey, Wales (Ynys Llanddwyn, Ynys Môn, Cymru)
    - pláž Llanddwyn, Anglesey, Wales (Traeth Llanddwyn, Ynys Môn, Cymru)
    - pláž Newborough, Anglesey, Wales (Traeth Niwbwch, Ynys Môn, Cymru
    - Malltraeth Bay, Anglesey, Velká Británie (Traeth Malltraeth, Ynys Môn, Cymru)
    - kostel Llanbadrig, Cemaes Bay, Anglesey, Wales (Eglwys Llanbadrig, Bae Cemaes, Ynys Môn, Cymru)
    - Prichard Jones institut, Newborough, Anglesey, Wales (knihovna & Bingo scéna)
    - Porthdinllaen, Gwynedd, Wales
    - hospoda "Ty Coch", Porth Dinllaen, Gwynedd, Wales
    - soukromá rezidence, poblíž Y Nefyn, Gwynedd, Wales
    - silnice A5, Betws-y-Coed, Wales (ve filmu letecké scény skotské krajiny)
    - Milook, Cornwall, Anglie
    - železnice Bodwin a Wenford , Cornwall, Anglie
    - Regent's Park Road & Canal, Primrose Hill, Londýn, Velká Británie
    - filmové studio Ealing , Ealing, Londýn, Velká Británie (Lynette)
  • Scénu s Rachel, Brianem a Sharon na mole nebylo možno v Llanddwynu nafilmovat kvůli špatnému počasí. Poté, co skončilo natáčení ve Walesu, se musela tato scéna natočit až ve filmových studiích Ealing. Scéna byla postavena v obrovské vodní nádrži - nechybělo molo, Racheliina loď a dokonce byly doplněny i uměle vyrobené skály totožné s původním umístěním v Llanddwynu. (Lynette)

Reklama

Reklama