Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra. Duchařské příběhy dost často ztrácejí dech, když začnou vysvětlovat (což je většinou, i když ne vždy, nutné). KOUSEK DĚJE zvlášť, když je to vysvětlení racionální. V tu chvíli napjatá atmosféra taje jak pěna v mýdlové koupeli. A tady to bylo až směšné, zejména logicky nesmyslná sebevražda podvodníka, která byla nutná jen ze scénáristického pohledu, protože s takovým chlapem by přece nemohla být, zároveň ale přece nešlo takového sympaťáka opustit, že? /1. 4. 12./ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve svém výsledku je to jen průměrný thriller, což je způsobeno především matnou režií. Scénář se snažil skloubit prvky kriminálního thrilleru a mysteriózního drama s romantickou linií. Je patrná snaha o takovou tu starosvětsky britskou zadumanou atmosféru, hudební podmalba založená především na klavírních tónech připomíná staré kriminální série s inspektorem Dalglieshem. Slabší hodnocení je u mě způsobeno přítomností Demi Moore v hlavní roli. Ne, že by svůj part neuhrála, ale jednoduše ji nemám rád. Považuju ji za průměrnou herečku, na které je zajímavá pouze její schopnost sebeprezentace a buldočí vytrvalost. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem původně duchařský film, než prapidivnou mysteriózní romantiku. Atmosféra majáku kde se polovina příběhu odehrává je fajn, ale bohužel to dost ničí herci. Teda když nepočítám Moore a MAtheson ty celkem ušly. I když Moorová mi byla ze začátku dost nesympatická, pak se to naneštěstí změnilo. Není to film který si pustím ještě jednou ale na jedno podívání se to dá. Rozhodně je to lepší než většina filmů Danielly Steelové. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy, ktoré neznesú odvahu vlastného presvedčenia a ,,Svetlo v tme" je taký film. To, čo začína ako celkom atmosférický príbeh duchov, podporený krásnou kamerou, sa rozpadne asi v dvoch tretinách cesty vďaka úplne neuveriteľnému zvratu. Zvrat je taký otrasný, tak zle vymyslený, že ničí vlastnú vnútornú logiku filmu a otvára asi pol tucta dejových dier, cez ktoré by ste mohli prejsť aj ropným tankerom. 4/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První hodina, která se nesla v duchu (haha) těch nejhloupějších duchařských historek od táboráku, nebyla žádná sláva, ovšem zbytek byl zcela jiný, o dost lepší, příjemně překvapivý a zmíněné duchařině dal úplně jiný rozměr. Ve filmu mi ovšem chybělo cokoliv uvěřitelného, především tedy emoce hlavní hrdinky se někam vytratily, a myslím, že Demi Moore to vážně mohla zahrát lépe. Jinak se mi náramně líbilo atmosférické cornwallské prostředí i hudba. Neurážející. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Píseň hrající na párty Mary je "Star of the County Down." (HellFire)
  • Komparz tvořili hlavně místní lidé z Newborough a Anglesey, kteří točili na ostrově Llanddwyn. (Lynette)
  • Scénu s Rachel, Brianem a Sharon na mole nebylo možno v Llanddwynu nafilmovat kvůli špatnému počasí. Poté, co skončilo natáčení ve Walesu, se musela tato scéna natočit až ve filmových studiích Ealing. Scéna byla postavena v obrovské vodní nádrži - nechybělo molo, Racheliina loď a dokonce byly doplněny i uměle vyrobené skály totožné s původním umístěním v Llanddwynu. (Lynette)

Reklama

Reklama