Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel Kejdlo smazal svůj příspěvek.

PePiG7

PePiG7 (hodnocení, recenze)

Sethlans: to samý Ochránce s V.Dieslem,v televizi to uvedli jako ,,Dudlíkátor,, :( :)

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

A v zajímavostech je ještě jedna chybička: Newcastle United Ligu mistrů hrál a to v sezóně 2002-2003 (ve skupině měl mj. i Juventus).

futbalista

futbalista (hodnocení, recenze)

V zaujimavostiach je chyba... po druhom góle Liverpoolu neukazali kto rozohráva, to bol už druhý polčas.(V prvom rozohrával Newcastle)

stapilo

stapilo (hodnocení, recenze)

Není to vůbec špatný, prostě typickej sportovní doják, nedá se od toho čekat nic víc, ale pro pobavení dobrý. Každopádně jsem za to ráda po letech sledování x filmů o baseballu, americkym fotbalu a basketballu, konečně něco, co je nám jako evropanům aspoň trošku bližší.

vatina

vatina (hodnocení, recenze)

Na film o fotbale to nebyl až takový propadák... Ovšem ta třetí hvězdička je za Briana Johnsona, který v dresu New Castlu fandí v hospůdce v L.A. nejdříve s kšiltem a potom se svou typicko čapkou.

Sethlans

Sethlans (hodnocení, recenze)

Jj, taky tak.. To zase vymýšlel nějaký blboun. To máš jako New Police Story, a v TV to dávaj jako Strach nad Hong Kongem .

Jacob92

Jacob92 (hodnocení, recenze)

Mexická vlna ? :D to sa píše v TV programe ...celý čas som myslel že film sa volá gól ..

Kašák

Kašák (hodnocení, recenze)

Tenhle film mi zkrátka sedl. Ne proto, že miluji fotbal, ani ne proto že Newcastle United je můj oblíbený anglická klub, ale kvůli tomu, že Santiago Munez je překvapivě sympaťák, stejně tak jeho agent Stephen Dillane). Film prošpekovaný skvělými fotbalovými scénami, krásným stadionem, jednou krásnou zdravotní sestřičkou, co více si přát? ;-)

Pumiiix

Pumiiix (hodnocení, recenze)

Prijemny snimek, dival sem se jak se Santiagovi plni muj detsky sen, sice sem s toho uz vyrostl, ale i tak :-) 7/10* a ve dvojce je uz v Realu Madrid tak jsem zvedavy, dneska ji skouknu :-)

kubodinho

kubodinho (hodnocení, recenze)

toto je najlepsi futbalovy film aky bol kedy doposial natoceny. milujem a zijem pre futbal takze sa mi strasne pacil

Curlyman

Curlyman (hodnocení, recenze)

cakal som malodostal som vela je to sice malo pravdepodobny pribeh ale bolo to super :)

_ksilt

_ksilt (hodnocení, recenze)

Tohle byla takova Pretty Woman pro milovniky fotbalu ale prijemne se na to divalo a britsky humor beru v jakekoliv podobe.

PADDY

PADDY (hodnocení, recenze)

Docela v pohode, ale strasne naivni.Ve dvojce vyhraje s Realem Champions League a ve trojce s Mexicem World Cup?? Ne dekuji. Jo a taky bylo divne ze vsichni kolem Newcastle meli jine accenty nez anglicke.Skotsky, severoirsky a irsky. Jediny kdo mel anglicky accent byl klasicky Beckham.Celkove....hm....no nevim.nevim.

kenyoung

kenyoung (hodnocení, recenze)

je to good film a je tam daco aj pravdy ked fakt liverpool skoncil 5 a sa nemohol dostat do ligy majstrov ale uefa zmenila ze vitaz ligy majstrov ma garantovanu ucast aj v nasledujucom rocniku.

Kubesz

Kubesz (hodnocení, recenze)

Nebulel jsem, ale Santiagovi jsem to moc přál :) nejlepší film o fotbale!

baruss

baruss (hodnocení, recenze)

2/5 povazujem sa za futbaloveho fanatika... ale tento film je fakt romanticka rozpravka a nie (akcia /drama ).. A mozno sa o futbale dobry film ani natocit neda...

Jenda

Jenda (hodnocení, recenze)

Bože, tak blbej název pro vyhledávání jsem ještě neviděl

grimmb

grimmb (hodnocení, recenze)

Dobrý sportovní film. Dost silné momenty, které utočí na lidské city a chtějí vidět nějakou tu slzu.

 (hodnocení, recenze)

zdarec.....mno tak tento film je fakt ůplně goood....takovej příbh je prostě suprovej a bylo by to přání asi každého dobrého fotbalisty si zahrát za nějákej Anglickej velkoklub....já osobně se těším až mě bude o něco víc a pojeduse na njákej dobrej zápas podívat protože ta naše liga to se nprost nedá....takže pokud někdo znáte film s podonou filmovou tématikou tak se ozvyte díík.

 (hodnocení, recenze)

Bože... Ti kdo milujou fotbal... ja to skoro probulel... příběh uplně z něj ješte nemužu... doporučuju všem fotbálko maniakum... čest fotbalu

Reklama

Reklama