Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Ghost Ship prináša celkom dobrú zábavu so zábavnou efektnou stránkou u ktorej ste vcelku spokojní, teda ak vám ide o hororovú akčnú zábavku s dobrou hudbou (v rámci týchto druhov filmov). Je to síce tradičný príbeh, ale pristupovalo sa k nemu s citom a zanietením, ktorý je určený na pár pozretí a s ktorým môžu byť celkom spokojný fanúšikovia takýchto zábavných odľahčených akčných hororov. Sem-tam si aj ja pozriem takéto zábavné „braky“. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ten nápad s náhodně objeveným opuštěným parníkem byl super. Když průzkumný team vylezl na palubu a začal prohledávat opuštěný zrezivělý vrak kajutu po kajutě, sekci po sekci ani jsem nedýchal. Pak začly lekačky u nichž jsem si řekl, áach jó, už se to przní... Pak to šlo od šesti k pěti a závěr to dorazil.... Škoda. Námět nebyl otřepaný a loď byla perfektní. * * ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

HAHAHAhahaha ha! Neuvěřitelné :D Během prvních pěti minut se stačil film naprosto oddělat a z hororu se stala černá komedie, vlastně parodie, vlastně pitomost. Šmarja :D A pokud se ze zbytku filmu snažili tvůrci udělat ale spoň trochu slušný horor, zase to zabili naprosto idiotským koncem a pointou. Taková škoda. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak nehororový horor. Největším trapasem Lodi duchů je, že se během filmu dočkáte (pokud si dobře pamatuju) pouze tří duchů ;-) Navíc se kamsi vytratila jakákoli atmosféra, děšení a lekačky. Film se až nechutně drží zaběhnutých klišé a závěrečná pointa je doslova pitomá. Jestli jste nikdy neviděli poetické (téměř až nádherné) hororové finále, tak je najdete právě zde. Pozitivní věcí jsou snad jen zdařile zrezivělé interiéry a exteriéry lodi a úvodní scéna filmu (docela "ble"). Snad to za tu jednu hvězdičku stojí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se bavil u rádobyáčkového filmu se scénářem děravým jako řešeto. Rozhodně víc než u Sommersovy Chobotnice. O HODNĚ víc;) Hlavní zápletka se překvapivě vysvětlí, sice naprosto duchařsky šíleně, ale díky kabátu do jakého se to navléklo a díky sympatické hrdince přežitelně a přijatelně. Filmová hudba slušná, obzvlášť v pomalých pasážích, nicméně nevkus úvodních titulků a občasného řízného hardrocku nebo co to bylo, spolu s řadou malých logických nedostatků potopí Ghost Ship na 60%. Postavy netrousí žádné "zdrcující" hlášky jako v Chobotnici, jsou v podstatě nevýrazné, ale sakra, nechápu proč, ale líbilo se mi to i s tím koncem. Pohodová věc na kteroukoli roční a denní dobu, ale na žánrové škatule nedejte, bát se rozhodně nebudete. Jako horror Loď Duchů selhává, ale jako zábavka-rozprávka u mě vítězí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Vytvoření zaoceánské lodi Antonia Graza bylo inspirováno italskou výletní lodi Andrea Doria, kterou v roce 1956 potkal tragický osud v podobě potopení. (Chatterer)
  • Ve filmu je zmínka o lodi Mary Celeste. Tato zmínka je pravdivá. Loď Mary Celeste opravdu plula bez posádky za okolností, které dosud nejsou uspokojivě vysvětleny. (Nathaniell)
  • Ve scéně, kdy se spustí kabel a téměř všechny lidi na palubě přepůlí, mělo původně dojít ke stětí hlav všech zúčastněných. (Chatterer)

Reklama

Reklama