Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc originalniho, filmu s duchama je spousta, s duchama na lodi uz tolik ne, ale porad to jsou duchove. Pribeh neni uplne nejhorsi a hlavne tu je hodne slusna atmosfera. Herci nestoji za rec a hlavni duvod, proc se na tenhle film vzdy rad podivam, je tech par krvavejch a par nechutnejch scen, jiste, moc nich neni, ale i tak to stoji za to a pod 3* nepujdu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

je to sice pořádný nefalšovaný a stoprocentní béčko, ale není až tak špatný. tedy není tak hrozný do chvíle, kdy se duchové začnou ukazovat a zabíjet. kdyby všechno zůstalo jako předtím, byl by to mnohem lepší film (atmosféra a podobně). ale ve chvíli, kdy režisér natáhne pověstnou masku rudé smrti na divákovy oči, stává se z toho jen další vybíjená beze smyslu a důvodu. upřímně řečeno i výsledná pointa je pořádnej blábol. a je to škoda, rozjíždělo se to moc pěkně. třeba scéna na party je moc zajímavá a postupné objevování lodi taky. bohužel od zjevení duchů to nestojí ani za zlámanou grešli. a ještě je tam tak strašná (snad rocková?) hudba, že jsem si každou chvíli říkal, jestli nejsem na koncertu a kdy na mě vypadnou zlití a nafetovaní týpci. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Další průměrné, ale při dobrém naladění (a mojí zálibě v ghost ships) stravitelné hororové/duchařské kinobéčko z produkce Silverova/Zemeckisova Dark Castle natočené režisérem 13 DUCHů za bratru 35 milionů. Úvod s ocelovým lanem a klipovitá retrospektiva, která ozřejmila, co se na lodi vlastně stalo, vedou. Inspirováno skutečnými událostmi, kdy se italský zaoceánský parník srazil s jiným a následně potopil. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Něco ti povím.. Až se vrátíme, vezmu svoje prachy a koupím ti vanu !!" ;) Velkou slabinou Beckova hororu se mi zdá poněkud nevyužitá většina hereckého ansámblu, ani Gabriel Byrne nedostal příliš prostor ukázat, jak velkým je hercem, a tak kupodivu zdaleka to nejlepší v tomto směru předvádí Desmond "Joey Quinn" Harrington, který když prozradí, že je sběratelem, byť právě tato část šla vypointovat mnohem lépe a důsledněji, spadne vám čelist.. Pokud se ovšem protrápíte až k pointě.. Ostatně v Lodi duchů padají všemožné části těl, nejen čelisti, válí se po podlaze, rozsekávají se v pase, střílí se do nich, barví se umělou krví a vůbec příznivci násilně explicitních scén si přijdou na své, přinejmenším ta úvodní scéna se stala naprosto legendární, škoda jen, že nasadila laťku tak vysoko.. Přiznám se, že samotné rozuzlení se mi opravdu moc líbilo, tady tvůrci zabodovali naplno, bohužel však snímek nejvíc ztrácí na kvalitě zhruba už v polovině filmu, kdy je otravný, a než se dostaneme k samotnému vysvětlování věcí předešlých, prostě a jednoduše i přes přehršel nedotažených "lekaček" unudí jednoho k smrti.. Frizzelův hudební motiv patří v rámci žánru k těm povedenějším, a tak se v konečném zúčtování jedná o velmi špatnou žánrovku, cítím neuvěřitelně promrhaný potenciál příběhu okořeněný o skvěle zvolenou "lokaci" zrezivělého kolosu a otevřeného moře.. Steve Beck s duchy a duchařskou atmosférou prostě umí, což dokázal už svými Třinácti duchy, ale v akčnějších částech působí natolik bezradně a většinu času kupí jednu smysl nedávající hloupost, jak zde rádi píšete nelogičnost, na druhou, že je mu to vlastně úplně k ničemu.. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak nehororový horor. Největším trapasem Lodi duchů je, že se během filmu dočkáte (pokud si dobře pamatuju) pouze tří duchů ;-) Navíc se kamsi vytratila jakákoli atmosféra, děšení a lekačky. Film se až nechutně drží zaběhnutých klišé a závěrečná pointa je doslova pitomá. Jestli jste nikdy neviděli poetické (téměř až nádherné) hororové finále, tak je najdete právě zde. Pozitivní věcí jsou snad jen zdařile zrezivělé interiéry a exteriéry lodi a úvodní scéna filmu (docela "ble"). Snad to za tu jednu hvězdičku stojí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Po nalezení parníku vyprávi kapitán remorkéru strašidelnou historku o lodi Mary Celeste. Říká, že loď opustila posádka a ta sama urazila7 tisíc mil, proplula Gibraltarem a doplula do Středozemního moře. Ve skutečnosti byla 4. 12. 1872 nalezena na širém oceánu a přes Gibraltar ji pak dopravili zcela nezáhadně její nálezci. (Stejšn)
  • Rockový song, který si při řízení remorkéru pouští Santos (Alex Dimitriades), jemuž později kapitán Murphy (Gabriel Byrne) poručí, ať vypne ten randál, je skladba „Not Falling“ od skupiny Mudvayne. (ČSFD)

Reklama

Reklama