Evil Toons

Animovaný / Komedie / Horor / Fantasy

USA, 1992, 90 min

Fred Olen Ray

Toľko nadhľadu, koľko sa v Evil Toons nachádza sa len tak nevidí. Takúto neviazanú zábavu, v ktorej sa miesi horor, komédia, nahotinky, mystéria a dokonca aj prelínanie sa reálnych záberov s animáciou, som potreboval. Hneď zo začiatku je jasno jasné, že to režíroval chlap a to ako inak prioritne pre mužské publikum. V scéne, kedy oživne zo stránok “evil dead” knihy tá nadržaná potvora, sa moja mimika zhodovala s jej mimikou. Valil som oči čo to dalo. Bolo na čo sa pozerať totiž, keďže hlavnými hrdinkami sú štyri fešné slečinky, vyslané do domu hrôzy ako personál, ktorý to tam má všetko vyčistiť a uviesť do uchádzajúceho stavu. Na čistiace práce moc času nemajú, pretože tajomná kniha a povoľná nálada im dá zabrať dostatočne. O tom, že to tej noci pre dievčatá nebude žiadna sranda, milo vypovedá úvodný dialóg medzi nimi a Mr. Hinchlowom (chlapík zo susedstva, ktorý má telefón) :-). Podmanivo sladkým a čisto neviazaným prístupom Evil Toons len prekypuje a práve tým si ma aj získal. Viac takýchto komédii prosím.(20.12.2008)

• Ten Druhy

Prevažne lacné vtipy inscenované animovanými postavičkami a pornoherečkami, ktoré sú hlavnou atrakciou. Film z marazmu občas vytrháva David Carradine aj zaujímavá persifláž hororov z 80. rokov. O štvrtej nad ránom, keď už nie je čo pozerať, je Evil Toons tá správna voľba. Priznám sa, že ma zatiaľ žiadne stretnutie s tvorbou Freda Olena Raya nepresvedčilo.(27.2.2012)

*BÉ-PÉ* "...and the girls." - takto sú v upútavke uvedené štyri slečny, ktoré vo filme hrajú. Vôbec nezarazí fakt, že ich mená nie sú dôležité, pretože len s malou pravdepodobnosťou na ne ešte niekedy v nejakom filme narazíte (azda len s výnimkou tých erotických; veď ich mená - Monique Gabrielle či Stacey Nix - akoby k tomuto žánru automaticky patrili). Mnohé scény sú na hranici kvalitných mužských erotických predstáv (vzájomné pohladenia a pohľady žien, ženský striptíz, ženský súboj...) a plno, plno obnažených prsníkov a zadkov, ktoré sú zárukou toho, že aspoň mužského diváka pri sledovaní filmu udržia priebežne bdelého. Je tu aj prvok škaredého káčatka, kde tá kvázi najotrasnejšia slečna (Monique Gabrielle), je v skutočnosti tou najatraktívnejšou, avšak v tomto filme sa, bohužiaľ, jej dokonalej premeny (rozumej absolútneho odhalenia) nedočkáme. Horor, samozrejme, neočakávajte - možno len v podobe hereckých výkonov. Verdikt v 1 vete: Tvrdé "béčko" nemajúce ďaleko v jemnému "péčku". 20.06.11(20.6.2011)

• djbarrel

Taková hovadina se jen tak nevidí. Jediná rádobyvtipná situace je ta, ve které se ta kreslená obluda zhmotní z knihy. Jinakfakt nevím, ono to snad ani nebylo vtipné, spíš jsem byl v šoku. Před shlédnutím jsem nevěděl co od filmu očekávat a po shlédnutí netuším co si o něm mám myslet. Jediný plus je, že jsem neusnul a že herečky byly celkem hezký, ale jinak fakt bída. 17 %(13.4.2012)