Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli pátrání po tajemstvích knihy, kterou napsal jeho otec, se renomovaný psychiatr vzdává své akademické kariéry. Nechá se zaměstnat v ústavu, kde otec pracoval, a kde zřejmě čerpal námět pro sepsání této slavné dětské knihy. Doufá, že tam odhalí všechna její tajemství a i roli, kterou v ní představuje on sám. Dobrodružný výlet do minulosti začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná krásný poetický příběh, pro mě celkem nuda, klížily se mi oči. Dokud se děj odehrává na psychiatrii a je lehce tajemný, ještě se to dá, ale potom mi to připomínalo opravdu nějakou fantasy pohádku, pak akční pasáž a takový nijaký konec. Trochu moc žánrů spletených dohromady. Když už nějakej pohádkovej fantasy svět, tak raději ten Williho Wonky. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Sikovny pribeh, ako zladit meta pribeh, pribeh v pribehu do pribehu ako takeho, t.j. vymysly a skutocnost vlastne jedno su. Problem je vsak v spracovani, aj ked je to maly film, ma mnohe neduhy sucasnej americkej kinematografie, na drobne detaily sa proste kasle, a tak necudo, ze neverim, ze hlavy hrdina je skutocne psychyater a ze skutocne ma psychicke problemy, neverim, je to prilis klisovite a gycove. skoda. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Anotácia k filmu vyzerala sľubne. Lenže sľubne vyzerajú aj hamburgery v reklamách na "mekáča". V skutočnosti ide o umelohmotný surogát - a to už nehodnotím iba chuť hamburgerov, ale voľne prechádzam k filmu. Už to, že tvorcovia zverili úlohu psychiatra Aaronovi Eckhartovi, s jeho kukučom švajčiarskeho lyžiarskeho inštruktora, nás malo varovať. Všeličím ďalším: počnúc výberom lokácií a nasvietením scén nekončiac, vytvára Stern skôr ilúziu blízku fotkám z lifestylových magazínov či katalógov cestoviek. Prípadne rodinných filmov, v ktorých ešte aj temné stránky života vyzerajú ako čerstvo rozbalená vianočná kolekcia. Jedno však tomuto filmovému gýču uprieť nemožno. Pravdivosť názvu. Áno, ja som sa po dopozeraní Sternovej snímky cítil naozaj ako "tam, kde som nikdy nebol". P. S. Nepochybujem o tom, že už len vďaka účasti Iana "Gandalfa" McKellena sa bude filmu v požičovniach /aj na ČSFD/ dariť a moje skúpe dve hviezdičky s jeho ratingom nijako vážne nezakývu. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Svět fantazie, který patří jen zoufalcům, snílkům a šílencům. Lidem, kterým skutečnost utíká mezi prsty, ocitli se na dně a nemají nic, čeho by se mohli chytit. Jediné, co jim zbývá, jsou představy a sny. Díky nim vám snad může být i teplo, když jste promrzlí na kost, a můžete hodovat na královské hostině, když už jste několik dní nevzali sousto do úst. Můžete být zavření v blázinci, a přece být králem celého pohádkového světa. Možná jste zůstali úplně sami, ale můžete mít nespočetné množství imaginárních přátel. Naproti tomu, pokud k oněm zoufalcům nepatříte, můžete stát nohama pevně na zemi a jen tak něco vás nerozháže. A váš život rozhodně není nudný, protože se chodíte bavit. A nejlépe se pobavíte většinou právě díky těm zoufalcům, co mají představivost, a dokážou vymyslet, napsat, zfilmovat či jinak ztvárnit nějaký příběh a pocity, a poskytnout tak vašemu veskrze realistickému nazírání na svět trochu toho smyslu. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nikdo si neumí představit, jak strašně blízké mi to bylo. Krásně ztvárněný příběh lidské představivosti a představě o způsobu žití. Ian McKellen mě opět ohromil. Je to herecký génius a ikona, kterou nosím hluboko v srdci. Jeho závěrečný moment byl dojemný a inspiroval mě k mnoha myšlenkám. Jenom bych z popisu vyškrtla to "mysteriozní", tento žánr zde skutečně nefiguruje. A s tím fantasy bych byla velmi opatrná ;), třeba s Narnií se to z hlediska fantazie nedá srovnat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu má mladý Zachary (Ryan Drescher) hnědé oči, dospělý Zachary (Aaron Eckhart) je má modré (..Lucas..)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru. (..Lucas..)

Reklama

Reklama