Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Úklidová jednotka má za úkol vydezinfikovat opuštěný ústav pro choromyslné. Hmyzácky nažloutlý a oprýskaný prostředí, chemický svinstvo, dlouhý chodby, plachty, nepěkný fotečky na zdi, psychopatická tajemství bývalého ústavu, do toho pět ’average Joeů’, kterým z toho všeho začíná hrabat. Od začátku pěstovaný pocit zhnusení a zneklidnění z neznáma. Psycho závěr mě spíše zklamal, ale k tomu co mu předcházelo nemám žádných výhrad. SESSION 9 - nulově uhlazený, působivý a místy dost děsivý hororothriller, dobře uvařený ze všech výše zmíněných dobrot. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ty prostory byly úžasný a pro horor jak dělaný. Výborný byl i námět, ale to zpracování jsem příliš nepochopil. Strašně laciný až telenovelovský look mi fakt vadil. Přestože atmosféra je díky tomu prostředí i příběhu výborná, tak kamera a hudba je úplně mimo. Těsně po dokončení jsem ještě uvažovat o 4 hvězdičkách, ale jak se mi to uleželo v hlavě, tak mi to laciné zpracování vadí čím dál víc. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Opuštěná psychiatrická léčebna je vždy vděčné prostředí pro pořádný horor a Session 9 není výjimkou. Skupinka dělníků, z nichž žádný není vyloženě sympatický charakter, spojí síly, aby zrenovovali chátrající budovu, když tu se začnou dít podivné věci... Krása Session 9 je v tom, že buduje temnou a tajemnou atmosféru cihlu po cihle, nepomáhá si žádnými lekačkami ani přehnanou brutalitou a to funguje báječně. Úroveň strachu sice nedosahuje levelu, při kterém samovolně úniká moč, ale atmosféra je konzistentně vynikající. Samotný závěr možná podráží nohy realistickému vyznění díky mysteriózním prvkům, ale aspoň není jednoznačný, ani doslovný. Film donutí diváka k zamyšlení a snad umožňuje i více interpretací. 8/10 ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dát 45minut (tedy skoro polovinu celkové stopáže filmu) na rozjezd, než se začne něco dít, se mi zdá celkem přehnané. Ale z nepochopitelných důvodů to celkem rychle utíkalo. Až poslední půl hodina by se dala označit za "hororovou" - v uvozovkách to mám schválně, protože s hororem toho film moc společného nemá. Prostředí a prostory psychiatrické léčebny vybrány ideálně. Atmosféra ucházející, stejně jako děj a příběh. Avšak u scén jsem se nebál, tudíž tomu víc jak 3* nedám. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nechápejte mě s hodnocením špatně, dalo by se prakticky říct že film splnil mé očekávání, ale jen asi 4/5 své stopáže, to vyústění mi přišlo takové divné. Přitom jsem se tolik těšil na aspoň trošku toho nadpřirozena, bohužel režisér mé prosby nevyslyšel a tak film v posledních minutách místo aby gradoval tak spíše z mé hlavy postupně vyšuměl. Škoda, protože si nepamatuju kdy naposledy jsem byl takto napnutý i ve zdánlivě obyčejných scénách. Celým filmem se táhne takový hmatatelný strach a hodně hodně nepříjemný pocit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Bonner Medical Building of Danvers State Hospital. (Chatterer)
  • Brad Anderson byl inspirován k využití Denverské psychiatrické léčebny, protože kolem ní projížděl každý den. (Verka13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno