Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 1

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (438)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Atmosférický a výborně zahraný psychologický thriller se sci-fi prvky, ale bohužel s námětem trochu nedotaženým. Od celého příběhu jsem totiž očekával trochu víc. I když vztah mezi hlavní dvojicí byl celý film budován skvěle a celý film se buduje celkem dobrá atmosféra, tak to plyne celé docela pomalu a navíc do dosti tupého finále, které jako by vypadlo úplně z jiného filmu. Ten u mě pohřbil i celou tu poctivě budovanou atmošku. Ale i tak se jedná o docela zajímavý přírustek do žánru. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Copak by s timhle asi dokázal udělat Cronenberg v nejlepších letech? No ale nebylo to úplně špatný, jen dost plochý (ha-ha) a zatraceně zkrácený. A jsou tam srací klišé. Ale koitus nepatrně potěšil; hned na to prej "experiment skončil" - to je lepší výmluva, než že pak nechce dělat snídani. Úplný konec ani náhodou nepřekvapil, ale musel bejt. .................... [malarkey je co za nemocnýho magora?] ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Partnerská krize, rodičovská úskalí, mateřství, kariérismus, opakování zažitých vzorců, Freud... to všechno umně zabalené do multižánrového fláku, který dokáže být cronenbergovsky úchylný a tělesný, a zároveň spielbergovsky podivuhodný a poutavý (anebo E.T. potkává Mouchu). Pak je tu ten jeden makrodetail na oko, v němž se zrcadlí otevírající se vrata od stodoly a dovnitř vcházející postava... záběr dost podobný tomu, co se o dva roky později objevil ve Spielbergově Válečném koni... náhoda? Navíc... Dren je co designu i ztvárnění naprosto parádní. Jednoznačně Nataliho nejlepší film ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor je tenhle film vysoko zdviženým, varovně hrozícím ukazovákem, že lidi nemají fušovat Stvořiteli do jeho zaměstnání, nebo si to ukrutně odserou! Ale já ty vědce chápu, vždyť kdo by nechtěl stvořit párek sračkoidních mazlíčků s léčivým potenciálem nebo si od slepičky vychovat vlastní škorpiodinoségru, případně anatomicky zajímavě přizpůsobenou (píchací a píchatelnou) švagrovou? Závěr jsem jaksi nepobrala (kde se tamten z ničeho nic vzal?!), strach se nekonal a jakkoliv uznávám Brodyho herecké kvality, sympatický je mi zhruba jako zanícený beďar na choulostivých místech, takže jaksi nejsem psychicky schopná přehoupnout čtyřhvězdičkovou laťku. Ale film je to zajímavý, ohmatané téma posledních let je podáno relativně neotřele, divák má příležitost se hluboce zamyslet nejen nad pokrokem a morálností, efekty jsou na úrovni a navzdory předvídatelnosti jsem se nenudila. 68% Nejsem zas tak prudérní malarkeydní cimprdlich, abych tady zhnuseně házela odpady pro pár úchylných scén a sestřelila tím vyloženě myšlenkově podnětný zbytek i dobré filmové řemeslo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V poslednej tretine to má zopár mimóznych (najmä sexuálnych) bizarných scén, ale je to béčko z roku 2009 so všetkým, čo k tomu patrí. Viem si predstaviť zopár režisérov, ktorí by z toho v osemdesiatych rokoch urobili mimóznu plastelínovú zvrhlosť. Takto je to na mainstream sa hrajúci thriller s nevkusným CGI a fádnou kamerou. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Napriek tomu, že vo filme stvárnila náhradnú matku a dcéru, Sarah Polley je v skutočnosti o 2 mesiace mladšia ako Delphine Chanéac. Obe herečky sa narodili v roku 1979. (belinko)
  • Dren (Delphine Chanéac) v celém filmu vysloví pouhá dvě slova. (-bad-mad-wolf-)
  • Vincenzo Natali chtěl film natočit hned po snímku Kostka (1997), nicméně technologie se mu tenkrát nezdály dostatečně na výši. Nápad si tak schovával více než deset let. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama