foto

David Hewlett

  • nar. 18.4.1968 (48 let)
    Redhill, Surrey, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Ian Hewlett sa narodil 18 apríla 1968 v Anglickom meste Redhill a vyrastal v Kanade. Začal ako seriálový herec v seriáloch "Traders" a "Kung Fu: The Legend Continues" a svoju prvú hviezdnu rolu si zahral vo filme "Cube" (Kocka). Vlastní firmu Darkyl Media, ktorá sa zaoberá internetovým dizajnom. Založil filmársku internetovú komunitu Fusefilm.com.

Hewlett dostal svoj prvý počítač keď mal zhruba 15 rokov a stal sa z neho, podľa jeho vlastných slov, „počítačový blázon“. Počas štúdia na strednej škole začal hereckú kariéru hviezdnym hereckým počinom v študentských filmových prácach Vincenza Nataliho, ktorý neskôr natočil aj film Kocka. Na školu sa vykašľal v poslednom ročníku, aby sa mohol venovať herectvu a počítačom. Zahral si v mnohým nízkorozpočtových hororoch a neskôr hosťoval v mnohých televíznych seriáloch. V roku 1999 si zahral Granta Janskeho vo filme „Traders“, ktorá už patrí medzi jednu z jeho významnejších rolí. V roku 2001 sa presťahoval do Los Angeles aj so svojou manželkou Soo Garay kvôli lepším hereckým príležitostiam. V roku 2004 sa rozviedli.

Hewlett je oduševneným fanúšikom sci-fi a je známy svojím výrokom, že do tohto žánru sa zamiloval vďaka televíznemu seriálu „Doctor Who“ (televízny seriál z dielne BBC, ktorý sa dostal do Guinessovej knihy rekordov ako najdlhšie bežiaci sci-fi seriál), kde bol doktor Tom Baker jeho najobľúbenejšou postavou. Už ako decko, ešte keď žil s rodičmi v Anglicku, natočil s kamarátmi sci-fi film na 8 mm kameru. Sny sa mu viac menej zmenili na skutočnosť, keď dostal rolu v seriáli Stargate SG-1, kde si v tretej sérii zahral malú roličku experta na hviezdnu bránu Rodneyho MacKaya. Táto rola nakoniec prerástla do jeho hviezdnej role v seriály Stargate Atlantis.

Kvôli natáčaniu seriálu Stargate Atlantis v kanadskom Vancouveri Hewlett teraz žije vo Washingtone blízko kanadských hraníc, spolu so svojou snúbenicou Jane Loughman. Zasnúbenie oznámil na svojom blogu 5, januára 2007. Pár si spolu nažíva s ich psom rottweilerovským gulášom Marsom, ktorého si adoptovali z útulku. Mars si zahral dokonca hlavnú úlohu v nezávislom filme„A Dog's Breakfast“ (Psove raňajky). Je to čierna komédia. Hewlett okrem toho, že si v nej zahral hlavnú úlohu, napísal scenár a jeho snúbenica Jane ho produkovala. Film natáčali v rôznych mestách USA na prelome 2005 / 2006. O film prejavila záujem spoločnosť MGM a na DVD-čka by sa mal dostať v septembri 2007.

Deny "Eni" Priehradná

Herecká filmografie

2016 Incorporated (TV seriál)
Vertical Mobility (S01E01)
Kravaťáci (TV seriál)
Back on the Map (S06E03)
2015 Dark Matter (TV seriál)
2013 Haunter
2012 State of Syn (TV seriál)
2011 Krvelačná monstra (TV film)
Rage of the Yeti (TV film)
Zrození Planety opic
2010 Informátorka
Superkočky (TV seriál)
2009 Helen
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Splice
2008 Svatyně (TV seriál)
2007 Snídaně pro psy
Urban Legends (TV seriál) - vyp.
2005 Closer (TV seriál)
2004 Boa vs. Python
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Ice Men
Legenda o Lilith (TV film)
2003 Friday Night
Neprůstřelný plán
Nicota
2002 Cypher
2001 Bermudský trojúhelník (TV film)
Hotel "Století" aneb Historie jednoho pokoje
Kainovo pronásledování: Přísaha
Nenechám tě odejít (TV film)
Treed Murray
1999 Amateur Night
Autoerotica
Blind
Life Before This, The
Noční svět: Vznik života (TV film)
1998 Clutch
Milkman
1997 Elevated
Hvězdná brána (TV seriál)
Joe's Wedding
Kostka
Stalo se o Vánocích (TV film)
Teror
1996 Traders (TV seriál)
1994 Monster Force (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
1993 Blood Brothers
Boys of St. Vincent: 15 Years Later, The
Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
1992 Boys of St. Vincent, The (TV film)
Černá smrt (TV film)
Peklo chtíče
Split Images (TV film)
1991 First Circle, The (TV film)
Scanners II
1990 Deep Sleep
Tam, kde je srdce
1989 Penthouse, The (TV film)
1988 Zlověstná posedlost
1987 The Darkside

Dokumentární

2013 FANomenon
2011 Zelený tygr se probouzí
2005 Sci Fi Inside: Sci Fi Friday (TV film)
2002 Made In Canada, Volume 1: Best of the CFC
1992 Savage Christmas: The Fall of Hong Kong, A (TV film)

Režijní filmografie

2014 Debug
2011 Rage of the Yeti (TV film)
2007 Snídaně pro psy

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(279)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace