Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 3

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (437)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Žádný horor ani přestylizované sci-fi. Bohužel. Splice vypráví o dvou vědcích, kteří zajdou za hranice etických zásad a stvoří experiment, spojí zvířecí DNA s lidskou. Natali viditelně s příběhem chce říkat mnohé (vztah vědec=rodič a jeho odpovědnost k experimentu, který stvořil=dítě, specifický způsob lásky k dítěti, sexualita), ale nedokáže se tématům věnovat do hloubky. Je to škoda, Natali má talent, dobré oko na vizuál a dokáže natočit neviděné, ale tentokrát zapomněl, co chce říct. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

"komentář může obsahovat náznaky, které vám ale zážitek ze sledování zkazit nemohou, protože ten film je sračka" Film sleduji dlouho, různé předpremiérové ukázky na netu, postery i trailer. Vše připravovalo na téměř revoluční sci-fi-horor, který se zaryje hluboko do kůže a nevyleze. Netrpělivě jsem očekával podobnou pecku, jako Pandorum, jak šeredně jsem se mýlil. Zprvu je nutno podotknout, že film není nikterak originální, představuje pár, který experimentuje a mění DNA různých zvířat, aby ve výsledku dostal mutanta, z kterého získá důležité látky. Žádné zdokonalování lidské DNA, jak bylo slibováno, zkřížení člověka byla spíše náhoda, než záměr. Čekal jsem laboratoř plnou Ripleyové ve Vetřelci: Vzkříšení, ale toho jsem se pochopitelně ani dočkat nemohl, protože vše, co tvůrci naslibovali, nedodrželi. Jestli čekáte od stopáže 5 minut akce, chcete hodně, akce je celkově minutu a to tak ubohá, že jsem se málem podělal. Čekal jsem, že mutant bude v celém filmu vykazovat přímé ohrožení minimálně pro své okolí a v nejperverznějších představách, pro celé lidstvo, hovno, riziko mohla pociťovat maximálně kočka. Tohle není horor, ale ubohé manželské drama. Pro milovníka akčního sci-fi, případně inteligentního sci-fi s kvalitním scénářem, naprosto neodpovídající. 40% 26.07. 2010 ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Docela slušný kousek o pokusech s DNA a hraním si na bohy. Adrien Brody se přesně hodí do takových filmů, kde je třeba diváka trochu potrápit a atmosféra je více méně skličující. Rozhodně to není žádné světoborné dílo, které vás posadí do židle a zůstanete sedět s otevřenými ústy. Své kouzlo ale má a diváky si určitě najde. Výborné odreagování na nudný večer. 65% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku spielbergovsky kúzelné a roztomilé, podporené dvoma kvalitnými hercami, ktorým síce neuveríte nejakú chémiu medzi nimi, ale typologicky v žánri i svojich postavách sedia na výbornů. Neskôr cronenbergovsky úchylné a zaujímavé, prehlbujúce zvedavosť v ďalší dej. A do toho napokon facka Jeepers Creepers, brrr! ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

No ty krávo, to jsem se zase ve filmovym světě něčemu přiučil. Mám rád sci-fi, ale občas jsou nápady, který by se točit neměli, protože se natočit nedokážou. Pak to dopadá tak, jako třeba právě s tímhle filmem, kvůli kterýmu už na slovo Splice nikdy nezapomenu, i když pořádně ani teď nevím, co vlastně znamená. A popravdě to vědět ani nechci. Nerad bych mu ale vzal technickou stránku filmu, ta špatná není. Jenže...a teď budu spoilerovat, a naprosto záměrně, když se na obrazovce objeví mutant, kterýho si stvoří dva vědci, mimochodem manželé, a ten mutant nejdřiv ošuká chlapa, pak umře a pak se z něj stane chlap a ošuká tu doktorku a pak chcípne, tak je na tom filmu něco špatně. Každopádně dokud neuvidíte, neuvěříte. Já z toho měl trauma celej večer a nedokázal jsem pochopit, proč se do tak vostrýho sci-fi vůbec někdo pouštěl. A abych se přiznal...ještě víc nedokážu pochopit zdejší hodnocení. Jasný, technická stránka je ok a nápad by tu byl...Ale já prostě takovou píčovinu nedokážu hodnotit objektivně. Už jenom proto, že si myslím, že hodnotit něco objektivně je kravina sama o sobě. A zajímalo by mě, jak na ten film nahlíželi lidi, co to tu ohodnotili víc jak třemi hvězdičkami. Hlavně u té poslední scény, která burcuje jako svině. Já v tu chvíli snad zapomněl i polykat sliny. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Oči dospelej Dren (Delphine Chanéac) sú skutočne herečkine. Priestor medzi jej očami bol digitálne rozšírený, aby vytvoril tento zvláštny efekt. (belinko)
  • Dren (Delphine Chanéac) v celém filmu vysloví pouhá dvě slova. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama