Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ona v tom ide s ním. Neviem prečo.“ – „Prečo?“ – „To neviem." Jedna z tých lepších Nielsenových paródií. Sústredená réžia, dobrí herci v podporných úlohách (rambovský Richard Crenna ako Tommy Lee Jones), scenár s hlavou a pätou, originálne vtipy (dozorca pre nepočujúcich) a vtipné dialógy („Váš pes má čudnú papuľku.“ – „To je zadok.“). Ani hlúpe počítačové triky (ryba, autobus) to nepokazia. Ale rozhodne to nie je žiadna nadpriemerná paródia. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poslední film Leslieho Nielsena, který se dá označit za povedený. Už nikdy se tenhle bělovlasý démon klasickým Bláznivým střelám tolik nepřiblížil. Utopence stojí za to vidět kvůli desítkám odkazů na nejrůznější filmy, neodolatelným hláškám v českém dabingu perfektně podávaným Vladimírem Brabcem ("Pozor! Má nohu!") a Richardu Crennovi, který si svého "netommyleejonese" očividně užívá ("Při dvou věcech mě zamrazí. Když spatřím takhle velký nanuk a při pomyšlení na Ryana Harrisona."). Škoda pouze několika trapnějších fórů, jinak bez výhrad. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen pro mě bude vždycky jedním z nejšílenějších, avšak zásluhou toho nejtalentovanějších komiků, který dal nejen svůj um ale i své srdce do těch nejbláznivějších filmových parodií, které kdy vznikly. A v celé supervtipné a neutichající trilogii jménem Bláznivá střela i přiblblém, ale dokonalém Utopenci na útěku mě dokázal rozesmát každou svou grimasou, každým svým činem. Nezastávám se přílíš názoru, že se dá na ty nejlepší filmy dívat stále dokola. Pokud si chci ale skutečně odpočinout a zasmát se, sjíždím Leslieho parodie klidně i 2x do roka. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Trapnost bohužel zvítězila nad humorností a to je samozřejmě špatné. Kvalitní herec Leslie Nielsen ani čisté parodování amerických filmů (Uprchlík, Titanic,Mission Impossible...) toho moc nezachránilo. V podobných filmech je opomíjen děj na úkor parodování, to není sice pro tento snímek úplně typické, protože autoři se snaží o dějovost, ale mě to jednoduše nebavilo a byla to tehdá nuda v Brně (a to doslova). 40% ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Když Leslie Nielsen, tak jedině v komedii. A nebo rovnou v parodii. Základem, do kterého se filmaři trefují, je sice někdejší hit Uprchlík, ale dočkáte se i narážek třeba na Anakondu, Pobřežní hlídku a dokonce i na reklamu na bonbóny Mentos. V závěrečných titulcích se dozvíte i tažená čísla v loterii. Vtípků a gagů je tu dost, i když kolísavé kvality. Ale co - v tomto typu komedie se s tím musí počítat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)

Reklama

Reklama