Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Richie je nejbohatší dítě na světě. Má vše, nač si vzpomene. Soukromou restauraci McDonald, psa Dolara a Claudii Schiffer jako osobní trenérku aerobiku. Něco mu však přece jen chybí, a to pár opravdu dobrých kamarádů. Při zahájení provozu nové otcovy továrny si všimne party, hrající na blízkém plácku baseball. Zatímco rodiče, kteří odletěli na večeři s anglickou královnou, musí nouzově přistát na moři po výbuchu bomby, pozve věrný komorník Cadbury partu z plácku do přepychového sídla. Příjemný večer Richiemu pokazí nejprve zjištění, že komorník dětem za návštěvu zaplatil, a vzápětí zpráva, že jeho rodiče zmizeli. Bombu umístil do letadla osobní strážce pracující pro Van Dougha, který se tak chce zmocnit obrovského majetku. Zbývá odstranit ještě Richieho. To však bude mnohem obtížnější, než by se na první pohled zdálo. Richie se totiž s Cadburym a partou z plácku pustí do boje a po dramatické bitvě, vedené poněkud netradičními prostředky, dokáže slavně zvítězit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

LadyPig 

všechny recenze uživatele

Nemohu si odpustit komentář k tomuto filmu, který není žádná sláva, ale taky úplně neurazí - když ho dávají, zapnu si ho... Co má ale znamenat ten název v češtině: Sám doma a bohatý?! To je přece hnus. Nemá to s filmem Sám doma absolutně nic společného. Původní název Richie Rich má rozhodně svůj důvod, a to ten, že to, že hraje ve filmu Culkin, neznamená, že jde o nějaké rádoby pokračování! Kdyby to tak pojmenovali Amíci, řeknu, že těží na popularitě filmu (což je trapné), ale proč my Češi? Nechápu, nerozumím, udivuje mě to... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má v sebe veľa nápadov. Veľa megalomanských projektov, niekedy prídu človekovi až sci-fi. Tento film patrí medzi moje obľúbenejšie. Najmä predstava života v takom dome, mať všetko, čo si zažiadam, na dvore obrovský lunapark, krásne aleje a záhrady, trezor v hore, obkukanej z jednej z najznámejších amerických pamiatok, prezidentov zobrazených v Mount Rushmore. Príbeh chlapca, ktorý pred peniazmi je ochotný zvoliť radšej priateľstvo a lásku k rodine a blížnym je krásny príbeh pre deti a pre nás výzva, aby sme takúto rozprávku podporili a možno si z nej aj niečo zobrali. Avšak aj na rozprávku tam bolo veľa hlúpostí, naivít a trápnych dialógov. Vizuálna stránka bola tiež niekedy pomaly nerealistická a nekvalitná. Celkovo to však patrí k tým lepším príbehom. ()

Reklama

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Keď som si myslel, že séria Sám doma nemôže byť horšia, dorazil ma tento kúsok. Nielenže je Culkin nesympatický ale je aj nesymaticky bohatý (asi to bol zámer tvorcov, škoda, nechytil ma). Opäť to isté ako predtým, len kulisy sa tvária drahšie a na záver nesmie chýbať plytké moralizovanie na tému priateľstva. Raz vidiet a nikdy viac. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když si vedle sebe postavím pokračování Sám doma: Ztracen v New Yorku a tohle, tak mám v Kevinu McCallisterovi jasného vítěze.. Culkinova kariéra výrazně bledla, škoda, že si na jeho jméně chtěl někdo pořádně nahrabat!! Ta horší stránka chamtivosti Hollywoodu se tu projevila v plné síle.. a bez vtipu a citu na jakýkoliv slibný moment, který by si chtěl divák zopakovat!! ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Sám doma 1, super. Sám doma 2 - horší, ale pořád docela dobrý film. Ale tohle? Toto možná pobaví malé děti, ale ne většinu lidí. Culkin už je ohraný a taky výměna všech herců a udělání z Culkina zbohatlíka není moc dobrý nápad. A celé to není reálné, spíše místy až trapárna... Nenene, tohle teda fakt ne. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Pohádkový zámek rodiny Richových je ve skutečnosti Biltmore House, který byl ve druhé půlce devatenáctého století vybudován železničním magnátem Georgem Washingtonem Vanderbiltem. Je často označován za největší soukromý dům na území USA. (DexMASTER094)
  • Zkorumpovaný šéf bezpečnosti (John Larroquette) v domě, který sleduje kamerové záznamy, se v jednu chvíli dívá na film Na sever severozápadní linkou (1959). Zatímco závěr Hitchcockova thrilleru se odehrává na památníku Mount Rushmore, dějištěm finále tohoto filmu je obdoba monumentu s lehce upraveným názvem Mount Richmore. (PlayEasy)

Reklama

Reklama