Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

kinej 

všechny recenze uživatele

Nějak mi uniká, co chtěl autor tímto filmem říct. Na horor to až zase tak napínavý film není, horší krvavá jatka jsou dne k vidění ve skoro ve všech béčkových hororech. K akčnímu filmu tomu chybí více akce a ke klubovému filmu zase lepší scénář. Ne že bych musel za každou cenu škatulkovat, ale snažím se něčeho chytit, jelikož tento film je ve všem nevýrazný. Vlastně ne ve všem. Soundtrack bych si určitě poslechnul znovu, a věřím, že pokud by dostal Rob Zombie lepší scénář, asi by si poradil líp, protože vizuální stránka filmu je vcelku dobrá. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola extrémna brutalitka a brutálna jednohubka. Skvelé vykreslenie psycho rodinky na pohľadanie, ktorí sú ozaj nechutní fa brutálni a ich fanatické činy presahujú všetky medze. Dobrá atmosféra a Filmová fanatickosť Roba Zombieho (priezvisko nemôže byť trefnejšie) sa mi začína sakra páčiť. 80%. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Opět velmi dobré, ale ke kvalitám prvního dílu (Dům tisíce mrtvol) se to ani nepřiblížilo, tudíž trochu zklamání, ale rozhodně to stojí za pozornost. Chyběla mi tu naprosto odpudivá, syrová, avšak pěkně komorní atmosféra. Chyběl i nějaký poutavější soudtrack. Kdyby tohle viděl jako první, o Zombieho debut bych se asi už tak nezajímal a to by byla škoda.70% (váhám, jestli nedat jen 3 hvězdy) ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě překvapuje, s jakým umem a vyzrálostí natočil a napsal Zombie svůj teprve druhý film. 1, První dokonalost tkví v příběhu. Ten má ne jeden, ale rovnou čtyři konce (jeden hned na začátku), a rozhodně netrpí schématičností nebo linearitou. A ještě v rámci vyprávění stihne Zombie vyjebat s filmovými kritiky, viz postava Marty Walkera. 2, Zombiemu funguje taktéž filmový jazyk, ve filmu v podstatě koncentruje všechny styly, které se od konce 19. století objevily – tj. montáž (chlap se de vychcat – střih – záběr na nalévání kávy), stop-záběry jak z Truffauta, steadicamy, stíračky a plátkování obrazu, Kenworthyho šnorchl (osvobozující objektiv od kamery), hlediskové pohledy z Hory mají oči apod. 3, Postavy nikdy nedělají to, co po nich divák vyžaduje. Buďto ucuknou, přestože by mohly terorizovat, nebo naopak nechávají prostupovat do příběhu svojí vlastní psychologii, přivlastňují si okolí a chovají se nepředvídaně. ____ Tohle všechno pramení z osoby Zombieho, který nezůstává na režisérské sesli, ale jeho vklad vychází i ze scénáře a z toho, že je trochu vyšinutý, ctí kult Mansona atp. Zombie je zkrátka člověk živočišný, multiumělec (podobně jako spisovatel, malíř, režisér a scénárista Clive Barker), v němž se konvenční filmařina střetává s osobností svérázného hard-coráře a s vizáží a myšlením Alana Moorea. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Genialni zavrseni pribehu rodiny Fireflyovych. Exploitation riznute roadmovie, protnute syrovou atmosferou 70. let je presne to prave pro mne. Zombie lehce zklidnil svuj styl, takze se nekonaji silene audiovizualni orgie, ale rozhodne je celkovy dojem z filmu jeste lepsi nez v pripade House. Herecky se take jednoznacne jedna o zmenu k lepsimu, navic potesi borci jako Ken Foree a Michael Berryman ve vedlejsich rolich. Takhle ma vypadat horror. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • V miestach, kde bola natočená väčšina filmu, sa iluzionista Chriss Angel pokúsil o jeho známy kúsok - pochovanie zaživa. Režisér filmu Rob Zombie bol samozrejme pri tom. (TinoArts)
  • Karen Black požadovala daleko vyšší plat za roli matky Firefly. Rob Zombie k tomu nesvolil a požadoval přeobsazení této role za zkušenou herečku Leslie Easterbrook. (c.tucker)
  • Nasnímáno kamerou Aaton XTR Prod., 16mm. (warner)

Reklama

Reklama