Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že i ten nejdrsnější chlapák může být nakonec nalomen ženou a i ta nejdrsnější žena nakonec podlehne sociálnímu cítění....Tahle Scottova popová avantgarda se velmi těžko nějak objektivně hodnotí. Od toho, na co jsme u hollywoodských filmů zvyklí se totiž liší natolik, že je obtížné ji hned správně uchopit. V Domino zašel Tony jednoznačně nejdál ve své pověstné obrazové extravaganci (hojně vystrkující růžky už v Man on Fire) a na jedovatě žlutém filtrovém podnose servíruje přesvětlené scény, neobvyklé úhly kamery a střih ve stroboskopickém rytmu. Taktéž scénář Richarda Kellyho se vymyká všem konvencím a v přístupu k divákovi je ještě přidrzlejší, než ten k Donnie Darkovi....Celý scénář totiž stojí na motivu ošemetné pravdivosti a spolehlivosti vyprávění, což dobře vyjadřuje už úvodní titulek "Natočeno podle skutečných událostí. Tak trochu." Pravda je realativní a několikrát je ve filmu odhaleno, že nějaká událost proběhla jinak, než jsme dříve viděli, a "lživá" scéna je záhy nahrazena "pravdivou"...Ve všem tom zmatku a formálním běsnění se naštěstí tvůrcům daří udržovat film jakž takž přehledný, což se bohužel netýká té nejklíčovější dějové zákruty o prvních dámách a uloupených penězích, takže vám možná budou občas před očima naskakovat velké tučné otazníky....Ano, Domino je film zajímavý a velice progresivní, je ovšem otázkou, zda všechny ty novoty v pojetí potěší diváka (zejména v prostřední části jsem byl z filmu už docela otrávený, možná kvůli té vlezlé žluti) a zda vůbec znamenají jakýkoli přínos. Domino po nás chce, abysme se jí hlouběji zabývali, abychom přistoupili na její hru a pokusili se ji vnímat jinak, než jak jsme tomu navykli u ostatních filmů...Jak říkám, je těžké tohle hodnotit, takže ony udělené tři hvězdičky prosím vnímejte jako kvantitavní vyjádření výsledného diváckého zážitku, nikoli kvality snímku.... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Každá avantgarda skôr alebo neskôr skončí v záplave produktov väčšinovej kultúry, ktorá už nemá naliehavosť a vypovedaciu hodnotu pôvodných experimentov, naopak, dokonale slúži uchovaniu status quo. V minulosti sa napr. prelomové filmy Brucea Connera stali (nepriznanou) inšpiráciou pre tisíce videoklipov MTV. Podobný osud postihol neskoršie novátorsky hravé krátke filmy, pracujúce so zbesilo rýchlym strihom, rôzne poprehadzovaným radením záberov, surovým zvukom alebo farebnosťou. Poslúžili výrobe technicky dokonalých, no v podstate zúfalo neobjavných zlátanín, akou je napríklad Domino Tonyho Scotta. V súčasnosti letí: všetko je možné a nič nie je sväté, hlavne nech je toho veľa, s maximalizujúcou slovnou omáčkou a pôsobí to efektno nezrozumiteľne. Prečo by nakoniec modelka nemohla byť drsnou lovkyňou zločincov, že ? Kiera je pekná, a podľa mňa jej práve táto úloha sedí. Seriál Beverly Hills považovaný za demódé dostane cez papuľu: momentálne sú na vrchole sofistikovanejšie série (ha-ha-ha). Zarasteno spotení svalniaci perlia múdra podľa požiadaviek kultu hláškovitosti: "drsnovtipné" obsahovo ničnehovoriace frázy. Zjaví sa aj spevák trpkých jazzovo-bluesových balád Tom Waits (veď zdanie intelektuálnosti musí ostať zachované, a pre tieto kruhy je Waits modlou), v miniroli jurodivého proroka, náhle sa zjaviaceho uprostred púšte. Dej je primitívne jednoduchý, napriek snahe o jeho maximálne skomplikovanie formou. Sociálno-humanitárne vyznenie, nepriamo vyzýva na pomoc hladujúcim a chorým deťom, v mene uchovania rodinných hodnôt (podporených záverečnou selankovitou scénou matky s rebelantskou dcérou), je dokonale príznačnou bodkou. Bodkou, apelujúcou na pokračovanie podpory systému dokonale neadresnej občianskej spoluzodpovednosti za neutešený stav sveta, zasielaním šekov na "humanitárne" kontá. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

. . . >madrfakrbič< . . . 8-o . . . Hůůůůů, vydechl diváček Igráček... Tahle hříčka se dědouš(cool)ovi T.S. povedla, jako když bičem mrská... ;-) Hoďte za hlavu výmluvy na "skutečné události", tahle obsahově i výtvarně stylizovaná - klipovitě proklatá a proklatě klipovitá - smršť (byť trošku(!) formou připomíná jiného mistra S. jinou skvělou vizuálně >poe(pate)tickou< hříčku "Natural Born Killers") vás prostě právě tou nadsázkou a neustrojeností strhne a nenechá vydechnout. Režisér formátu Tonyho Scotta je dostatečně zkušený a v žánru brilantní tvůrce, že si může dovolit natočit (dle do scénáře brilantně sepsané zápletky) takto formálně experimentální >postaninevímjaký< film, který přes jistou >pulpovitost< a scénáristickou >šarmantnost< skvěle odsýpá, skvěle vypadá, skvěle je odehrán, natočen a následně i zpracován a (cituji moudro z díla ;o) "...jestli se ptáte, co je pravda a co ne, jděte s tím do hajzlu... Nikdy vám neřeknu, co to všechno znamenalo... Všechny nás čeká pád..." Inu - jak koho, milá Domino... ;-) Každopádně skládačka z kostek tak důmyslně postavených vytvořila skvostný >dominový efekt< a Tony Scott tímhle více než dvouhodinovým - a přesto dle mého zbytečně krátkým (ú)letem snad již definitivně se vznesl do filmového nebe. I když - jak sám říká ve filmu o filmu (na dvd otitulkované bonusy hodny shlédnutí!) - "Příště to bude už 3D a linoucí se vůně..." - Tož Tony, zrovna od TEBE to chci fakt vidět... ;-)) - - - P.S. Kdyby možno bylo by dát navíc jednu speciální hvězdičku, bezezbytku by si ji zasloužilo studio Asylum, právě za ty vizuální efekty a animace. - - - P.P.S. POZOR! TENHLE FILM SI NESMÍTE PUSTIT JINAK, NEŽ S ORIGINÁLNÍM ZVUKEM! Tenhle film si prostě MUSÍTE prožít se vším všudy - A NEJLÉPE VÍCEKRÁT (třeba i s malým odstupem :-). Každopádně, právě kombinace originálního obrazu a zvuku (tak jak si tvůrci přáli!) vytváří tu nedělitelnou a působivou atmosféru téhle bizarní zkazky. Chápu, že leckdo může mít k takto rozporuplnému filmu nějaké své subjektivní výhrady, ale dát téhle netradiční a famózní podívané méně jak tři hvězdičky mi připadá dost nefér. Zvláště když člověk vidí, jaké pitomosti (formou i obsahem - a nejen zde na čsfd) jsou často vzývány v superlativech... Leč všeho do času. Tenhle film má prostě STYL! Předpokládám, že právě proto se jednou poprávu stane tím, čemu se říká KULT. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +drsná Keira v drsném filmu, našlápnutá hudba, akce -debilní kamera, a proboha ten střih, v závěru film působí natahovaně/// Rozhodně stojí za to vidět. Nejvíc mě těší, že jsem se v ději neztrácel a tu nepřehlednou a obsáhlou dějovou změť v pohodě stíhal. Horší je to s obrazem, který mi tady nevadil tolik jako ve filmu Muž v ohni, ale stejně je to k zblití. Nevím co si o sobě Tony Scott myslí, ale mě jeho režijní rukopis není vůbec pochuti. Naposledy si mi od něj nejvíc líbil film Poslední skaut a to už je pěkná řádka let. I tak ale ten film jde. Je pěkně našlápnutej, krvavej a drsnej. Keira je boží a nebýt to tak dlouhé, asi bych šáhnul i po 4*./// Celkem 67%/// ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový videoklip, který místo aby vyprávěl, tak jen diváka mate. Střih je snad ještě rychlejší než u Michaela Baye, ale proč? Tony Scott se v šedesáti utrhl z řetězu jako snad nikdy - škoda, že jsem si Domino neužil tak jako on. Takhle je to pěkně nafouknutá ale pořád jen bublina, na kterou bych okamžitě zapomněl, kdyby mě z ní nebolely oči. :o) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Film bol skutočnou Domino Harvey inšpirovaný len voľne, preto aj na začiatku filmu môžeme vidieť titulok "Based on a true story... sort of.", teda "Inšpirované skutočnými udalosťami... tak trochu." (Tch9721)
  • Pri natáčaní scény, kde Domino (Keira Knightley) strieľa z dvoch zbraní naraz, dopadla jedna z horúcich nábojníc na jej krk a spôsobila jej popáleninu druhého stupňa. (TheRoller)
  • Keira Knightley mala po skončení natáčania Pride & Prejudice (2005) do začiatku natáčania filmu Domino iba 4 dni voľna. Preto, ako sama tvrdí, nemala dostatok času na takú fyzickú prípravu, ako by sa jej žiadalo. Ešte počas nakrúcania Pride & Prejudice mala k dispozícii trénera, s ktorým o 4:00 ráno chodievala behávať a posledné dni nakrúcania trávila cez prestávky čas s trénerom bojových umení, Edom Chowom, ktorý ju učil základy používania nunčakov. Po príchode do L.A. pokračovala v tréningu s expertom bojových umení, Jeffom Amadom, pri ktorom zdokonalila prácu s nunčakmi a venovala sa aj narábaniu s nožmi a vrhacím technikám. Zároveň absolvovala aj dvojdňový tréning lovcov odmien v púšti, kde cvičili najmä streľbu zo zbraní. (Bobek15)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama