Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mít vždy dobrou trefu a zůstat naživu, o to tady vlastně běží... Jason McCullough dávno plánuje svůj odjezd do Austrálie, a jen shodou okolností se pak na cestě náhodou ocitne v městečku zlatokopů Calendar, kde zrovna příliš nevládne klid a pořádek. Spíše si tam každý dělá, co chce a často přitom jde o život. Místní starosta Perkins s dalšími zástupci právě hledají náhradníka za zabitého šerifa. Vhodným kandidátem se díky svému přesvědčivému umění pistolníka stává Jason. Ten pak spolu s vykutáleným pomocníkem Jakem začne řešit po svém problémy s pořádkem ve městě. Na prvém místě se musejí vypořádat s místní bandou zločinců… Divácký, komediálně laděný western natočil herec, scenárista a režisér Burt Kennedy, tvůrce snímků Honáci, Vůz plný zlata, Vlakoví lupiči. Jeho příběh využívá klasických westernových prvků a situací s komediální nadsázkou, vtipem a humorem. Úlohu neohroženého Jasona McCullougha ztvárnil James Garner (známý z filmů Velký útěk, Souboj u El Diablo, Grand Prix, Vesmírní kovbojové a Maverick). (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dá se očekávat, že tuhle srandičku bude co nevidět dávat v neděli po obědě třeba televize Prima, a pěkně si to znovu nadabuje. Kolega monolog má se svým komentářem dabingového pádu z výšin docela pravdu. Problém je v tom, že se dnes dabuje za pár šupů a dobří herci o dabing nestojí. Proto jsem si docela užíval, když nikde nebyl na doslech žádný Libor Terš a podobná sebranka. Vše důležité už bylo napsáno kolegy dříve. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Popravdě moc jsem nečekal. Druhořadý režisér i herci, naprosto ohraný námět šerifa co musí vyčistit městečko. Ale bylo to výborné. Zlatokopecké městečko je pořádná díra plná ožralců, soubojů v bahně, rvaček a přestřelek. Většina šerifů buď zařve nebo uteče, vykutálená a zbabělá městská rada je sice naštvaná, že musí odevzdávat desátky klanu Danbyů, ale chaos jim víceméně vyhovuje. A pak se objeví šerif, čarostřelec s naprosto flegmatickou povahou, suchými hláškami co už 4 roky míří do Austrálie za klokany a bumerangy. K rukám má bývalého kydače hnoje, jako milostný objekt naprosto potrhlou holku a chyceného vrahouna musí ohlídat ve vězení, co má všechno kromě mříží :) A je to super komedie, kde postavy trousí hlášky s naprosto vážnou tváří, kde sice nechybí přestřelky ani relativní vážnost, ale zároveň jsou tu gagy jak z grotesky (natažené lano, dělo). Skvěle jsem se bavil i přes ten zoufale ohraný námět. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nenucená komedie z westernového městečka, kterou v dnešní době není možné natočit, protože by se jí v kinech nikdo nesmál. Přestože se doba mění a salvy smíchu se u nás v obyváku během sledování nekonaly, musím přiznat že jsem se několikrát velmi příjemně pousmál a to rozhodně není málo. Příjemná, vlastně parodie, na westerny. Hlavně tedy to vězení bez mříží. 75% ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Legendární westernová komedie s padouchy a se špinavými padouchy. Pokud si vás ale nezíská herecký výkon hlavního hrdiny (James Garner), tak to bude chvílemi i docela otrava. Aby komedii udržel jen situační humor, to už sakra musí být situační humor! I tady by prospěla občas nějaká ta hloubk, případně dějové zvraty. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     Značne nepodarený pokus o westernovú komédiu, ktorý pôsobí skôr trápne ako vtipne. A to je v danom žánri dosť zásadný nedostatok. Začiatok je akoby zaseknutý hlboko v čase - pripomína nejakú nepodarenú nemú grotesku. Všetci prihlúplo šaškujú, neustále sa hromadne tlčú, trieskajú po hlave, ohadzujú sa jedlom, či sa hádžu do blata. Herci robia kadejaké grimasy, ktoré majú byť akože hrozne smiešne a trúsia "ohromné" hlášky, na ktorých sa smejú len oni sami. A ani inteligentnými dialógmi film zrovna neoslňuje (čo slovo to perla). Film drží nad vodou James Garner, ktorý je v role šerifa veľmi štýlový a ešte aj Jack Elam (Jake), ktorý ako jediný za niečo stojí po humornej stránke. Vo fádnom scenári trochu vybočuje z radu jedine pasáž s nájomnými zabijakmi.     "Poznal ho niekto?" ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Název filmu je parodií na samolepku oblíbenou v době, kdy byl vyroben, „Podpořte svou místní policii“, která je součástí hnutí „Zákon a pořádek“. (sator)
  • Šerif Jason McCullough (James Garner) provedl stejnou ukázku excelentní střelby jako Lin McAdam (James Stewart) ve filmu Winchester '73 (1950). Místo podložky ale použil ozdobu indiánského náhrdelníku s dírkou uprostřed. Aby dokázal, že skutečně ozdobu prostřelil, přelepil otvor poštovní známkou. (sator)
  • Nevěstinec „Dům madam Orr“ je zajímavou slovní hříčkou; zdá se, že jde o rafinované šťouchnutí do Williama T. Orra, manažera Warner Bros., s nímž měl James Garner spory. (sator)

Reklama

Reklama