Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální černohumorný thriller, kterému nebylo nic platné ani prvotřídní obsazení, které navíc totálně zabíjel nesnesitelný dabing (to snad byl tým ze Stephanie nebo co?!). Inspirace Coenovic Fargem přímo řve do očí, ale vypůjčit si atomosféru, prostředí a způsob práce s kamerou holt neznamená, že se vám podaří stejná pecka. Ani ty kecy za moc nestály, tedy kromě výlevů Holly Hunter praštěné pavlačí... Jestli tu něco stojí za zmínku, tak umanutý a značně nesnesitelný Giovanni Ribisi. Howgh, domluvil jsem! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bude to znít zvláštně, ale tahle černá komedie je neskutečně roztomilá. Robin Williams podává (díky dobrému scénáři) tradiční dobrý výkon, Holly Hunter je kouzelná, no a Giovanni Ribisi, ten je přímo výborný. Při řadě scén jsem se smál (nalezení a uskladnění mrtvoly, lákání vlků, manželka jako rukojmí...), ale když jsem viděl hlavního hrdinu, jak se neodolatelným způsobem pokoušel zastřelit spícího člověka, přímo jsem se chechtal. Mrazivé aljašské prostředí, absurdní atmosféra, krásná kamera a hudba... Zmraženou pojistku jsem rozhodně neviděl naposledy. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Feeling z filmu je otřesně nejednoznačný a režisér prohazuje nálady tak nahodile, že veškeré herecké úsilí kvalitního obsazení spláchl svou nekoncepčností do kanálu. Přitom zpočátku se TBW tváří jako černohumorná oddechovka. S přibývajícími minutami ovšem ubývá humoru na úkor násilí a do nesympatična transformovaných postav, z jejichž chování vám bude spíše zle. 40% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ani silná herecká sestava nevytáhne snímek výš než nad průměr, kam sám sebe pasoval až přílišnou formální skromností a občasnými dějově překombinovanými pasážemi, které jsou i v rámci vytváření psychologie postav, zbytečně natahované. Navíc režisér není dostatečně zručný na to, aby dobře namixoval humor, v tomto případě notně černý (ukládání mrtvoly do lednice) se seriózními tématy (nevyřešené partnerské vztahy), takže výsledek pak působí poněkud rozpačitě. Stejně tak jako to, že celý film je pojat až příliš nevýrazně (ne však nudně), čímž je celkový dojem u diváka poněkud bezvýrazný a po pár dnech se vám celá tahle záležitost vykouří z hlavy. Pokud chcete na Aljašku a musí to být stůj co stůj s Robinem Williamsem, tak jedině v Insomnii. -Blockbaster 07/06- ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet na prvy pohlad vyzera ako klasicka Coneovka typu Fargo v ktorej sa hlupym chamtivym ludom deju krute veci. Ale cele je to podane odlahcenejsie jak klasicky rodinny sitcom. Ma to skoro az pohodovu atmosferu a tak neprekvapi ani dokonaly happyend. Vlstne je zvlastne, ze behom filmu ani nikto nikoho nezabije. Vo filmu mi preto chybalo napätie. Dramaticka cast vôbec nefunguje. S tymi komedialne nacrtnutymi karikaturami sa sucitit neda. Williams je naviac obsadeny nevhodne, pretoze som mu nesikovneho chudaka vôbec neveril. William H. Macy by sa sem hodil ovela viac. Takze mi bolo jedno kto na svoje ciny doplati a bol som len zvedavy jak tento blaznivy pribeh vyusti.Pochvalu si zasluzi kamera a pekne prostredie. Z hercov ma najviac bavila neustale fuckujuca Holly Hunter, ktora ma obcas rozosmiala. Vysledok je film na jedno pozretie, ktory v kazdom ohlade ide len na pol plynu. 5/10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)
  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Pro režiséra Marka Myloda je snímek v pořadí druhým výletem na filmové plátno, protože se věnuje jen televizní režii. Jeho debutem byl legendární Ali G Indahouse - Film (2002). (imro)

Reklama

Reklama