Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

golfista 

všechny recenze uživatele

Thriller s velkým potenciálem (výborný scénárista by z tohohle námětu vytvořil podstatně originálnější příběh). Takhle to dopadlo jen mírně nadprůměrně. A není to zdaleka vina herců (Williams byl opravdu výborný) a řekl bych že ani režie nebyla úplně špatná. Ten příběh sám o sobě nemá tu zajímavost a gradaci, kterou nadprůměrné scénáře potřebují. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela nudný thriller, kde režisér promrhal všechen potenciál námětu. Robin Williams je sice více než dobrý,ale celé se to moc vleče a člověk se i chvílemi kouká na hodiny.Atmosféra není správně vybudovaná a chybí nějaké to mrazení,které by se sem přece jenom hodilo.Chtělo to přece jenom schopnějšího režiséra.Takhle je toho filmu škoda ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Omar Naim .. To je jako všechno? povzdechl jsem si když začaly běžet závěrečné titulky. Velice zajímavé, originální téma skrývalo mnohem větší potenciál, než jaký nakonec ukázali tvůrci tohoto snímku. Natočené je to velice solidně, atmosféra je hutná, temná a Tylerova hudba spolu s výbornou kamerou a slušnou režii vše jen umocňuje. Jenže scénáristická plochost a konečná prázdnota je velmi citelná a uzemňuje snímek jen do průměrných pokusů o zajímavý thriller z blízké budoucnosti a jejich výdobytků (oční implantát). Je to škoda, ale je to tak. 55%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nehľadiac na to, že nápad je veľmi potentný, originálny a "skýtajúci" veľmi veľa možností na spracovanie (filozofovanie, atmosférické napätie, akčné sci-fi či kriminálnu drámu . . .) a Robin Williams je vo vážnych rolách (ExpresFoto, Final Cut, Insomnia . . .) celkom príjemný a znesiteľnejší než vo Flubberoch, film nevyužil svoj potenciál a je nesmierne nudný - nemá v podstate väčšiu zápletku, nemá nejaký extra dej, šikovný nápad nerozvíja a nepracuje s ním uspokojivo, nemá šťavu, vtip, akciu, napätie, prekvapivé momenty, je to také "libové" - nemastné, neslané, nijaké . . . To už si radšej pozriem Total Recall alebo Minority Report; Tu to nejako nevyšlo - film sa snažil na rozdiel od strhujúceho sci-fi, plného akcie, efektov a pod. vykročiť skôr na pokojnejšiu cestu, chápem, aký bol zámer, lenže znepokojivá atmosféra, a dokonca ani nejaká hlbšia filozofia, ktorá by tomu pomohla, sa nekonala, ostalo to len pri neurčito definovanom charaktere Williamsa a vôbec nedefinovanom charaktere Caviezela s nalepenou bradou (alebo tak aspoň vyzerala); Veeeeľká škoda! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"O mrtvých jen dobře, znásilněný bobře, až ten syčák umře, střihač klady vydře." Njn. Nejen na dětech, ale i na těch mravoučných scifárnách člověk vidí, jak ten čas letí. Střihač Alan Hakman, v kůži Robina Williamse, potřeboval strojovnu, nazvanou z divákovi (a obávám se, že i scenáristovi) neznámých důvodů Gilotina, o velikosti osmi pultů kosmického střediska Houston, na to, co si dneska v klídku střihne kdejakej blbej influencer na chytrém mobilu. I ten motiv s čipy už vyčpěl, dnes přece máme čipy už dávno všichni (říkají milovníci konspirací :-)). S etikou už taky dnes nejsme na štíru, ale hluboko pod ním. Zkrátka, pokrok se nedá zastavit. Jen tři vteřiny života do retro nekrologu stříhám. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama