Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

J3dla 

všechny recenze uživatele

Přeně ten tip filmu, u kterého vypneta a necháte se příjemně bavit. Herecký casting se povedl na jedničku, hlavně Holly Hunter si musí každý oblíbit. Dalo by se i polemizovat o vykrádaní podobných snímků, jako třeba Farga, ale k čertu s tím. Tek kdo se chce příjemně pobavit a přitom nehledá silně intelktuální-art filmy, tak pak The Big White je pro něj jasná volba. 7/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ černýho humoru miluju a u filmu jsem se zasmál jako už hodně dlouho ne. Snad všechny postavy jsou totální magoři a navíc úplně skvěle zahraný. Těžko někoho vyzdvihnout. A že to je obšlehnutý Fargo? To mi vůbec nevadí. Mně se to líbilo snad ještě víc, než tenhle kultovní kousek od Coenů. A jako bonus ještě docela pěknej soundtrack. Nechápu, že má film tak nízký hodnocení. Já dávám jasnejch 5 hvězd. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní režisér Mark Mylod servíruje bizardně černou krimi-komedii s bandou populárních herců na první pohled připomínající komerčnější kopii legendárního počinu bratří Coenů Fargo. Táta v sukních Robin Williams v roli muže na pokraji bankrotu, řešícího svou finanční situaci pomocí náhodně nalezené neznámé mrtvoly, kterou vydává za svého několik roků nezvěstného bratra. Do toho přidejme manželku s Touretteuvým syndromem, dvojici amatérských zabijáků toužících za každou cenu získat mrtvé tělo spět, neodbytného zaměstnance pojišťovny tušícího podvod, nečekaný příjezd „mrtvého“ bratra a dostaneme blázniví sled událostí na pozadí zasněžené Aljašky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mile milý snímek, ve kterém se sešla veleslušná herecká plejáda. Oscaroví herci Robin Williams a Holly Hunter, na prestižní cenu nominovaní (Woody Harrelson) nebo ti, kteří si nominaci minimálně zaslouží (Giovanni Ribisi). Čestný podnikatel Paul, jehož cestovka zrovna dvakrát neprosperuje a manželka nemluví zrovna dvakrát slušně, je před zásadním rozhodnutím, které mu může vynést slušný balík zelených bankovek. Jsme kdesi v zapadákově mrazivé Aljašky a na nečekaný podvod nakonec postupně přijde nejen ambiciózní pojišťovací štoural, dva ostří hošani, kteří dali jedno mrtvé tělo do oběhu, ale hlavně brácha, který není tak úplně mrtvej. Spíš nasranej.. Černá komedie po většinu své délky nepostrádá švih i eleganci, gradaci napětí a dokáže nejednou pobavit i překvapit, jenže stále mě svírá pocit, že se ze slušného scénáře dalo vycucnout o krapet víc. Tenhle trip zvláštních existencí se překlápí na hraně absurdní komedie a absurdního dramatu a v rukou spolehlivějšího režiséra by místy téměř „fargovská“ atmosféra zasněžené Aljašky mohla být výrazně silnějším zážitkem!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bude to znít zvláštně, ale tahle černá komedie je neskutečně roztomilá. Robin Williams podává (díky dobrému scénáři) tradiční dobrý výkon, Holly Hunter je kouzelná, no a Giovanni Ribisi, ten je přímo výborný. Při řadě scén jsem se smál (nalezení a uskladnění mrtvoly, lákání vlků, manželka jako rukojmí...), ale když jsem viděl hlavního hrdinu, jak se neodolatelným způsobem pokoušel zastřelit spícího člověka, přímo jsem se chechtal. Mrazivé aljašské prostředí, absurdní atmosféra, krásná kamera a hudba... Zmraženou pojistku jsem rozhodně neviděl naposledy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Pro režiséra Marka Myloda je snímek v pořadí druhým výletem na filmové plátno, protože se věnuje jen televizní režii. Jeho debutem byl legendární Ali G Indahouse - Film (2002). (imro)
  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)

Reklama

Reklama