Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

petero 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca paranoia schyzofrénia depresia konšpirácia halucinogenné psycho vyzuálne opodstatnene prevedené vnímanie a myseľ feťákova dialógy (prevody na bicykli, cesta autom =)). Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Rory Cochrane, Winona Ryder najdokonalejší výber hercov v dejinách filmu :() ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, netradične, originálne a nápadito animovaný americký sci-fi thriller "Temný obraz" je odvážny kinematografický experiment. Hoci nemám animované filmy príliš v láske tento titul ma svojim spracovaním hodne zaujal. Žiaľ moja antipatia ku Keanu Reevesovi je tak silná, že mi vadila i jeho animovaná podoba. Tiež mi vôbec nesedela tá coolová psycho drogovo feťácka téma. Progresívne animácie ma síce ohromili, ale takmer všetko ostatné ma sklamalo. ** ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Uznávám kvalitní provedení několika dílčích nápadů, z nichž mě nejvíc upoutal alternativní animovaný vzhled jakési internetové databázy i s pohyblivými video položkami. Nebo pak i záběry se sledováním dění na několika obrazovkách z různých úhlů pohledů najednou (horší už bylo, co se někdy na těch obrazovkách odehrávalo, ale budiž :o)). Jinak mě tento pseudoanimovaný náhled do duše mladých jedinců notoricky závislých na drogách většinou nebavilo sledovat, nekonvenční vizuální styl se mi vzhledem k monotónnosti brzy okoukal. Přestože jde o závažné téma současnosti, zpracování ve mně nevyvolalo žádné silné emoce, dýchaly na mě z toho pouze nesympatická pachuť a odosobněný chlad... a nevím, nakolik to zkreslily přidané animační efekty, ale taktéž většina hereckých výkonů mi připadala podobně nezáživná, snad jedině Robert Downey mladší občas dokázal dát do svého hereckého projevu i jistý styl, kterým tu obskurní zfetovanou nudu lehce rozvířil. Rozvláčný děj-neděj, byť s několika zajímavými krátkými politickými vsuvkami, se mi příliš táhl, dojmy mi částečně zvedl až poeticky barevný závěr, jinak to byl pro mě zase jednou film „MmM“, tedy mimo mě. [45%] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne sa jedná o môj najobľúbenejší animovaný film. Film je svojím spôsobom výnimočný, pretože bol normálne natáčaný a potom bol zanimovaný. Naozaj zaujímavý film a to nielen vizuálnym spracovaním. Po vzhľadovej stránke je celý čas na čo sa pozerať - prepracovanie do animovanej podoby dodáva unikátny komiksový rozmer, skvele dotvárajúci výsledný dojem. Príbeh núti premýšľať, herci sú super, proste veľmi vydarené dielo. Vedel by som si predstaviť aj pokračovanie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem příliš paranoidní na to, abych dokázal sledovat film, ve kterém je paranoidní někdo jiný. Nicméně kreslený junior Downey mne hodně bavil, ale to ostatní mne zlehka míjelo. Možná, kdybych se na film lépe připravil nitrožilně či nitronosně, tak bych si z něj něco odnesl, ale takhle to pro mne byla jen průměrná podívaná s herci, kteří se nechali rozložit na pixely a znovu složit v dvojrozměrném prostoru. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • V Dickově domě v Marin County (ve filmu Orange County) žila jako v Temném obrazu komunita narkomanů. (Xeelee)
  • Malou roli si v tomto filmu o vládní konspiraci proti občanům zahrál americký moderátor Alex Jones, známý svou propagací konspiračních teorií o Novém světovém řádu. Příznačně se zde objevuje v roli pouličního kazatele, který s megafonem varuje před látkou  a kterého následně zatknou vládni agenti. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama